Вероятно всеки човек на планетата иска да стане богат и да притежава милиарди долари, но къде да похарчи тези пари? Инвестирайте в бизнес развитие или просто харчете за нелепи неща, чиято стойност надвишава лимита? Ако финансовият проблем отиде на заден план, тогава можете да разгледате много интересни неща, цената на които се измерва в десетки или дори стотици милиони долари. Високата цена на много продукти може да се оспори от тяхното качество, статус или недостиг, но има и неща, чиято покупка дори звучи лудо. Така че, най-скъпите неща в света, които само избраните могат да си позволят.

Най-скъпата тоалетна хартия в света

Ако избършете петата точка с обикновена хартия или статусът не позволява, можете да си купите продукти от компанията Revona. По принцип цената на тази тоалетна хартия е 15 долара, което означава, че всеки може да си го позволи, но си струва ли? Нежната и мека като копринена хартия се използва в най-скъпите ресторанти в света и се произвежда в 6 цвята: оранжево, розово, зелено и червено, синьо и черно.

Бебешки зърна с диаманти

Разбира се, вие искате да изненадате и да се отдадете на детето си, давайки му най-доброто. Ако няма къде да влагате пари, можете да си купите биберон-залъгалка за бебето, украсена с диаманти, която струва 17 хиляди долара. Изработена е от силикон, но дръжката и държачът са изработени от бяло злато, в което са инкрустирани 280 диаманта. Можете също така да направите персонализирано гравиране, което ще направи такава зърното уникална.

Водка Diva Premium

Ако обикновените алкохолни напитки не предизвикват удоволствие, а събитието трябва да се помни дълго време, тогава можете да си купите водка от шотландската компания Blackwood Distillers. Една бутилка водка струва $ 1 милион, причината за тази цена е, че три метода на филтрация се използват за производство: брезови ъгли, лед и диамантен прах. Освен това към самата бутилка се добавят няколко диаманта.

Номер на автомобила

Най-скъпият автомобилен номер в света принадлежи на бизнесмен от Абу Даби (ОАЕ), чието име е Саид Абдул Гафар Кури. Човекът плати за стаите, които украсяват 14-те милиона долара. Няма никакви трудни или забавни комбинации в този златен номер, защото има само едно число - 1. Струва си да се отбележи, че парите не са били изразходвани напразно, тъй като върху приходите е изграден модерен медицински център.

Златен iPhone 6

Предвид настоящите тенденции, iPhone е най-добрият инструмент за Ponte. Производителят на смартфони постоянно е изненадан от иновациите и иновациите си, но този път компанията реши да се фокусира върху външния вид на устройството. Телефонът е покрит с платина и злато, инструктирани с диаманти с различни цветове и размери, така че цената му е 48 милиона долара.

 

Най-скъпата кола

Непознат милионер постави рекорд за класическите автомобили, купувайки червено Ferrari 250 GTO Racer 1962 за $ 52 милиона. Auto има 300 конски сили и добър рекорд, защото Ферари спечели повече от едно състезание през 70-те. Общо бяха издадени 39 копия от тази кола, всичките са в колекции с най-богатите и влиятелни хора в света.

Най-скъпата статуетка

Статуетката на „лъвицата от Геонла” е уникално нещо, създадено преди повече от 5 хиляди години в Месопотамия. По време на търг в САЩ един милиардер я купи, който искаше да остане анонимен. За статуетката мъжът даде невероятни 57,2 милиона долара.

Най-скъпият диамант

Розовата звезда е най-скъпото бижу в света. Диамант с тегло 59.6 карата бе продаден в Хонг Конг за 72 млн. Долара, а началната цена беше 52 млн. Долара. Наддаването продължи само няколко минути, тъй като имаше малко хора, готови да платят тази сума. Купувачът остава неизвестен, но не може да плати цялата сума, в резултат на което камъкът е върнат. Теглото на камъка е 11,92 грама, датата на откриване е 1999 г., обработката на камъка е продължила 2 години.

Най-скъпият самолет

Принцът от Саудитска Арабия искаше уникален частен самолет, в резултат на което цената на Airbus 380 беше 300 милиона долара. Особено за собственика на самолета финализирали още 200 милиона долара. На борда има два гаража за коли, химикалки за коне и камили. Трябва да отбележим и уникалната стая за молитва - където самолетът лети, стаята винаги гледа на изток. Най-смешното е, че собственикът на самолета все още остава нещастен, въпреки че самолетът му струва половин милиард долара.

Най-скъп компютър

Техниката и компютърните технологии са вратата към бъдещето, цената на която понякога е много висока. Китайският суперкомпютър Tianhe-2 е създаден от най-добрите учени и програмисти в света, като общо 1300 души работят по проекта. Резултатът беше компютър, проектиран за анализ и симулация в държавните отбранителни системи, който работи на собствена операционна система. Цената на един компютър е 400 милиона долара.

Международна космическа станция

Най-скъпото нещо, създадено от човека, е международна космическа станция, която е най-голямото предприятие в изследването на космоса.Първият модул е ​​създаден в Русия и пуснат в орбита в края на миналия век. В момента в космоса има 15 модула, а друг е планиран. Над продукцията им работят страните от Европа, САЩ и Русия. Общата стойност на станцията е 150 милиарда долара.

антиматерия

Какво е най-скъпото нещо на планетата? Какво не може да си позволи никой в ​​света? Най-скъпото нещо на света (ако можете да го наречете изобщо) е антиматерия, вид вещество, чиято стойност е 100 трилиона долара за грам.

Антиматерията е вещество, което може да се намери в ускорителите на частици и в краищата на атмосферата. Причината за такава космическа цена е безкрайното снабдяване с енергия, което това вещество може да произведе. Смята се, че зад него се крие бъдещето на нашата планета.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук