Тъмният маникюр традиционно се счита за прерогатив на есенно-зимния сезон, когато ярки плодови тонове вече не са релевантни и изглеждат нелепо на фона на жълтата зеленина или белия сняг. С настъпването на студеното време идва тъмният наситен маникюр.

Идеи за тъмен маникюр: дали си струва да се направи дизайн в тъмен цвят

Ако пастел маникюр е подходящ за всички момичета без изключение, а след това с тъмен дизайн ще бъде много по-трудно. Тъмните цветове като уверени момичета, които чрез нюанси на лак за нокти „викат” за своето превъзходство и уникалност. Маникюрът с тъмен цвят има специално място в дизайна на ноктите. Цветът на лака изисква подход към избора на основния образ и детайлите на самия дизайн.

Тъмният маникюр придава на ноктите изразителност, благороден и елегантен вид. Постоянното развитие и усъвършенстване на технологиите и материалите за създаване на изкуство за нокти превърна класическия тъмен маникюр в истинско изкуство, където сянката играе значителна роля.Какви техники маникюр изглежда в тъмна версия най-ефективно? Какви грешки не прощават на тъмния цвят? Прочетете всичко за това в подробния ни преглед.

Тъмен маникюр за къси нокти

Избирайки цвета на бъдещето на ноктите, трябва да вземете предвид такъв нюанс като дължината на ноктите. Ако говорим за къси нокти, тогава има няколко противоречия. От една страна, пастелните нюанси, които визуално удължават нокътната плоча, ще изглеждат по-подходящи за късите нокти. От друга страна, на късите нокти тъмните нюанси изглеждат най-елегантно и спретнато.

За дизайн на къси нокти, изберете такива тъмни нюанси като:

  • тъмно синьо
  • смарагд
  • винен
  • пепелно сиво

По-добре е да не се добавят малки мотиви и рисунки. Те изглеждат незабелязано и не винаги успешно на малко място на нокътната плоча.

Единствената утеха на модата, които искат да разнообразят дизайна в тъмни цветове, се счита за геометрични форми и цветни блокове с ясни, четни линии. Възможно е да се изобрази геометрия на ноктите с помощта на фолио ленти, последователно боядисване на различни нюанси на лак, с помощта на щамповане плочи.

Тъмен маникюр с кристали и искри

Ако тъмните нюанси със стреч са хармонично съчетани с рисунки и модели в един дизайн, тогава богатите тонове с кристали и искри ще изглеждат много по-впечатляващи. Тези декоративни елементи изискват чувство за пропорция. Не трябва да покривате напълно нокътната плоча с блясък, освен ако разбира се искате да създадете дизайн за дискотека. За ежедневното изкуство на ноктите е достатъчно малко бледоли, което леко „забавлява” тъмните нюанси. Използвайки блясък за neyl-art, отдайте предпочитание на техниката ombra, поставяйки искри от основната дупка до ръба на нокътя.

Що се отнася до кристалите, максималният брой камъни на един нокът не трябва да надвишава 2-3. Украсете ги с радикална дупка или повторете контура на върховете на един или два нокти. Точно така, обзаведените с вкус камъчета в цялостния дизайн ще създадат очарователно и благородно изкуство за нокти.

Тъмно матов маникюр

Матов лак е създаден просто под тъмни нюанси, където ще покаже цялото си великолепие и невероятен вид. Кадифената повърхност на ноктите изглежда особено впечатляваща в черен, тъмно сив, син цвят. Комбинирайте матова повърхност с лъскава, допълвайки дизайна с акрилен пясък или разпръскване на малки кристали.

Матовия маникюр в тъмен цвят изглежда благороден и аристократичен. Направете този дизайн за специален повод, вечеря или друго събитие, което изисква максимално внимание към всеки детайл. Повярвайте ми, очарователен образ е осигурен с матово изкуство за нокти.

Маникюр в тъмни цветове с монограми и дантела

Моделът на дантела е популярен не само в изкуството за нокти, но и в декорацията на елегантни и ежедневни облекла. Деликатните орнаменти могат да смекчат дори най-тежките нюанси на лака. Доскоро бяла дантела можеше да се намери само на сватбеното изкуство. Днес ажурните модели присъстват в ежедневните дизайни, добавяйки към образа на изтънченост, лекота и точност.

Цветът на самата дантела може да бъде както бял, така и черен. Играйте с контраст, избирайки различни нюанси на основния лак.

Можете да нарисувате дантела върху ноктите сами. Например, прикрепете естествен ажурен материал върху ноктите и ходете по него с четка с лак. През фината мрежа на дантела ще се появи лак, който ще пренесе дизайна на нокътната плоча.

Тъмният маникюр с ефекта на "котешко око"

Говорейки за тъмен маникюр, е невъзможно да не говорим за най-новите технологии - "котешко око", което е изключително популярно сред момичетата. Използвайки гел за полиране с магнитни частици, можете да получите оригиналния ефект с очарователно преливане. Укрепване на ефекта на маникюр "котка" око, можете да използвате оцветен гел за полиране.

Маникюр в тъмни цветове 2018: комбинация от нюанси за ефективно изкуство за нокти

Правилната комбинация от нюанси може да повлияе на цялостното възприемане на ноктите.Изборът на придружаващите нюанси зависи от дължината, формата на нокътя, избраната техника за маникюр. Ние ви предлагаме най-успешните цветови комбинации, които можете да използвате с увереност, за да създадете свои собствени проекти.

Син маникюр

Наситеният син цвят се отличава с елегантност и благородство. Тъмносиният нюанс изглежда страхотно в монофоничен състав и в комбинация с декоративни елементи. За да не се налага синият маникюр да изглежда твърде мрачен и монотонен, използвайте градиентна техника, която в допълнение към основния цвят може да включва нюанси с няколко тона по-светли от синьото.

Maroon маникюр

Бургундският цвят е класика, която е извън модата. Maroon маникюр перфектно се съчетава с бяло и черно. Комбинацията от бордо с златни и сребърни нюанси изглежда елегантно.

Тъмнолилав маникюр

Можете спокойно да комбинирате лилавия цвят с такива универсални опции като черно и бяло. За лятото и почивката на ноктите можете да опитате по-смели комбинации: с жълто, синьо, червено, златно.

Тъмният маникюр е доста придирчив, за да се комбинира със светли нюанси. Въпреки това, ако се научите да избирате подходящи нюанси на лака за наситени тонове, тогава тъмната техника за маникюр ще ви се подчинява, позволявайки ви да създадете очарователно и благородно изкуство за нокти.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук