Пердета играят важна роля в интериорния дизайн на всяка стая. Разбира се, на първо място, те са предназначени за защита от слънчева светлина и любопитни очи. Но напоследък техният избор все повече обръща внимание, защото завесите са декоративен елемент. С тяхна помощ можете да дадете на помещението строгост, лекота и дори визуално да направите стаята по-голяма.

Завеси за залата: характеристики на дизайна 2018 - 2019

Всички дизайнери на интериора имат едно общо неизречено правило: ако декорацията на стената е направена в едноцветен вариант, можете спокойно да изберете пердета с шарка, но ако стените са украсени с тапети с шарка, тогава завесите трябва да бъдат едноцветни. Въпреки това всички знаем, че правилата са предназначени да ги нарушават. Ето защо, някои професионалисти могат да изберат комбинация от завеси с тапети, така че резултатът ще изглежда фантастично. Но ако сами изберете интериорни предмети, ви препоръчваме да обърнете внимание на общите тенденции в дизайна на завесите.

В залата, където основните елементи са доста ярки, можете спокойно да избирате леки, неутрални завеси.

Както знаете, през последните няколко години такива интериорни стилове като скандинавски стил и минимализъм са особено популярни. Те се характеризират с краткост, минимално количество декор и доста скромен дизайн на прозорците. С настъпването на 2018 - 2019 г. тенденциите се промениха до известна степен.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при избора на завеси за залата, е естествеността. Това се отнася предимно за състава на тъканта. Най-успешните материали за тяхното производство - памук, лен, коприна или бамбук. Разбира се, разрешено е да се добавят синтетични нишки, защото те спомагат за удължаване на употребата им.

Вторият, който е еднакво важен при избора на завеси - цветът, който трябва да бъде естествен, естествен. Например, орехово, кафяво, синьо, сиво или зелено са идеални опции. В края на краищата, те отговарят на почти всички видове интериор и дори я освежават малко.

Белият цвят не губи своето значение, с което можете да направите малка стая визуално по-голяма. И разбира се, такава нежна, лека сянка дава на помещението въздух.

Доста необичаен дизайн на залата, която съчетава няколко стила. И за да му се даде хармония, най-добре подхождат точно белите завеси.

Съвременни идеи

Обикновените завеси изглеждат много свежи, деликатни, но по-креативни и креативни хора все още предпочитат няколко други възможности. Ако ги третирате, по-добре е да изберете по-дръзки, модерни дизайнерски завеси.

През 2018 - 2019 г. особено популярни стават геометрични форми и разнообразие от футуристични мотиви. Така че защо да не изберем завеси с такъв интересен печат? В допълнение, в монофонична стая, те ще изглеждат ярки, закачливи.

Стаята в неутрални бели и сиви тонове се допълва от завеси с ярки акценти. И същият модел на подложката, както на завесите създава усещане за хармония в стаята.

Изглежда такава светла стая сама по себе си изглежда доста самодостатъчна. Въпреки това, отпечатъкът върху завесите под формата на черно-бял модел поставя специална тема за тази стая.

Доста интересна тенденция от тази година - комбинация от два вида завеси. Те могат да бъдат направени от различни видове материали или да се различават по плътност и цвят. Но този подход ви позволява да експериментирате и да промените интериора благодарение на завеси. Освен това, те помагат визуално да направят височината на тавана по-висока.

Както виждате, залата е изпълнена в спокойни цветове. И като ярък акцент се използва жълт цвят, който виждаме, както на завеси, така и на саксия с цветя, свещи и възглавница. В същото време, наличието на допълнителни сиви завеси ви позволява да ги промените в зависимост от вашето настроение.

За разлика от предишните опции, той използва много повече възможности за завеси. Всеки от тях има нещо общо с елементи на декор, които са в коридор. Благодарение на това всичко изглежда интересно, необичайно и стилно.

Завеси с цветни вложки изглеждат много оригинални. Поради тях изглежда, че в залата има два вида завеси.

Необходимо е да се спомене, че завеси, които попадат на пода изглеждат много красиви и елегантни. Разбира се, те са по-подходящи за големи стаи. Но ако изберете правилната сянка и текстура, можете да ги използвате в малки помещения.

Ако ви харесва неутралния цвят на завесите, можете да ги разнообразите малко с помощта на аксесоари, като напр. Има невероятно голямо разнообразие от тях. Много дори правят свои ръце, използвайки за тези елементи като мъниста, плитка или панделка. С помощта на пикапите можете не само да поддържате красивите завеси, но и да ги подредите по оригинален начин.

Нежните, леки завеси с едва забележим модел перфектно подчертават цялостния стил на стаята.

Завеси за залата: нов дизайн

2018 - 2019 ви позволява да упражнявате собственото си въображение, да създавате интересни и необичайни опции за всякакви неща, включително завеси.Но е много важно да се вземе предвид не само какъв материал привлича мнението ви, но и общия вид на залата, за която ще ги закупите. В края на краищата, знанието за размера на помещението, височината на тавана, както и цветовия аспект, помагат за правилния избор.

Обемните, обемисти опции в никакъв случай не могат да бъдат закупени в малка зала. Много по-подходящо биха били леки, полупрозрачни завеси, които ще направят помещението визуално по-голямо.

Деликатният модел на възглавничките и елементът на декора на завесите по същия начин помагат да се създаде нежна и лека атмосфера у дома.

Завесите с тънка ивица отразяват цветовете на дивана, който изглежда много стилно.

А за по-просторни, широки стаи са подходящи завеси с различни видове пелмени или драперии.

Всеки детайл в интериора на тази стая е замислен до най-малкия детайл.

Тази година ще бъде достоен вариант за печат на снимки. Най-често се прави на прозрачен тюл от шифон, органза или воал. Трябва да се отбележи, че можете да направите такава опция за индивидуални поръчки и с всеки модел. Ако искате да направите фото печат на завеси, тогава в този случай изберете лек тюл. За тази комбинация изглежда хармонично и не е твърде колоритен.

Пердета в залата с ламбрекени 2018 - 2019

Ламбрехинът е тясна лента от тъкани, прикрепена към релсата. Той е изобретен, за да прикрие пространството между отвора на прозореца и тавана. Но с течение на времето, придобити изключително декоративна роля за поддържане на цветовата гама на стаята.

Невероятно красивият дизайн на залата е допълнен не само със завеси с ламбрекени, но и с антични детайли.

А доста необичайно стая с ярки елементи, като диван и завеси. Но като се има предвид по-скоро неутрален цвят на стените, шарени ламбрекини много благоприятно подчертават цялостния стил.

Интересен вариант с тъмни завеси за залата.

Залата е специално място, защото тук се случват топли семейни вечери, срещи с роднини и разговори от сърце към сърце. Ето защо тази стая трябва да бъде удобна, но в същото време представителна. В повечето случаи, размерът на прозореца в него е доста голям, така че изборът на завеси трябва да се подхожда с пълна отговорност. Най-подходящият вариант - завеси с ламбрекени, които са в състояние да придадат на стаята специален чар, като същевременно поддържат уютна атмосфера.

Благородна, но в същото време нежна комбинация от нюанси на зелен и бежов цвят ви позволява да създадете естествен, естествен дизайн.

Ярки, закачливи цветове са доста нетипични за завеси с пелмени. Но в този случай жълтият тон е много хармонично съчетан с изящни сини и изумрудени цветове.

Червено, бяло, черно - вечните класики, които винаги ще бъдат от значение. И такъв избор на цвят за завеси в комбинация с широк прозорец и зимна приказка придава специално усещане за топлина и комфорт.

Неутрален бежов нюанс - идеален за завеси с пелмени.

Комбинацията от модели на завеси и възглавници - чудесно решение за създаване на домашна среда в стаята. И добавянето под формата на други нюанси на завеси ще даде възможност за леко промяна на цялостния вид на стаята.

Модерен, елегантен дизайн с цветни елементи.

Ламбрекените от необичайно оцветяване определено няма да останат без внимание на вашите гости.

Пердета в залата без лампичън 2018 - 2019

Що се отнася до затварянето на завеси, през 2018 - 2019 г. отворите са доста уместни. Това са метални или пластмасови пръстени, които са разположени в горната част на завесите на същото разстояние. За да се окачи такава завеса, достатъчно е само да я закрепите върху стрехите, което ви позволява да създавате идеално плоски вертикални гънки. За разлика от предишния изглед, завесите на втулките са чудесни за всякакъв вид стая. И в залата с високи тавани, те изглеждат особено елегантно.

Пастелни тонове - хит 2018 - 2019. Те са много красиво съчетани помежду си. А залата с тяхната употреба изглежда доста нежна и свежа.

Много често фините капси са прикрепени към втулките, за да се създаде по-ефирен поглед, който да пасва на всеки интериор.

Комбинацията от дебели завеси ви позволява да придадете на стаята някаква взискателност.

Пердета на един прозорец изглеждат много модерни. За да направите това, направете специален корниз или огънете металната рамка под формата на самия прозорец. Интересен печат подчертава цялостния стил на стаята.

Поради факта, че прозорецът на езерото създава малка ниша, завесите придават на това пространство специална лекота. И в този случай те също играят ролята на ярък акцент.

Да не говорим за декора на прозореца със затворен корниз. За много стаи това решение е най-добрият вариант.

Интересното нюанс на завесите върви добре с ярки детайли в дизайна на залата.

Не всеки ще реши да избере тъмните завеси. Същият пример демонстрира голямо чувство за стил и велик вкус. Поради различните нюанси на кафявата, залата не изглежда претоварена.

Неутрални завеси на затъмнение и тюл с модел - доста смело решение. Но благодарение на правилно избраната цветова схема, залата изглежда много уютна и хармонична.

Модни завеси за зала 2018 - 2019

Ярки завеси от оранжево, червено, жълто или изумрудено цветове могат да бъдат основният фокус на залата. Ето защо, ако основните цветове са леки и неутрални, тогава ясните завеси са точно това, от което имате нужда.

Що се отнася до печат, цветни мотиви или абстрактни дизайни изглеждат много интересни. И завеси с вертикални ивици или набори са идеални за малки стаи с ниски тавани. Тъй като такива рисунки визуално правят стаята по-висока.

Не по-малко интересно изглежда по-тъмни, контрастиращи нюанси на завеси в залите.

Който и дизайн да изберете за вашата стая, следвайте не само модните тенденции, но също така вземете под внимание вашите интереси и желания. В края на краищата, това е стаята, в която ще прекарате най-много време. Затова залата трябва да отговаря на вашето настроение, начин на живот и стремежи.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук