Собствената земя в провинцията с красива градина е чудесно извинение за почивка от градската вълна и шума. И няма значение колко е голямо и колко често се прекарва времето тук. Ако подходите към дизайна на сайта си творчески, той винаги ще достави много положителни, радостни и вдъхновени неща.

Надяваме се, че нашата творческа селекция от необичайни идеи за градината ще ни вдъхнови с прилив на изобретателност до края на лятото.

„Цветно легло“

Цветя в градината - позната история. И защо да не се разнообрази зелената площ и да се изгради романтична градинска украса под формата на цветна леха? Такъв цъфтящ арт обект може да бъде творческо вдъхновение за създаване на романтични стихове и песни.

Играта на текстури и пропорции

Тази градина възбужда въображението с игра на текстури. Разпръскващите се дървета удобно потъват в мека трева, която не се нуждае от рязане (червена власатка, от лат. Festuca rubra).Амфората от глина с впечатляващи размери създава впечатлението, че тук живее митичният гигант от приказка.

Пътека с шарки

Отличителната черта на вашата градина може да бъде път на камъчета, но не и проста, но облицована с художествени модели.

И този килим е просто шедьовър!

С помощта на листа, бетон и пластмасови контейнери можете да направите блокове за градинска пътека с растителна картина.

Лабиринт в градината

Проучванията показват, че е достатъчно да преминете през лабиринта, как нормализира се сърдечната честота, налягането пада и дишането се стабилизира. И можете да комбинирате бизнес с полезен и да изградите лабиринт в градината или в двора.

Градинска украса със сфери

Осветителни тела

Блестящите балони в градината създават наистина страхотна атмосфера. За да направите това, можете да използвате тавана на подкрепата, висяща лампа или сферична форма, поставени директно на земята. Такава украса ще бъде ярък акцент в занаятчийския масив и ще изпълни градината с лъчиста магия.

Интересна идея за градината са висящи фенери, изработени от хартия. Те ще бъдат отличен фон за празник на открито. Окачете ги директно на клоните на дърветата, а вечер, благодарение на миниатюрни светодиоди, въздушните сфери ще излъчат романтично сияние.

фонтан

Необичайният фонтан със сферична форма прилича на скулптура в градината. Течаща вода магически обгръща заоблени форми, подчертавайки гладкостта им. И долното полукълбо служи не само като купа за фонтани, но и като мини-езерце.

На открито, ярка стъклена сфера, която разсейва светлината, изглежда страхотно.

Геометрия в градината

Всяка форма може да се даде на храсти и дървета, нарязани по определен начин. Така че, можете да създавате плаващи топки върху тънки стволове на дървета или зелени сфери на храсти на земята.

аранжиране на градината

Ако короната на дърветата е само в началния етап на формиране на заоблени силуети, сферичните елементи могат да се добавят с топки, като ги поставят на земята. Тогава те хармонично се допълват.

Точно изрязани храсти и деликатно засадени дървета, заедно със зелени тревни площи, приличат на реални геометрични линии.

Сферичните храсти, поставени в групи по тротоарите или по периметъра на участъка, са отличен заместител на бордюрите. Те умело изпълняват функцията на зониране на пространството.

декоративна саксия

Сферичните саксии могат да бъдат голяма градинска украса. Двойно зрелищни, те ще изглеждат с подсветка.

Флористичен състав

Центърът на "Вселената" на Вашата градина може да бъде луксозна цветна аранжировка със сферични мотиви. Темата за закръгленост е умело завършена с голяма топка, направена от клони.

Художествена работа върху камъните

Обичате ли да рисувате? И на камъните не мислех да опитам? Нека творчеството ви бъде в центъра на вниманието, защото боядисаните камъни под формата на цветни къщи ще бъдат прекрасна украса на градината. И все пак, можете да рисувате нещо, всичко зависи от вашите творчески амбиции и умения.

Къщата с камъчета

Метални бижута

Оградата, ограждаща градината, може да служи като платно за рисунки, но необичайно - от метал.

Но такива колоритни фигури ще запълнят имота с радостната приказна атмосфера.

Елегантната фигурка-свещник е друга оригинална идея за декориране на градината.

Ажурна камъчета в градината

Няма нищо по-лесно от поставянето на големи камъчета с отворени бели парченца. Изведнъж просто и невероятно красиво!

Висящи саксии за цветя

Красиви композиции от висящи саксии за цветя върху оградата наистина изглеждат елегантно и празнично. Подредете градината си така, както и да е винаги празник!

Къде да седнем?

Елегантна кована метална люлка или светъл магазин за пеперуди ще станат не само любимите ви места за почивка, но и шикозна украса на имота.

Пейка от стари клони на дървета и покрити с въже гуми са друга идея за събирания на открито в градината.

Необичайните възможности за престой могат да продължат. Светлите решения са представени на следващите снимки.

Изкуствен водопад

Погледнете пламтящия огън, слушайте ромолящия поток, който можете безкрайно. Така че защо да не се задоволяваме с естествения феномен всеки ден? Можете да организирате мини водопад точно на масата близо до имението ви.

Басейн цигулка

Собствениците на тази градина са истински любители на музиката. Те построили басейн, точно същата форма като цигулка с лък (на снимката можете да видите тясна ивица с вода на заден план - това е лъкът). Прекарването на време в такъв басейн е истинска наслада. А през нощта, когато е осветена от цветни светлини, можете да се почувствате като истински герой на холивудски филм.

Ресторант с басейн

Защо да построите бар до басейна, ако е възможно да се организира цял ресторант, и точно под водата да се създадат места за гости.

Излъчваща светлина

Светлинна градина вечер не е трудно да се направи. Гирлянди, светещи саксии, LED ленти, домашно приготвени лампи от обичайните банки, декоративни светлини - всичко е в ръцете ви.

блестящи предмети в градината

Необичайна ограда

Зад такъв шишенце просто трябва да бъде винарска изба.

Друга оригинална идея за вашата ограда е да я украсите със стъклени топки. Ефектът е впечатляващ, особено при слънчева светлина.

Следващата ярка селекция от идеи за вашата градина може да се види на следващите снимки.

Разкажете за имението си: имате ли необичайни предмети? Споделяйте идеи в коментарите.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук