Нагласите към татуировките винаги са били различни. Някой ги смята за начин на себеизразяване или дори на изкуство, докато други категорично го отхвърлят. Въпреки това, ако решите да си направите татуировка, то специално внимание трябва да се обърне на избора на изображението. Днес ние разглеждаме характеристиките и значението на един от най-популярните рисунки - дракона.

Татуировка на дракона: Малка история

Смята се, че образът на дракона като татуировка започва да се използва един от първите. Често се носеше от мъже, тъй като стойността отговаряше на силни характерни черти или цел. Но в същото време драконът съчетава доста противоречиви качества. Например, агресия и ярост, както и вид елегантност и красота. Съгласен съм, че тази комбинация е доста необичайна.

В Китай драконът все още е символ на божество, плодородие, мъдрост, а също и на олицетворение на имперската къща. На свой ред, в културата на Европа тя има малко по-различно значение. Често драконът е символ на злоба, измама и алчност.

В съвременния свят татуировките на дракона са по-лоялни. Затова тази опция е избрана от хора от цял ​​свят. Освен това се смята, че в Съединените щати и Европа драконът е най-популярният образ като образец на тялото.

Най-популярното значение на татуировка на дракон

Със сигурност знаете, че стойността на всеки модел в света на татуировките зависи от много фактори. Препоръчваме да се обърне специално внимание на местоположението, характера, цвета и техниката на приложение. Те се считат за най-важни при определяне на основната стойност.

Като цяло образът на дракон върху тялото символизира истинската сила, непреклонност, сила и дори бунт, способността да се излезе от границите на възможното. Затова тя е избрана от силни и волеви хора, които знаят точно какво искат да постигнат в живота си. Освен това в дните на тях няма пречки за постигане на целта.

Друга популярна татуировка на дракон е мъдрост, лоялност и благородство. Затова тази цифра често се избира от момичетата за себе си.

Стойността на татуировката под формата на дракон по цвят

Често изображенията за татуировка имат няколко значения. Те се различават според местоположението и допълнителните детайли. Но в случая с модела на дракона, много зависи от избрания цвят.

Например, черният дракон в допълнение към основното значение означава уважение и любов към родителите. Тази опция се счита за най-популярна както за мъже, така и за жени. Татуировката в синя сянка символизира откритост, спокойствие и състрадание. Също така има комбинирани опции, които изглеждат не по-малко привлекателни.

Червеният цвят за тази картина е много неясен, тъй като стойността може да е различна. От една страна, това е страст и любов, а от друга - враждебност и защита у дома. Между другото, този образ често се избира от хора, за които семейството е най-важното нещо в живота.

Жълтият дракон като модел за татуировка се използва много рядко. Факт е, че той символизира войната, атаката и дългоочакваната победа. Затова тя е избрана за себе си от тези, които обичат да бъдат сами и не обичат шумните компании.

Стойността на татуировката върху естеството на мястото

Също така много зависи от това как точно ще се намира драконът. Най-популярният е образът на дракон с разперени крила, усмивка и големи нокти. Това означава враждебност и агресивност към други хора.

Образът на дракон с крила и затворена уста се смята за символ на специална мъдрост и добри намерения. Затова тя се избира от тези, които се стремят към саморазвитие и духовен растеж.

Тези, които изберат да летят до дракона, трябва да знаят, че това означава специална откритост и позитивно мислене. Но ако излезе надолу, стойността ще бъде напълно противоположна. Агресия, готовност за атака - това са най-важните черти на татуировката.

Китайският дракон изглежда много необичайно и се различава от останалата форма на серпентина, както и с нокти. Поради това образът е войнствен. Често я прави доста обемна.

Най-популярните места за татуировки на дракон

Квалифицираните майстори съветват да се изберат най-големите зони за такива обемни изображения. Често това включва гърба, бедрото или лопатката. Именно върху тях е възможно да се пренесе максимално красотата на картината, като се подчертаят всички най-необходими и дори малки детайли.

Трябва да се отбележи, че мъжете най-често избират доста агресивни опции в тъмни цветове. В края на краищата, те подчертават смелостта и силата. Те изглеждат най-добре на гърба, лопатката или ръката. Ако желаете, можете да направите цял ръкав с много детайли. Това обаче е доста сериозна стъпка, така че помислете внимателно, преди да си уговорите среща с капитана.

Женските версии на татуировките на дракона са по-грациозни и спокойни. Нерядко те са в цвят и имат различни надписи, необичайни детайли. Например, понякога драконът е заобиколен от цветя или надписи.Поради това изображението изглежда по-женствено и дори елегантно.

Що се отнася до местоположението, тя може да бъде бедрата, ръката, гърба, рамото или рамото. Размерът също не трябва да е твърде голям. Всичко зависи единствено от личните предпочитания.

За тези, които искат да поставят изображението на дракон на необичайна област за това, можете спокойно да изберете китката и шията. Разбира се, да ги скриете под дрехите ще бъде доста проблематично, така че помислете внимателно, преди да вземете такова решение.

Татуировката под формата на дракон изглежда много красива поради факта, че често е доста обемна. Това ви позволява да подчертаете всички детайли, да използвате ярки цветове и да фантазирате. Но все пак това ще заема значителна част от тялото ви, а това не е за всеки. Във всеки случай, обърнете внимание на избора на скица и цветове.

И как се чувствате за татуировките?

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук