При планирането на кухненския интериор изборът на завеси играе важна роля. Правилният цвят, шарка, тъкани могат да бъдат основният акцент, благоприятно подчертавайки всички предимства на луксозния дизайн. И обратното, без значение колко модерна може да изглежда кухнята, безвкусно избрани текстилни изделия за прозорци несъмнено ще развалят всички бивши естетики. В допълнение, не боли да е наясно с последните тенденции. Да видим какви завеси в интериора на кухнята ще бъдат от особено значение през 2018 - 2019 година.

Модерни завеси за кухнята: дизайн 2018 - 2019

Очевидното правило, което винаги си струва да се спазва - дизайнът и моделът на завесите трябва да бъдат в хармония с цялостното оформление на кухнята. От неговия дизайн зависи от избора на текстил на прозорците, които не само могат да предпазят от ярка слънчева светлина, но и успешно да маскират грешките в интериора.

Например, пердета с вертикални ивици визуално ще вдигнат тавана, австрийските сортове ще разредят минималистичния стил, а въздушният тюл е идеален вариант за компактни стаи.Ако кухнята има формата на удължено ремарке, тогава завесите от дълбок тъмен нюанс визуално ще приближат далечната стена.

И още един аспект, за тези, които внимателно обмислят всички подробности. Цветовете засягат не само настроението ни, но и апетита. Огнени - жълти, червени, оранжеви - вълнуват, а студените - сини, лилави, сини - намаляват.

Завеси за малка кухня 2018 - 2019

Колкото по-лесно, толкова по-добре

Къси завеси за кухнята: дизайн 2018 - 2019

Има ли значение размерът?

Разбира се, дългите завеси често не се срещат в нашите кухни. Често разпиляваме нещо, изливаме се и дългите завеси само се замърсяват, а по време на почистването им трябва да се вдигат всеки път. Освен това под прозорците обикновено има шкафове и рафтове, трапезария или работна зона. Ето защо, завеси за кухня често изберете дължина малко над перваза на прозореца.

Изключение от правилото

Въпреки това, ако печката е далеч от прозореца и вече няма препятствия, то това е вашата воля - изберете всяка версия, която ви харесва, която съответства на стила на кухнята. Дълги завеси са особено подходящи в зоните за хранене (особено когато кухнята е свързана с хола). Тук те изглеждат много уютно и празнично.

Римски завеси

Тази версия на завеси в кухнята е много популярна. Все пак, все пак, универсалност, простота и практичност - това, от което се нуждаете за удобство. Директни платни римски завеси, без никакви драперии, сбит и стилен външен вид в кухненския интериор. Покривайки прозореца изцяло, такива завеси показват модела в цялата му слава. Разнообразието от дизайн и стил им позволява да декорират както елегантни класически интериори, така и модерни минималистични интериори. Допълнителен бонус: по-малко украшения и волани - по-малко прах и по-лесна поддръжка.

Австрийски завеси

Те имат дизайн, подобен на римския, но сами по себе си по-елегантни. Перфектен за създаване на романтична атмосфера в кухнята. Дъното на австрийските пердета е украсено с фестони, което им придава особен чар.

Романски завеси

Този вид завеси е много популярен в средиземноморския интериор и днес не губи своята значимост. Външно приличат на австрийски завеси, но на стрехите ще се качат. В повишена форма, романтичните завеси образуват полукръгли елегантни гънки.

Щори: модерност и ергономия

Слепи като в кафене

Сладки завеси, покриващи долната част на прозореца, са великолепни не само в дизайна на кафене или влак, но и в кухненския декор. Прекрасни светлинни завеси не блокират слънчевата светлина и в същото време предпазват от любопитни очи.

 

Концепция ламбрекен

Ако функционалният компонент на завесите не е важен за вас, ламбрейкените върху кухненските прозорци могат да служат като великолепен декоративен елемент. Без да закриват кухнята, те ще добавят повече красота и комфорт. Ламбрекените в комбинация с интересни рамки и красива гледка от прозореца ще бъдат идеални.

Когато стил в страната: актуални завеси за кухнята

Бели полупрозрачни завеси, деликатно набрани от пикапи - идеалното решение за кухня с рустикални акценти.

Все по-често градските жители предпочитат уютна и комфортна атмосфера в селски интериор.А кухнята не е изключение.

Елегантните флорални щори са отлични не само като декорация на прозорци, но дори могат да бъдат очарователни екрани, покриващи пространството за съхранение.

Модерните мебели, съчетани със светлината на дървения стил, запълват къщата със старинна атмосфера с модерни детайли. Много интересно дизайнерско решение за двойнослойни пердета: ролки с дълбоко кафе, с красив печат, органично контрастиращ с традиционния неутрален крем нюанс, който съответства на дървения вид.

Романтичният изглед на завесите в тази кухня е изцяло съобразен с интериорния дизайн - съчетание на модерност и фолклорен стил.

С поглед към дизайна на тази кухня, селският дух се усеща веднага. А завесите с флорални мотиви са от полза само за подобна атмосфера.

Защо повечето дизайнери обожават селския стил? На първо място, за неговата лоялност към интересни решения и експерименти. Просто погледнете снимката по-долу и веднага става ясно. Красиви завеси от приглушен тъмно син цвят създават доста смели, но много хармонични контрасти с дървените стени и тюркоазените кухненски фасади.

Неутралните ролетни щори са идеални за кухни в провинциален стил с минималистичен акцент. Когато искате естествена и спокойна атмосфера в къщата, допълнителна декорация и ярки детайли отиват на заден план.

Завеси за кухнята: нови изделия 2018 - 2019

Каквито и тенденции да преследваме всяка година, все пак завесите трябва да бъдат избрани въз основа на ролята, която ще играят в кухнята ви. Ако искате да се скрие от любопитни очи и суета извън прозореца, купуват доста гъста традиционни или валцувани vririanty. Искате ли да подчертаете ненатрапчивия светлинен и лек дизайн - отдайте предпочитание на полупрозрачни модели с пикапи. И тъй като те решиха да украсят кухнята според последните модни тенденции и функционалността не играе особена роля, тогава разчитат на личен вкус и съвети.

А вие, мои приятели, на какво обръщате внимание, когато избирате завеси? Кои видове предпочитате? Споделете в коментарите.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук