Днес хората, които четат не само фантастика, но и саморазвиващи се книги са все по-малко в живота ни. Специални представители на младежта, дори и лъскави списания не четат, но обръщат страниците, гледайки снимки. И това е жалко. Реалният успех в живота чрез снимките не е постигнат. Необходими са поне минимални познания в областта на личностното израстване, финансите, здравето, кариерата, взаимоотношенията, морала и духовността. Разширете своите хоризонти, отворете нови хоризонти на развитие и стремежи към вас ще помогнат на книгата, която ще бъде обсъдена в днешния материал.

„Игри, които хората играят. Хората, които играят игри

Ерик Берн

В психологическата книга на Ерик Берн няма нито назидание, нито желание да се забавлява читателят с развлекателни истории от живота. Това ни кара да мислим, определяме, изясняваме, защитаваме, аргументираме нашите възгледи. И тя има нервите на времето, докоснати от това, което наистина притеснява хората, притесненията, интересите.Авторът разкрива тайните за това как можете да научите професионален анализ на нюансите на комуникацията, да се отървете от обичайните поведенчески стереотипи, които пречат на нормалния живот.

"Бъди най-добрата версия на себе си"

Den Waldsmidted

Старата мечта за намиране на щастие в любовта и семейния живот от век до век обаче, с нови черти и свои собствени проблеми, във всеки един момент. В крайна сметка е ясно, че грижата за голямо семейство на нашите прабаби и пра-дядовци, в които домакинята се задоволява с тази основна роля, се различава от тази на съвременното семейство с едно или две деца и работеща майка, която оценява професията и социалния си престиж. Den Waldshmitedted ще ви помогне да погледнете живота си по нов начин и да ви накара да промените към по-добро.

"Трансценд: Девет стъпки към вечния живот"

Рей Курцвейл и Тери Гросман

Средната продължителност на живота за кратък период от време намаля до 60-годишна възраст. Натоварването с навици, обичаи, предразсъдъци ни преминава от миналото и влиза в конфликт с това, което е в действителност. И ние, несъзнателно приемайки тези навици от детството като нещо естествено, понякога без мислене, се примиряваме с тяхната суета. Рей Курцвайл и Тери Гросман в хода на своите проучвания ни насърчават да стигнем до дъното на корените, да помогнем да вземем безпристрастен поглед към здравните проблеми. Книгата ще научи принципите за подобряване на благосъстоянието и в резултат ще удължи активните години на живот.

- Вие и вашето семейство. Ръководство за личностно израстване "

Вирджински сатири

Днес членовете на семейството обикновено работят на различни места. Областта на общия труд се стеснява до границите на почистване на апартамента и домашното самообслужване. Не винаги общото жилищно пространство и придобитите материални активи обединяват семейството, особено това, в което децата са узрели. Но все по-важните духовни семейни връзки стават все по-важни. В семейството принципът се проявява най-пълно: третирайте другите така, както искате те да ви лекуват. Принципът, че от детството трябва да бъде включен в човешката плът и кръв. Авторът в своята работа ни учи как да направим семейството център на привличане за взаимоотношенията на взаимна загриженост, взаимопомощ, духовна топлина и интимност. Ще се научите да светите с "неописуемата светлина" на безкористната любов.

"Монах, който продава своя Ферари: история за изпълнението на желанията и разбирането на съдбата"

Робин Шарма

Какво трябва да се направи, за да се отървем от ненужните натрапчиви мисли, безсмислени неща, да намерим мир, да се научим как да се разбираме с другите? Заедно с Робин Шарм ще разгледате тези въпроси от различни ъгли в цялата книга. Авторът ни предлага нишката на разсъжденията му, като разказва измислена история за адвокат милионер, който промени живота му с неговия мироглед.

"Подаръкът на Мидас: защо някой става по-богат, а някой не"

Доналд Тръмп и Робърт Кийосаки

Сегашният президент на САЩ Доналд Тръмп, в сътрудничество с Робърт Кийосаки, разказва как да разбере и какви умения да придобие, за да стане успешен предприемач. Авторите не се страхуват да изразят собственото си мнение, да спорят с общоприетите възгледи, с оглед на поведението на бизнеса. Подробни разсъждения и примери разказват за възходи и падения на примерите на авторите.

"Тази година аз ...: как да променя навиците си, да обещавам или да правя това, за което отдавна мечтаеш"

М. J. Райън

Много, многостранен, дълбоко M.J. Райън казва, че всеки човек прави планове за утре, но не и половината от планираното. Бавно и замислено книгата "Тази година аз ...: как да се променят навиците, да обещавам или да правя това, за което отдавна мечтаете" води читателя към основната идея: правилното поставяне на цели и методите за постигането им. Авторът дава много примери и възможности за практика.

- Излезте от зоната на комфорт. Променете живота си: 21 метода за подобряване на личната ефективност "

Брайън Трейси

Авторът Брайън Трейси в работата си насърчава читателя да промени живота си, без да прибягва до спонтанност.Книгата е много оптимистична, защото авторът убедително доказва, че можете да избегнете много неприятности, като увеличите личната си ефективност.

"Целият живот: ключови умения за постигане на целите си"

Ле Хюит, Джак Канфийлд, Марк Виктор Хансен

Можете съзнателно да постигнете благополучие, ако прочетете книгата на Les Hewitt, Jack Canfield и Mark Victor Hansen. Много интересни въпроси се обсъждат в „Целия живот”, след като изучавате коя, вие ще разберете в каква посока да се движите по житейския трънлив път.

Самоосъзнаването се осъществява само чрез знание, което може да бъде извлечено от книгите за самоусъвършенстване. Варианти на такива книги тежест - вариращи от устойчивост на стреса и завършващи с ораторство. Когато стигнете до факта, че е време да започнете самостоятелно развитие, трябва да знаете информация за най-добрите книги в тази посока. Човек, който познава теорията на саморазвитието от книгите, успява да приложи на практика изваденото знание.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Прочетете “Какво говорят бизнесмените” от Олег Коноваленко, ясна история за това как да изкараме изцяло руска компания от гаража с половин милиарден оборот

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук