Жителите на Русия непрекъснато виждат, че цените на храните, дрехите и комуналните услуги се увеличават, докато доходите очевидно не са в крак с всичко, което се случва. В същото време имаме евтини недвижими имоти, ако сравним средните разходи със съседните страни. Отивате на екскурзия, човек изучава маршрута, забележителностите на дадена страна и нейните цени. Последният елемент играе ключова роля, защото дори и в ол-инклузив хотел трябва да знаете колко трябва да похарчите за различни екскурзии, дрехи и др.

За да се оцени високата цена на страните, трябва да се вземат предвид разходите за медицински грижи, гориво, наем и обяд в евтина кафене или ресторант. Като цяло, представената оценка се влияе от десетки фактори, но искаме да представим само крайния резултат, получен при изследването. И така, кои държави са най-скъпи за живота и туризма?

10. Люксембург

Малка страна, разположена между Белгия, Франция и Германия, отваря върха на най-богатите страни, тъй като има високо ниво на развитие.Средният месечен доход е повече от 4 хиляди долара, така че туристите тук няма да са лесни. Например, няколко цени:

 • Наем на жилище - от 60 евро на вечер.
 • Пътуване с обществен транспорт - 2 евро.
 • Обяд в евтин кафе (без алкохол) - от 30 евро.
 • Обяд в мрежата "Макдоналдс" - 10 евро.

За самите хора от Люксембург цените са ниски, тъй като тяхната страна има високо ниво на развитие и подходящи заплати. Като туристическа дестинация, тази страна не е много подходяща за жителите на Русия, така че можете да дойдете тук само за кратко време, за да видите основните забележителности.

9. Нова Зеландия

Оазисът на острова, в който толкова много искате да останете и да останете в него завинаги - това е Нова Зеландия. На първо място, тази страна е изключително скъпа за туризма, тъй като не е лесно да се стигне дотук, а самият полет струва много. Нова Зеландия се счита за развита страна и е далеч от всяка съседна страна, което обяснява високата цена на някои стоки и услуги. Средната заплата на местните жители е около 2,5 хиляди долара "нетна" (след данъчни плащания).

Пример за цена:

 • Обяд за един в евтино кафе - $ 15.
 • Едно добро ястие в ресторанта - от $ 20.
 • Гориво - 1,5 долара за литър.
 • Нощ в хотела - от 60 долара.
 • Билет за зоологическата градина, музея или киното - от 15 долара.

8. Дания

Красива и невероятна страна в Европа, която запазва собствената си валута и не иска да влезе в еврозоната. Тук има висок стандарт на живот, така че цените на бензина и хранителните продукти са високи. Добрите заплати позволяват на местните жители да не се тревожат за цената на стоките и услугите, но туристите могат да останат неприятно изненадани. Има нещо за посещение тук и атракции, които си струва да се видят, но релаксирането тук не е евтино.

Пример за цена:

 • Обяд в кафене - 30 долара.
 • Хотелска стая за един ден - от 80 долара.
 • Чаша кафе - 12 долара.

7. Сингапур

Малка, но в същото време силно развита страна в Азия, която едновременно служи като град и държава - Сингапур. Тук, през нощта, дори и в най-евтиния хотел ще струва около $ 120, а цената на жилищата е десетки хиляди долара за 1 квадрат. м. Обяд в кафене - от $ 10, бутилка местна бира - $ 7, литри бензин - $ 2, такси - $ 8. Също така, градът-държава е известен с атракции и места за забавление, но трябва да сте подготвени за факта, че ще трябва да оставите повече от сто долара.

6. Япония

Държавата, която е лидер в производството и продажбата на електроника. В тази страна няма просяци, защото дори безработните и бездомните живеят в общежития, дават им работа и храна. Но за туристите не всичко е толкова розово, защото нощта в хотела ще струва $ 60, а такси - 25 долара, културни събития - от $ 20, евтин обяд в кафене - $ 50.

 

5. Исландия

Невероятна страна на лед, където има какво да се види - това е Исландия. През последните години страната стана популярна и цената на нощувките в хотели леко спадна. В ООН Исландия се нарича най-добрата страна, в която да живее, защото тя е най-безопасната, а природата и заобикалящата тишина ще оставят приятно впечатление. Най-високите цени са за пътуване, бензин и хотелска стая.

Примери за цени:

 • Вход в Синята лагуна - 65 евро.
 • Бутилка бира - 6-7 евро.
 • Чаша кафе - 4 евро.
 • Цената на легло в хостел е 50 евро.

4. Норвегия

Както можете да видите в Дания, скандинавските страни имат добре развита икономика и цените са подходящи. Норвегия е една от най-скъпите страни за живеене и туризъм, въпреки че средната заплата е 5 хил. Евро на месец.

Пример за цена:

 • Обяд в евтин кафе - 50 евро.
 • Входният билет за музея - от 5 до 10 евро.
 • Нощувка в хотела - от 60 евро и повече.
 • Бутилка кола от автомат - 3 евро.

3. Бахамски острови

Удивително и красиво място, където туристи от цял ​​свят се стремят към Бахамските острови. Този рай на земята живее за сметка на банковия сектор и туристите, така че тук цените са високи. Обяд в евтин ресторант - от $ 30, нощувка в хотел - от $ 60.Особено скъпо състояние се усеща при използване на такси или спорт. Заслужава да се отбележи, че както туристите, така и местните жители усещат проблема с цените.

2. Швейцария

Най-скъпата страна в Европа, както за туризъм, така и за цял живот - Швейцария. Тук трябва да запомните, че тук всичко е скъпо, но красотата на Алпите и луксозните хотели си заслужава. Банковият сектор е добре развит тук, който привлича богати хора от цял ​​свят. Швейцария е международен банков център, така че местните жители не усещат нивото на цените, но туристите няма да е лесно тук. Обяд в евтин кафе струва $ 15, а пица или ястие в ресторант струва поне $ 25.

1. Бермуди

Ако вземете всички цени като цяло и извършите задълбочен анализ, се оказва, че най-скъпата страна в света е Бермудите (отвъдморската територия на Великобритания). Тук се намира туристическият сектор от висок клас и високото ниво на икономическо развитие. Бермудите - финансовият център на планетата, защото няма данъци върху финансовите транзакции. Тук се внасят почти всички продукти, така че цената им е много висока:

 • Пътуване с обществен транспорт - $ 4.
 • Бензин - $ 2 / литър.
 • Бутилка местна бира - $ 9, внос - $ 7.
 • Цената на нощувка в среден хотел е 170 долара.
 • Обяд за двама в евтин кафе (без алкохол) - 130-150 долара.

Но по отношение на жилищата и живота като цяло най-скъпите държави са Монако, САЩ и Китай, Сингапур и Обединеното кралство.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук