Lambrequin - украса, рамкиране на върха на завесите. Като такава, тази част от функционалното натоварване не носи, освен че скрива забележими недостатъци по стените близо до прозореца. По-често ламбрекенът е изключително декоративен елемент на завеса, която изглежда най-органично в дизайна на залата. Той перфектно допълва тюла и като цяло украсява интериора. Какви варианти за дизайн ще бъдат най-подходящи през 2017 г.? charm-bg.decorexpro.com е подготвил най-добрия избор от примери в снимката.

В модерен дизайн, ламбрекени за завеси са кратки на външен вид и до известна степен минималистични. Те могат да бъдат органично комбинирани с техническа - ролетна щора, която по-често изпълнява функционална роля. Днес богат клиент, като правило, предпочита естествените материали - коприна, лен, вълна. От значение са и пастелните нюанси, благородните текстури и геометричните модели.

Днес е станало модерно да се украсят прозорците в залата с някои ламбрекени без допълнителни завеси.Такъв прием би бил особено подходящ за стая, в която липсва дневна светлина.

Ламбрекените са три вида:

  • мека;
  • труден;
  • комбинирани.

Може би най-популярните винаги са били меки ламбрекини. Те правят стаята по-елегантна и още по-тържествена. Този вид е комбинация от завеси и тюл с различни драперии. Най-лесният вариант на меки ламбрекени е една лента от тъкан, прикрепена към плитката.

В този интериор шиковите завеси с ламбрекен служат не само като зониращ елемент, но и като много привлекателен елегантен акцент в декорацията на залата.

Твърдите ламбрекени са направени от плътни тъкани, които за още по-голяма сила се третират със специални уплътнения - флизелин или дублерин. Също така, често тези ламбрекени дърпат дървена рамка или изработени от здрава пластмаса.

Те са перфектно съчетани с тюл и красиви завеси, но не по-малко хармонично изглеждат заедно с щори и ролкови завеси.

Благодарение на своята плътна основа, такива ламбрекини могат да бъдат от много различни форми и да го съхраняват успешно през целия жизнен цикъл.

Комбинираните сортове съчетават характеристиките на двата описани по-горе ламбрекена, създавайки много красиви и необичайни варианти за декорация на прозорци. Като правило, меките и твърдите ламбрекени действат като отделни части на „композицията на завесите“.
 

Моден дизайн на пеллети и завеси: тенденции за 2017 година

Хит на сезона 2017 - завеси с твърди пелмени. Най-добрият избор за декорацията на прозореца в модерен интериор ще бъде сбит прав ламбрекен без прекалено много декор. Изглежда много впечатляващо в едноцветен дизайн, но ивичен или друг геометричен печат ще бъде идеалното допълнение към интериорния декор в съвременния стил. Завесите с монограми и гладки рисунки са перфектни за класическа обстановка.

Освен вечно модния минимализъм и скандинавски стил, ярки дълбоки цветове на текстилни прозорци ще бъдат не по-малко актуални през 2017 година.

Наситените топли цветове ще зарадва окото през студените сезони, когато ни липсва слънчева светлина и топлина.

Всички нюанси на аквамаринови цветове, изумрудени бои, както и екзотична гама с пъстра растителност изглеждат великолепни в залата.

Следващата новост на сезона ще бъдат завеси и ламбрекени в цвят на хамелеон, който с различно осветление блести с различни интересни нюанси. Този вид тъкан прави интериора романтичен и малко загадъчен.

Растителният орнамент върху завеси и ламбрекени винаги ще открива своите почитатели. Въртящи се клони на растения, деликатни цветя изглеждат красиви във вътрешността на залата.

Също така популярен ще бъде комбинация от лъскави преливащи се и матови завеси, или редуващи се лъскави и тъпи ленти върху самата тъкан. Такава картина може да се адаптира към всеки стил.

Цветът на тъканта трябва да бъде в хармония с общата палитра на помещението. Ако дръжката контрастира с основните завеси, тогава цветът и шарката му трябва да се повторят в други елементи на интериора на залата.

Невероятният блясък определено присъства в дизайна на тази стая. Фуксия ламбрекен контрастира с тъмните завеси, но с точност повтаря палитрата от луксозни кресла и цвета на акцентната стена в отвора. Нахален контраст със сигурност вдъхновява, изпълва пространството с творчески чар и безкрайна енергия.
На следващата снимка е представен модерен луксозен интериор с аристократични ноти. Красивите завеси отделят всекидневната и зоната за проучване. Невероятно лека, интересна и пълна, офисът изглежда като текстилен декор: прозорецът е украсен с дръжка, а долната част на тюла е подстригана с кантове, повтаряйки модела на основната завеса в хола.

В хола на снимката, полирана маса за вечери и изтънчени ламбрекени, поставени с гънки, придават фин чар на стаята и поддържат подходящото настроение в случай на светски вечери с важни гости.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук