Всички жени по света с потъващо сърце очакват нови колекции от модни марки, за да разберат какво ще бъде от значение в близкото време. Преминала в главните модни столици Седмица на модата, изуменили с оптимистичното си настроение, бунт от цветове и неочаквани аксесоари. Предлагаме ви да се запознаете с най-добрите нови модни къщи за пролет-лято 2018 година.

Валентино

В новия сезон колекцията на тази модна къща демонстрира баланс между спортния минимализъм и „кралската” мода. През последните сезони, Pierpaolo Piccioli се е опитал да превърне балната си рокля в анцуг. И през 2018 г. все още успява да обобщи създаването на нов стил на марката Валентино.

Особено тази колекция се хареса на онези момичета, които дори да отидат до най-близкия магазин, не могат да излизат небрежно облечени. Повечето ежедневни неща, като джинси, пуловери и маратонки, изглеждат невероятно скучни за тях. Затова, дори когато бягате или ходите с приятели, те се опитват да бъдат грандиозни.

Когато създава нова колекция, творческият директор Валентино въвежда бляскави нотки в необичайни елементи за тази модна къща (гащеризони, дъждобрани, анораки), благодарение на добавянето на техните бродерии, кристали, къдрици и лъкове.

На модния подиум можеха да се видят копринени дълги рокли, които са придобили спортен силует или мини рокли, които ще изглеждат благосклонно в уличните лъкове. От прости дънки и тениски, Валентино, както винаги отказва. Вместо това, те създадоха колоритни и зрелищни тоалети.

В резултат на това те имаха гардероб, който може да се превърне в мечта на всяко момиче, където дори обикновените сандали изглеждаха ослепителни. Не и без традиционните вечерни рокли от Валентино, сред които, както монохромните опции, така и богато украсените рокли.

Fendi

Много вероятно вече са отбелязали, че от сезон до сезон Карл Лагерфелд работи по подмладяването на модната къща. В новия сезон той върна писмото F на разпечатките, а през новата колекция на Fendi можем да отбележим печатните велурови бомбардировачи и кожени палта, които бяха толкова популярни преди 15 години.

Проследени в облекла и напомняне на j-rock културата, представени в куклени рокли с ярки отпечатъци и къдрици. Основният цвят на пролетно-лятната колекция е лазурен. Въпреки това, дизайнерът използва голям брой клетки и ивици.

Prada

Централната тема на новата колекция на Miuccia Prada се превърна в женски войник. По този начин дизайнерът отново се опита да привлече вниманието на жените към необходимостта от борба за правата си. В минали колекции вече можем да споменем феминистките чувства на Прада, които съчетават блясъка с кича.

През 2018 г. тя решила да отиде още по-далеч, като направи кариерата, рейв и мъжкия стил основните в колекцията пролет-лято 2018. Почти всички тениски Прада бяха украсени с рисунки на художници от 30-те и 60-те години на миналия век.

ForCopine

Трикотаж от известна руска марка в новата колекция показа своята ботуша. За този екип от професионалисти са избрали най-качествените прежди и използваните модерни машини. В резултат на това те получиха интересна колекция от рокли, жилетки, поли, топчета и палта от коприна, вълна, кашмир и други също толкова благородни материали.

Според основателя на марката Кристина Рогова, жилетката е най-уютният елемент на гардероба. Тя смело го съчетава не само с обикновени джинси, но и с вечерни рокли.

Lanvin

През последните години модната къща на Lanvin преживява не най-леките времена. След многобройни промени в творческите директори, този пост бе поет от Оливие Лапидус, известен със своите амбиции. И на последната седмица на модата можем да видим първата му колекция в тази позиция.

Тя е представена от най-простите рокли, предимно черни и прави нарязани. Разредени са били розови и червени мини-рокли, обемни палта и сака. Също така Lapidus реши да заложи на печат с името на марката, която той сложи на някои рокли.

Сред аксесоарите бяха основно прости сандали и ярки гладиатори, съчетани с чанти и чаши за слънце в ретро стил.

Chanel

Напоследък в модата се проследява деконструктивизъм, който не заобикаля новата колекция на Chanel. Нови черни традиционни рокли, бели рокли на пода, якета от туид, малки чанти на верига, двуцветни обувки и плетени шапки също получиха нов живот.

И така, какво се е променило в тези познати дрехи на Chanel? Якета от туиди са нараснали до максимални размери. Поличките с молив са заменили велосипедите, а рокли с коктейли, украсени с къдри и пера, сега се използват с дъждобран.

И за да изненада публиката, дизайнерът представи пластмасови дрехи. Изработени от PVC торбички, лодки, ръкавици и ботуши, които са незаменими в ежедневието.

Gucci

Алесандро Микеле не променя традициите си и, както обикновено, комбинира различни култури и дори епохи в своята колекция. Паганството и идолопоклонството могат да се видят ясно в аксесоарите.И дългите рокли са допълнени с качулка, което ги прави да изглеждат като дрехи на жрици от древни култове.

Сатените и кадифените якета, широките шапки и обемните прически напомниха зрителите за модата от 70-те години на миналия век.

Макс Мара

Основната тема на новата колекция Макс Мара е хедонизмът и романтизмът, поети в поезията на Бодлер. В центъра си костюми и окопа палта на тъмни цветове, поли и рокли, украсени с флорални щампи.

Калвин Клейн

В последната си колекция за тази модна къща, Раф Симонс отново реши да покаже ужаса на американската реалност с помощта на поп културата. Затова кожените плащи изглеждат като оцелели от нападението на птици. И на роклите можете да видите следи от кръв. Някои неща приличат на пакет от откритата Лора Палмър от Twin Peaks.

Всички колекции, представени на последната седмица на модата, станаха своеобразен коктейл от различни култури и епохи. Милиони модни по целия свят биха могли да се запознаят с основните тенденции на модната индустрия за следващата пролет и лято на 2018 година.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук