През миналия век в модната индустрия се появи нов смел стил - гръндж. Експлозивният и ярък по своята същност гранж се влюбва в разнообразни личности, които обичат да променят имиджа си от ден на ден. Днес този стил може да се види както сред младите, така и сред по-възрастното поколение. Можем спокойно да кажем, че няма граници в тази посока. Това е свободата на фантазията и избора.

Специфични черти на стила, проявени в облеклото

Смели, предизвикателни и уникални гръндж-вдъхновени погледи са поли, носени над панталони и други поли, тениски върху тениски и комбинации от несъвместими цветове. Изборът на този гардероб е сигурен начин да се откроите от сивата маса, облечени в същите дрехи. Преводът на думата “grunge” - грозен - изобщо не отразява същността на стила. Първото впечатление за външния вид на човек може да изненада и отблъсне, но след това веднага може да забележите как умело подбрани детайли на костюма.

Основните характеристики на стила са:

  • комфорта на избраните дрехи, тъй като външният шик е нищо в сравнение с удобството;
  • еклектичен гардероб, комбинация от несъвместими стилове и цветове, външна небрежност, която е прикрепена към дори най-изтънчените брандирани неща;
  • неприбрани дрехи: стрели, дупки, петна, залепващи нишки;
  • наслояване - нещата, които се носят един върху друг по нетипичен начин;
  • монохромни и монотонни нюанси, липса на отпечатъци и рисунки, естествени цветове;
  • вътрешната свобода на човека, който избира грънджа, преминава във всяко изображение.

Ако желаете, можете да комбинирате grunge с военни, случайни, реколта стилове. Комбинациите с дрехи в бляскави тенденции са нежелани. Също така, грънджът не приема декор под формата на лъскави кристали и други бляскави декоративни елементи.

Какво може да се комбинира в стил grunge

Тези, които желаят да се обличат в дрехи в стил гръндж, трябва да научат основни неща от такъв гардероб. На тяхна основа е възможно да се формират най-разнообразни и незабравими образи.

Гардеробни артикули: деним (трябва да бъдат скъсани, с ресни от разрошени нишки); кожени изделия (пукнати и износени материали, изкуствено остаряли); Рокли от оригинално изрязани, рокли и тениски за облекло; Якета и якета (не класически, с петна и следи от потъмняване); чорапогащници и райета; ризи и големи тениски, изработени от избеляла материя; рогозки; извънгабаритни пуловери с дупки и примки; къси, изтрити шорти от всякакъв материал; дълги рокли в пода; наслоени поли.

От обувки можете да изберете апартаменти, износени маратонки или маратонки, масивни обувки с висока платформа или подметка на трактор. Сред аксесоарите се използват всички видове шапки, бейзболни шапки, шапки, оригинални чаши, безформени или необичайни под формата на раници, масивни бижута.

Допълнете образа на висока опашка или хлабава коса. Можете да рисувате краищата с контрастен цвят. Гримът е по-добре да не се прилага. Но ако нуждата от нея все още е там, тогава е по-добре да се използват голи тонове в комбинация с тъмни нюанси.

Събрали всички тези знания заедно, можете да опишете приблизително изображение в стила на гръндж. Всяка комбинация и допълнителни акценти ще направят лъка уникален. Просто трябва да включите фантазията.

Гръндж стил в модната индустрия

Много популярни марки и модни къщи освобождават цели линии на дрехи в стил grunge. Такива дрехи притежават всички знаци на посоката, като са с високо качество и атрактивен външен вид. Дизайнерите предупреждават купувачите да не създават изображения с хипи дрехи, които се продават във Втора употреба. Там можете да си купите само стари, немодни модели. Принципът на гръндж е най-новите тенденции, които продават известни марки. Външно тези неща са много различни един от друг.

Трябва да се обърне внимание на следните марки: модна къща на Марк Джейкъбс, Александър Маккуин, Зара, Река Айлънд, Бершка. Съвсем неочаквано, гръндж линиите започнаха да произвеждат такива мастодонти от модната индустрия като Chanel, Acne, Balenciaga, Vivienne Westwood, D & G.

Един от първите, които решили да създадат такава колекция, беше младият и начинаещ дизайнер Марк Джейкъбс. През 1993 г. той издава модели в разкъсани, безформени дрехи и завладява света на модата. Това смело решение беше тласък за кариерата му.

Сред звездите на шоубизнеса бяха изпробвани изображения на стил Гръндж от Кийра Найтли, Кристен Стюарт, сестрите Олсен, Шакира, Миша Бартън и много други. Най-яркият представител на този бунтовнически и в същото време песимистичен тренд беше незабравимия Курт Кобейн, лидер на групата „Нирвана”. Star dresses може да бъде източник на вдъхновение за всяка модна жена, която иска да стане част от тази тенденция.

Как да не се превърне гръндж образ в беден?

Тънката линия между елегантния шик и просящите дрипи е единственият недостатък в спокойната посока. Така, че вулгарността не играе жестока шега с модна жена, трябва да се обърне внимание на детайлите и дреболите в образа. Най-лесният начин да се постигне желаното - е да се използват дрехи само известни и скъпи марки.Не може да има прекъсвания. Опитът и чувството за стил на метри модата ще осигурят желания ефект върху външния вид на всеки представител на потока. Аксесоари са по-добре да избират от колекциите на автора. По-добре е, ако са парчета. Оригинален дизайн е това, което ще направи всеки вид уникален.

Обувките трябва да са направени от висококачествени скъпи материали. Фитингите са изработени от надеждни компоненти и не изпадат в най-неподходящия момент. Ако възнамерявате да използвате изображението с ефекта на мръсна коса, това не означава немита главата на седмицата. Тези прически се създават с помощта на стил и умели ръце на капитана.

Екстравагантният гардероб може да принадлежи на дама на всяка възраст. Бунтарският дух е характерен за младежта, но това не е безусловно правило. И този стил потвърждава този факт. Правилно подбраният образ ще превърне нежния пол във всяка възраст. Той ще й помогне да почувства пълна свобода от пляскане и задължения към обществото. В този момент можете да усетите истинския вкус на живота.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук