Татуировките отдавна са престанали да бъдат отличителна черта на представители на различни култури. Днес стилните татуировки украсяват тялото ви с млади момичета и момчета, които искат да изразят своето „аз” по този начин.

Многобройни салони, предлагат да се направят разнообразни татуировки - от скромните едва забележими лапи на животни, за да се покрият шарени модели на цялото тяло. Първото нещо, което трябва да реши едно момиче, което иска да получи татуировка, е да избере скица и да реши къде се намира.

Пеперуда татуировка: смисъл и значение

Пеперудата се смята за символ на крехкост, нежност и красота. Голямо разнообразие от тези насекоми, които живеят в най-отдалечените краища на света, позволява на художниците да осъзнаят всяка фантазия за вида и цвета на татуировката. В зависимост от местоположението и дизайна на пеперудата изображението може да има различно значение.
Татуировката се прави най-добре в цвят. Това ще пренесе красотата на това уникално крехко насекомо.

Мнозина дават татуировка на пеперуда напълно нелепо значение. Насекомото е свързано с лекомислие, в някои случаи такава татуировка се приема като отличителен знак на така наречените "нощни пеперуди". Бързаме да разсеем тези предразсъдъци и да говорим за истинското значение на тази картина.

Красотата и изяществото на пеперудите бяха оценени от представители на различни националности, които бяха изумени от симетрията и яркостта на цветовете на тези нежни същества. В същото време са взети под внимание всички етапи от развитието на едно насекомо, от грозна гъсеница до красива красота. Това превърна пеперудата в символ на прераждане и възкресение, на прочистване от минали грешки и навлизане в нов живот.

Мъдреците от древна Гърция сравняват пеперудата с безсмъртната душа, а в древния Рим насекомото се счита за предвестник на войната. В Япония татуировката пеперуда символизира духа на човека, преплитането на тези две насекоми в един състав означава благосъстояние и семейно щастие. В славянските Веди пеперудата символизира възкресението на душата, безсмъртието и дълголетието.

Татуировка с пеперуди: фото идеи за местоположението на картината

Пеперудата е един от онези многобройни символи в татуировката, които имат дълбоко, двусмислено и понякога противоречиво значение. Нека разгледаме основните стойности на тази цифра, които ще ви помогнат да определите скицата и местоположението на татуировката.

Прераждането на душата

Етапите на мумификация в древните египтяни са неразривно свързани с естествения процес на метаморфоза в пеперудите. Преходът от ненаситната гъсеница в красива пеперуда е съпроводен от редица чудесни промени.

За много момичета, които искат да изобразяват пеперуда по тялото й, тя се смята за символ на навлизането в нов жизнен етап. Тази татуировка става своеобразна отправна точка, предназначена да промени целия ми живот, да бъде напомняне, че всеки ден ще се опитва да бъде толкова красива, лесна и незабавна като пеперуда.

Символ на любовта

Китайците гледат на пеперудите като на символ на забавление, любов и безгрижен живот. Малка татуировка на китката или рамото е лесен начин да декорирате тялото си, толкова популярно напоследък. Но образът на двойка пеперуди има по-дълбок смисъл и символизира лоялност, взаимна любов и хармония.

Символ на гейша

Една от причините, поради които истинската стойност на татуировката на пеперудите е забравена, е използването на този образ върху тялото на гейша, известни съблазнители от Земята на изгряващото слънце. Гейшите са свързани с лекомислие, достъпност и лекомислие. Този факт засяга изкривяването на символа на пеперудата. Въпреки това, някои момичета все още не забравят значението на тази татуировка и съзнателно го изобразяват върху тялото си.

Символ на паметта на близките

Според мексиканските убеждения, пеперудата се смята за спомен за починали близки - роднини, съпрузи. С такава татуировка жената показва отречение от светската суета, притеснения и преживявания.

Религиозни ценности

Въпреки факта, че повечето религии имат едни и същи корени, значението на много от символите в тях е коренно различно. Ако в християнството пеперудата се смяташе за олицетворение на благодат и възкресение, тогава древните славяни вярвали, че това прекрасно същество може да се превърне в тъмна вещица, затова те бяха считани за предвестници на скръб и болести. Мюсюлманската традиция като цяло отхвърля образа на тялото на всякакви знаци.

Модерната стойност на татуировка на пеперуда

Днес, почти нищо не ограничава момичетата при избора на красиви и зрелищни татуировки. Значението, което се влага в татуировката, в по-голяма степен определя самия собственик. Пеперудата се счита за изключително женски символ, мъжете рядко избират такива скици като татуировка.

Хармония и баланс

Образът на пеперуда с отворени симетрични крила е избор на творчески личности, занимаващи се с саморазвитие, които се интересуват от философия и психология. Най-успешно такава татуировка изглежда на гърба, шията или китката.

Откритост и искреност

Образът на пеперудата, изработен в цвят, често се избира от необичайни, отворени хора.Такава татуировка може да бъде част от обща татуировка или да бъде малък акцент на изображението на китката или рамото.

Жажда за приключения

Момичета, които не виждат живота си без удоволствие, свикнали да вземат от живота до максимум, изобразяват ярки и закачливи дизайн на телата им. Плаваща пеперуда се заменя с молец, който изглежда страхотно на стомаха, долната част на гърба, на свещеника или на глезена.

Butterfly - изборът на творчески хора

Пеперудата се счита за покровителка на творчески личности - художници, танцьори, стилисти, дизайнери. Това насекомо от древни времена се счита за символ на всичко красиво, светло и колоритно.

Къде да поставите татуировка с пеперуда

Butterfly е универсален дизайн, който изглежда чудесно на всяка част от тялото. Много момичета избират за татуировка открити пространства, на които изображението ще изглежда особено привлекателно.

Пеперуда татуировка на долната част на гърба

Tattoo разположени симетрично на тялото изглежда невероятно красива, особено ако е направена в цвят. Много майстори допълват скици с пеперуди с орнаменти в древен стил или модели в племенната техника.

Пеперуда татуировка на стомаха му

Миниатюрни пеперуди на стомаха гледат много внимателно върху красиво женско тяло. Майсторите препоръчват поставянето на снимката отстрани, точно под пъпа. Такава татуировка привлича вниманието, изглежда екзотично и закачливо.

Пеперуда татуировка на лопатка

С впечатляваща татуировка на лопатката едва ли ще останете незабелязани на плажа. Много майстори постигат невероятни реалистични изображения, създавайки 3D татуировки. Изглежда сякаш една истинска пеперуда седи на лопатка, готова да лети.

Едно момиче със сладка татуировка на пеперуда на тялото си е като това крехко и леко насекомо, което няма равен по природа. Това е избор от креативни и мечтателни естества, които искат да покажат своята индивидуалност и духовна красота.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук