Село Голубицкая е разположено на полуостров Таман. Това е курорт с чиста вода и добри плажове. Туристите тук са привлечени не само от плажната почивка, но и от възможността да подобрят здравето си с помощта на местна лечебна кал. Не по-малко полезна е водата в Азовско море, на бреговете на която се разпространява курортното селище.

Как да стигнем до Голубицкая

За да стигнете до Голубицкая, е по-добре да стигнете до Анапа. За тази цел се напасват към самолета, влака или автобуса. Можете да летите до Анапа със самолет, но трябва да платите за него в зависимост от месеца и времето, когато сте закупили билета от 2 900 до 5 500 рубли. Минималната цена на билета за влака Москва-Анапа е 1820 рубли. Средната цена на билета във втората кола от 2040 рубли. Минималното време за пътуване с автобус по маршрута Москва - Анапа е 21 часа и 50 минути. Цената на автобусния билет е от 2850 рубли.

От летището можете да стигнете до автогарата и оттам с автобус до мястото. Маршрути Анапа - Голубицкая с трансфери:

  • Анапа - Темрюк;
  • Темрюк - Голубицкая

2 часа и 40 минути на пътя струва 170-180 рубли. Деца до 12 години ползват 50% отстъпка.

Вътрешен транспорт

Селото е с малък размер, така че повечето туристи се придвижват по него пеша. Ако желаете, можете да използвате микробусите и автобусите. Те преминават през Голубицкая в транзит и се изпращат до съседни населени места. Такова пътуване ще струва средно 100 рубли.

Възможно е също така да наемете кола. Препоръчително е да го вземете директно на летището в Анапа, тъй като в селото няма официален автомобил под наем. Някои местни жители предлагат лични автомобили под наем. Освен това можете да наемете велосипед.

Хотели Голубицкая

В Golubitskaya не отговарят на звездни хотели. Но броят на стаите в селото е доста способен да задоволи нуждите на туристите. Услугите в местните хотели са почти еднакви: стаи със самостоятелен санитарен възел, паркинг, безжичен интернет, възможност за закуска. Можете да намерите хотел с басейн. Стаята в къщата за гости ще струва около 1700 рубли. Колкото по-далеч от морето, толкова по-евтино е настаняването.

Почивка в Голубицкая 2018: частен сектор, цени без посредници

Най-търсеното остава фондът на частния сектор. Тук цените са много по-ниски, а условията са по-разнообразни.

  • “Лавандула”: 9 минути пеша до плажа, безплатен паркинг, обща кухня или кухненски бокс в стаята - 300 - 350 рубли на човек на ден;
  • “Happy 25”: 10 минути до морето, безплатен паркинг, обща кухня - 250 - 330 рубли;
  • “Щастлив остров”: 10 минути до морето, безплатен паркинг, кухня в стаята - 800 - 1000 рубли;
  • “Роза Азовска”: 5 минути пеша до морето, безплатен паркинг, обща кухня - 1200 рубли;
  • “Цоев ковчег”: 7 минути пеша до морето, безплатен паркинг, мини-кухня в стаята - 900 - 1650 рубли;
  • “На брега”: 2 минути до морето, платен паркинг, 2 общи кухни - 300 - 400 рубли.

Закуска, поръчана от собствениците, ще струва около 150 рубли на човек, но не трябва да разчитате на гастрономически изкушения.

Както можете да видите, цените за настаняване са разнообразни. Всеки турист ще намери място по свой вкус и ще си позволи.

Почивка в Голубицкая 2018 на брега на морето: местни плажове на селото

Голубицкая е известна с красивите си плажове. Те са покрити с мека малка черупка от почти бял цвят. Входът на водата е нежен, дъното е пясъчно, водата бързо се затопля. Тези места са чудесни за семейства с деца. Периодично се образува пясъчна коса близо до брега.

Черупката е наситена с минерали, затова дори простото пребиваване на такъв плаж ще има благоприятен ефект върху тялото.

В Golubitskaya само няколко оборудвани плажове. В този случай крайбрежната линия е дълга и можете да слънчевите бани почти навсякъде. Най-популярните места за отдих: Golubitskoe, Youth, Sea Breeze. Тук влизането е безплатно. Дори плажовете на санаториума не са оградени и достъпни за всички. Развлеченията тук са стандартни - банани, пързалки, парасейлинг, катамарани и лодки.

Сърфиране и гмуркане в Голубицкая

Добрите условия за сърфиране позволиха на сърф клуба да се появи и да се развие тук. Селото е разположено под добър ъгъл на северния вятър, което кара вълните успоредни на брега. Можете да яздите тук през цялата година. Заедно с сърфирането тук се развива кайтсърфинг.

Азовското море ви дава възможност да получите много впечатления, когато се гмуркате. Но гмуркането не е придобило същата популярност като сърфирането. За по-добро потапяне се препоръчва да отидете в Анапа или в село Благовещенск.

Кухня и ресторанти

Сред местните заведения за обществено хранене има бюджетни места и скъпи ресторанти. Най-популярните институции от средната категория. Много от тях сервират ястия от кубанската кухня, които са изключително богати и вкусни. Популярни са всички видове дебели супи и студено хеш на кефир.

Местната свинска маса определено е гастрономическа наслада. Розово парче със слой месо се пълни с чесън и се опушва с помощта на клони на овощни дървета за изтънчен вкус. Тази закуска може да бъде закупена на един от двата най-големи пазара пазар.Също така, като закуска можете да опитате пайове, натруфен, пампушки и кнедли. Тази конкретна местна храна не изисква големи разходи от туристите.

Ако искате да прекарате известно време в ресторант, тогава трябва да се подготвите за среден чек от 1500 рубли на човек. Тя ще включва чаша вино.

Можете да готвите сами. В общите кухни обикновено са решетки. 1 кг свинско месо ще струва 300 рубли на пазара, патица - 350. Местното вино за бутилиране струва от 200 рубли на литър. Безалкохолните напитки ще струват около 60 рубли на литър.

Развлечения и атракции Голубицкая

В Golubitskaya няма атракции в общия смисъл на думата. В този случай, можете да избягате от плажната ваканция и да посетите крокодилска ферма или Долината на лотосите близо до устието на Ахтанизовски.

В самото село трябва да посетите църквата "Пантелеймон лечител", музея на военната слава на ул. "Красна". В допълнение, можете да стигнете до Темрюк и да разгледате музея "Военният хълм" и музея на казашкия живот "Атаман". Любителите на романтиката чакат пътуване с яхта на Азовско море.

Децата ще се насладят на местния воден парк и делфинариума. Амазонският воден парк е считан за един от най-добрите в Русия за 12 години. Посещението в делфинариума ще струва около 600 рубли на човек. Снимки с делфин се поръчват отделно, струват 500 рубли. В допълнение към водните дейности във водния парк, можете да слушате концерт и танц.

Феновете на екстремните спортове ще могат да изследват терена от въздуха. В града е добре развито парапланеризъм. Редовните пристигащи тук спортисти потвърждават високото ниво на местните клубове.

От Golubitskaya можете да отидете на обширна екскурзия за 2 дни около Кримския полуостров. Тя ще струва 7000 рубли.

Село Голубицкая е достойно място за пълноценна и качествена почивка с приятели или с деца. В този случай, пътуването ще струва скромен размер, който не е в състояние да направи пробив в семейния бюджет.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук