Съвременните тенденции в изкуството на ноктите промотират металния нюанс на лака във всички негови проявления. На подиумите модни жени развяват с огледални нокти, съчетавайки ги с еднакво ефектни преливащи се панталони и рокли. Майсторите на дизайна на ноктите вдигнаха идеята с брилянтен маникюр и предлагат на модните жени най-необичайните опции с помощта на сребрист лак.

Сребърен нюанс умерено ефектен, интелигентен, не скучен и забележим. Добавяйки монофоничен дизайн с ивици огледален цвят, ще го превърнете в стилен и уникален изкуство за нокти.

Сребърен маникюр: фото идеи за блестящ дизайн

Сребърният цвят е новостта на индустрията за нокти. Този необичаен нюанс се използва много рядко, за да се създаде дори тържествен маникюр. Този сезон дизайнерите оценяват металния нюанс, който започва да се появява както в празничните, така и в ежедневните дизайни.

Сребърният маникюр има много предимства:

 • зрелищна визия - лъскав невен ще бъде видна украса на вашия образ. Те, като скъпоценни камъни, ще придадат на дизайна изискан и благороден вид. От друга страна, среброто е тази сянка, която едва ли може да се нарече нагъл и крещящ.
 • универсалност - сребрист нюанс е верен на повечето неща от модерния моден гардероб. Дизайнът със сребърен декор перфектно се вписва в бизнес, младеж, деним, романтичен стил. Особено подходящ лъскав вид невен в стила на обличане и Бохо Гръндж.
 • адаптивност - сребърни искри могат да се нанасят както за дълги, така и за къси нокти. При всяка форма на нокътя, те ще изглеждат стилно и оригинално.

Сребърното покритие е традиционен избор за създаване на празнично изкуство за нокти, например за Нова година, сватба, вечеря в ресторант, рожден ден. В допълнение, пайети и метални модели могат успешно да се използват в ежедневните дизайни. Ноктите със сребърен дизайн ще подобрят ефекта на пръстените и гривните върху ръцете ви.

Сребърен маникюр 2018: всички начини за създаване на огледален дизайн

Има 8 основни техники за създаване на сребърен маникюр, който ще ви позволи да реализирате ненадминато изкуство за нокти с очарователна огледална повърхност, дори у дома. Възможно е този списък скоро да бъде попълнен, защото фантазията на момичетата е неограничена, особено що се отнася до красотата.

Сребърният маникюр може да бъде създаден с:

 • пайети
 • фолио
 • лепилен термичен филм
 • блестящи ивици
 • сребърен лак
 • слюда
 • метално триене
 • сребърни бульони

Предлагаме да обмислим няколко начина по-подробно, за да разберем кои от тях ще подхождат на вашите нокти.

Маникюр със сребърен блясък

Техниката на нанасяне на блясък се различава в зависимост от размера на частиците и очаквания ефект. Лакът с блясък - малък блясък - може да се нанесе по традиционния начин. Достатъчно е да натопите четка в бутилка и да нанесете лак върху подготвените нокти. Плътността на пайети варира чрез прилагане на няколко слоя покритие.

Сух блясък се нанася върху нокътната плочка с апликатор. Поръсете частиците върху все още сухия лак или върху лепкавия слой от гел-лак. След няколко минути лакът изсъхва и може да бъде покрит с горна част.

Красиво и ефективно изглежда техниката на разтягане с искри, когато плътността на нанасяне на сребърни частици постепенно се увеличава от корена на ноктите до ръба.

Сребърен маникюр с фолио

Маникюр с фолио също се нарича „огледало“ или „холивуд“. За изпълнение на сребърния дизайн се използва специално маникюрно фолио, което се прикрепя към нокътната плоча с помощта на специално лепило.

Последователността на действията за създаване на маникюр с фолио включва:

 • базово приложение
 • покриване на ноктите със специално лепило
 • покритие от фолио
 • отстраняване на излишъка с пила за нокти или други инструменти за маникюр

За да се увеличи здравината на готовия дизайн, фолиото се покрива със слой от горната част. В този случай, бъдете готови за факта, че фолиото ще загуби малко своя блясък. Ако грандиозността на огледалото за ноктите е по-важна за вас от нейната дълготрайност, тогава можете да пропуснете тази стъпка.

Маникюр със сребърни ивици

Неотдавна в магазините за нокти се появиха тънки лъскави ивици, които са идеални за създаване на геометрични фигури върху ноктите. Обикновено, след създаването на перфектно гладки ръбове, лъскавите ивици бяха премахнати, но по-късно искрящите линии станаха декор. С помощта на сребърни ленти, майсторите на изкуството за нокти създават зашеметяващи дизайни с шарени и "карирани" мотиви.

Сребърен маникюр за къси нокти

На късите нокти светлите нюанси изглеждат по-зрелищно и по-сбито, отколкото при дългите. Сребърният цвят може да се класифицира като светли тонове, така че ако сте собственик на невен с дължина до 3 мм, тогава можете да ги следите със сребрист дизайн.

Хитът на сезона за късите нокти е огледално триене, което създава възхитителен лъскав ефект върху ноктите.Разтрийте е сребърен блясък на фино смилане, чийто краен вид може да се различава в зависимост от цвета на основата.

Цветните подложки пренасят малко от своя нюанс към огледалното покритие. Изглежда голямо сребристо триене върху бял субстрат. За да създадете перфектната хромирана повърхност, покрийте нокът с гел без лепенка или обикновен топ. На изсушена повърхност, втрийте с гъба.

Черен и сребърен маникюр

Как да направим черния маникюр по-малко мрачен и по-ефектен? Лесно, просто го добавете със сребърни искри или други лъскави детайли. Контрастът, създаден между черно и сребристо, изглежда стилен и изгоден.

В такива проекти среброто замества бялото, което ви позволява да създадете стотици уникални изкуства за нокти за тържествени и ежедневни събития. В тенденцията на геометрични форми, ивици, абстрактният преход от сребро към черно.

Използвайте черно като основен цвят за дизайна на ноктите. По-лесно се нанася върху ноктите, което не важи за сребърни искри, които са само допълнение към маникюра.

Маникюр бял със сребро

Белият маникюр е универсално решение за повечето жизнени ситуации. Така че вашият дизайн не прилича на нокът на булката, да го допълвате със сребърни мотиви, искри и кристали. Както и при черния маникюр, среброто е само част от цялостния дизайн. Не си струва да поставяте сребърен блясък върху всички нокти в преследване на зрелищна визия. Достатъчно е да ги украсите с пръстен или да поставите всички невен на коренния отвор.

Комбинацията от бяло и сребристо изглежда особено впечатляващо в зимните нокти. Самата природа ни казва какво трябва да бъде изобразено върху ноктите - снежнобял дизайн с разпръскване на блестящи сребърни искри.

Сребърният цвят е доста приятелски настроен. Добре е с всички нюанси. Тенденции в черно, бяло, розово, синьо със сребрист декор. В новия сезон можете да видите смели нокти, които съчетават две "скъпоценни" лакове наведнъж - злато и сребро.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук