Тайланд е мистериозна и привлекателна страна за туристите. Всичко, което се случва тук, дава магия и постоянен празник. Наред с дълбоката религиозност в страната се случват много несериозни събития. Този подход позволява на хиляди туристи всяка година да открият очарованието на такова пътуване.Що се отнася до Новата година, тайландците са щастливи да го отпразнуват до 3 пъти годишно. За първи път това се случва на първото новолуние след слънцестоенето. Тя попада за периода от 21 януари до 21 февруари - китайска Нова година. За втори път празникът се провежда на 13 април по будисткия календар, както и в по-обичайното за нас време от 31 декември до 1 януари.

Какво е Новата година в Тайланд: характеристики и традиции на празника

По време на честването на класическата Нова година в Тайланд, дъждовният сезон приключва. Най-добре е да отидете в северните райони. Това са градовете Чианг Май и Чианг Рай.По това време тук е топло и слънчево, температурата е на ниво + 27 ... + 29 градуса с плюс. Водата е доста удобна - + 25 ... + 26 градуса.

Тези, които вече са посетили Самуи и искат да бъдат отново там, трябва да помнят, че в края на декември е горещо и влажно. Такива условия са доста трудни за изпълнение. Често вали и небето е покрито с гъсти облаци. Пукет и Патая са горещи, но сухи - + 31 ... + 32 градуса.

Познатата руска Нова година в Тайланд се празнува от 1940 година. Местните обичат да украсяват коледната елха, както и други дървета и храсти с играчки. Освен това светлините и гирляндите украсяват къщите и улиците на градовете. Както обикновено, по улиците се организират фестивали и базари с празнични атрибути. Традицията на даване на подаръци също съществува. А местните ресторанти и кафенета предлагат на гостите си празнично меню и организират банкети.

Вечерта на 31 декември Таис се събират около масата в тесен семеен кръг. След полунощ всички излизат и се хвърлят в атмосфера на общо забавление. Всички барове и дискотеки са отворени, така че намирането на място за забавление е бързо. Празникът е увенчан с поздрав.

След новата година местните жители събират парцали и боклуци около къщата и го отвеждат в пустошта. Също така на кошчето са включени малки монети, парчета плат и мандаринови кожи, като символ на факта, че лошото е в миналото.

1 януари Тайците посещават храма и също отиват да се посещават. Гостите трябва да дойдат с портокали, тъй като този плод се счита за добра поличба и талисман.

Почивка в Тайланд за Нова година 2019: развлечения, атракции, коледна елха

Повечето туристи искат да се отпуснат на островите. Но ако искате, можете да се забавлявате на континента, точно в хотела. Онези, които обичат масовите партии, се съветват да отидат в Патая и Банкок.

През Новата година Андаманското крайбрежие е пълно с туристи. Тук е най-широкият избор на хотели в различни ценови категории и с различен набор от услуги. Освен това тук се събират ценители на отличното гмуркане. Лежа на плажа трябва да се прекъсне, за да посетите ферма от пеперуди и крокодили или да се отбиете с лодка до съседния остров.

В навечерието на Нова година в Тайланд идва моментът за пазаруване. По това време продавачите правят осезаеми отстъпки за своите продукти и извършват продажби.

Сред развлеченията, които могат да бъдат получени директно в хотела, си струва да се отбележат ярки и разнообразни празнични програми и банкети. Тъй като тук се събират туристи от Русия, собствениците на хотели организират масови прожекции на речта на президента в новогодишния часовник. Ако резервирате настаняване за почивка, в цената ще бъде включена гала вечеря. Ако тази опция не е подходяща, можете да поръчате празнична вечеря във всеки от ресторантите. В този случай ще трябва да платите допълнително.

Ако празнувате Нова година в Банкок, по-добре е да отидете на улица Coasan Road. Местните жители и повечето туристи идват тук, за да участват в масови празненства и да се забавляват. Голям екран ще покаже обратното броене за минута до полунощ, след което ще можете да се насладите на страхотен фойерверк.

Можете да се потопите в религиозен Тайланд в будисткия храм на Wat Arun. Струва си да се види или дори да участва в молитвената церемония от 10.00 до 00.30 часа. Търговският център Central World на Ratchadamri Rd ще чака гостите на голямото коледно дърво от 18:00 часа за масово честване на Нова година. Няма да е по-малко интересно да отпразнуваме празник в близост до колелото на Asiatique SKY на Charoenkrung Rd. Гостите се забавляват с диджеи, артисти и водещи с конкурси и лотарии. Също така в Банкок се провеждат мащабни събития в паркинга на търговския център Mega Bangna и в близост до Crystal Design Center.

Патая е известна с безброй барове и клубове. Те работят до сутринта. Трябва да се помни, че входът на много от тях ще трябва да плати. В допълнение, алкохолът вътре е много скъп. През този период градът прилича на един непрекъснат отворен център, където туристите се обединяват в унисон с местните жители.

Главната коледна елха на Патая е разположена в хотел Bali Hai Bay на пешеходна улица. Тук на сцената са диджеи и артисти от различни жанрове. В края на програмата ще бъде поздрав. Не по-малко интересна ще бъде и програмата на наблюдателната площадка PATTAYA в близост до Кралската скала и пристанището на Бали Хай. Това обикновено стада младеж.

Пренаселеността в новогодишните празници се обяснява с факта, че те падат на върха на туристическия сезон. Ето защо, цените по това време са най-високите за цялата година. Ако имате време да резервирате маса до 25 декември, то цената му на човек ще бъде от 60 до 100 щатски долара. Тази сума ще включва храна, ваканционна програма и други услуги на институцията.

В Пукет можете да празнувате новата година на плажовете на Патонг и Карон, както и на град Пукет. Тук развлекателната програма не се различава много от развлеченията в други градове.

Местните хора вярват, че всякакви добродетелни дела в навечерието на празника ще донесат само добри събития в домовете и съдбите им. Затова те се опитват да стигнат до храма за молитва, да предложат на монасите, да слушат проповедта и така нататък. Смята се, че е добър знак да се носят нови дрехи за празника.

Отзиви за гости за Нова година в Тайланд

Туристите, които са посетили зимните ваканции в Тайланд, препоръчват да гледат огненото шоу и да участват в танцов маратон.

В допълнение, сред полезни съвети е препоръка да се съсредоточите върху намирането на пътувания в последната минута. За хора с доходи под средното ниво, това понякога е единствената възможност да посетите Тайланд. Такива обиколки могат да бъдат по-евтини до 50%.

Гости на местни хотели от 4-5 звезди хвалят храната в местните ресторанти, но веднага предупреждават, че е по-добре да не купуват улична храна. Особено ако е предназначен за деца.

Като цяло, Тайланд е в състояние да остави незаличимо впечатление. Нова година под палми е ярък празник. Ще изглежда още по-великолепно в условията на денонощно забавление на местните курорти.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук