Въвеждането на училищни униформи се получи положително от повечето родители и учители. Ако по-рано едно дете може да посещава училище с каквито и да е дрехи и само прилича на ученик, тогава съвременните деца трябва да носят училищни униформи, препоръчани от училищната администрация или родителската комисия.

Общата форма за всички деца изобщо не означава, че децата ще бъдат облечени в еднакви рокли и панталони. Напротив, съвременната форма се характеризира с голямо разнообразие от модели, стилове, цветове и други декорации. Всяка учебна година има нови нюанси на училищна униформа, предназначени да променят стереотипния изглед на черната форма като единствен възможен.

Предлагаме на вашето внимание ТОП-10 актуални тенденции в училищната мода, които ще помогнат на детето ви да изглежда стилно, привлекателно и да го подготви за плодотворен учебен процес.

Училищна мода за момичета: най-добрите идеи за образа на ученика

Училищният гардероб на момичетата е много разнообразен.Тук и рокли, и сарафани, множество стилове поли, панталони, жилетки и блузи. От цялата гама трябва да изберете наистина качествено и удобно нещо, в което детето ще ходи през учебната година.

Trend 1. Ученически рокли за момичета

Тенденцията за женственост и естественост може да бъде проследена в училищната мода за момичетата. Удобни панталони бяха заменени от сладки и кокетливи училищни рокли с ехо на съветските модели. Рокли в синьо, сиво, зелено изглеждат чудесно с дантелени яки и маншети в снежнобял дизайн.

Училищните облекла се избират не само от ученици от началните училища, но такива модели са много популярни сред учениците от гимназията, които предпочитат рокли близо до офиса.

Тренд 2. Волани и къдрици

Възрастен мода и тук се проявява. Лудостта за къдриците, наборите и другите вълнообразни елементи лесно се забиват в училищната мода. В тенденцията на блузи, рокли и сарафани с набори, поли с баски, модели на годината с къдрички на подгъва и много други модели.

Въпреки това, не прекалявайте с волани в едно изображение. Изберете да създадете училищен комплект само едно нещо с къдри, останалите елементи трябва да бъдат възможно най-кратки и сдържани.

Тенденция 3. Училищна мода за момичета: карирани мотиви

Училищна униформа в клетка става все по-популярна. Такива модели предизвикват мисли за престижни образователни институции във Великобритания, Шотландия и други европейски страни. Цветовете на училищната униформа могат да включват 2-3 нюанса. Обикновено това са червени, зелени, сиви цветове, които се комбинират по преценка на производителя. Самата клетка може да бъде права, диагонална и в други оригинални версии.

Карираната училищна униформа постепенно заменя монохромни модели. Първите стъпки към тази училищна униформа с комбинация от кариран печат и монофоничен материал.

Trend 4. Якета, жилетки и якета за момичета

Жилетки и якета добавят делови, официални нагласи към училищната униформа. Момичетата изглеждат добре и строго. Самите модели също могат да бъдат изработени в карирана или монофонична версия.

Якета и якета са чудесна алтернатива на плетените топли пуловери, които в крайна сметка губят формата си и се покриват с пелети.

Trend 5. Училищна униформа: мода за нагънати поли

Такива отдавна забравени модели, като плисирани поли, възвърнаха предишната си популярност. Пола, разрошени или нагънати, са добре познати на съветските ученички, които с помощта на такива модели са искали да разнообразят своето училищно облекло поне малко.

Плисените поли са модела, който изглежда чудесно в едноцветна версия, макар и да не се изключват и каретови модели. Гофрирането на моделите допринася за образа на ученичката на лекота и непосредственост. Благодарение на това, нагънатите поли са популярни не само за учениците в началните училища, но и за учениците от гимназията.

Trend 6. Училищна мода 2018-2019 за момчета

Да се ​​измисли нещо коренно ново в училищната мода за момчетата е много трудно, особено когато става дума за първокласници. Единствената новост на сезона може да се нарече стилен стил на якета, нестандартни нюанси на ризи и използването на кариран печат вместо обикновени текстури.

В новата учебна година изберете риза в син, кремав цвят за вашето дете. Такива модели изглеждат по-малко формално и са най-подходящи за ежедневно носене. Що се отнася до якета, тенденцията е съкратените едноредни модели с 1-2 бутона.

Тенденция 7. Мода на училищните тийнейджъри: състезание за класически панталони

Учениците в гимназията са по-щастливи. За тях са налични такива модели училищни панталони, които са неприемливи за първокласниците. Дизайнерите са подготвили за момчетата няколко нестандартни панталони за училището, включително кулоти, изрязани модели, училищни шорти. За ежедневна употреба такива модели са незаменими.

Trend 8. Училищна мода за тийнейджъри: дантела навсякъде

Официалният дрес код на училището не изключва използването на оригинални дрехи с дантела, който е толкова популярен в модела за възрастни.Дантела може да бъде представена навсякъде. Използва се за декорация на ръкавите и за цялото пространство на блузата, като украшение от поли, под формата на горни яки и вратовръзки.

Нежен и женствен, скромен в училище - така изглежда дизайнерската дантела в съвременна форма за учениците.

Тенденция 9. Мъжка мода в училище

Бургундският цвят е новак в училищна униформа, но веднага му харесаха учениците и техните родители. Хюе изглежда сдържано, аристократично и богато. В допълнение, психолозите са отбелязали положителното въздействие на бордо върху емоционалното състояние на детето. Хю е в състояние да събуди в детето жажда за нови знания, емоционално да го успокои, да се приспособи към положителни резултати от работата. В същото време е необходимо да се обозначи бургундия само с един елемент от училищния гардероб, например жилетка.

Trend 10. Връзки и яки за момичета

Изглежда, че простият стил на училищна блуза може да се променя с помощта на вратовръзки, яки и пеперуди. Днес в продажба могат да се намерят голямо разнообразие от ръчно-мей модели, които включват елементи от дантела, сини, кафяви и сиви материали, подходящи за основната училищна униформа. Разгледайте представените от нас снимки и ще видите колко привлекателна и в училище изглежда тази комбинация.

Училищната мода не отстъпва на възрастен. Децата също искат да изглеждат стилно и красиво. Задачата на родителите е да слушат мнението на детето си, да я комбинират с техните практически идеи за училищните униформи и да изберат модела, който ще задоволи и двете страни.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук