Rauchtopaz е минерал, който е вид кварц. Този камък има красив блясък и димна сянка, привличайки вниманието на другите. Този цвят е в състояние да очарова, оставяйки никого безразличен от неговата мистерия и красота. Rauchtopaz се отнася до представителите на топаз, а самото име се определя заради необичайния и колоритен цвят.

Основната характеристика на минерала е висока твърдост (около 7 по скалата на Моос). В същото време скъпоценен камък има уникален и привлекателен кафяв цвят, който не е уникален за всички скъпоценни камъни. Причината за такъв наситен цвят със златни пръски е преобладаването на мед и желязо в химичния състав на камъка.

Къде се използва rauchtopaz?

Обикновено с помощта на този камък се украсяват бижута (обеци, гривни, пръстени и др.), А висулките с този очарователен минерал се отличават със специална популярност и изисканост. Заслужава да се отбележи, че камъкът е по-комбиниран със сребро, а не със злато.Използва се и като талисман, не се налага да купува фасетен камък, достатъчно е парче от този скъпоценен камък, изпълнено с магическа сладост и енергия.

Rauchtopaz се използва в бродерията на картини, именно този минерал придава на картините тайнствен нюанс и блясък, което увеличава цената и нивото на внимание към тях. Между другото, брилянтният гадател, който се използва от гадателите, е направен от този камък. В древни времена, rauchtopaz също служи като задължителен атрибут по време на ритуали и церемонии. Също така активно се използва в производството на сувенири и офис фигурки, които могат да бъдат създадени във всякакви размери, поради високата твърдост на материала.

Стойността на rauchtopaz

Като се има предвид този завладяващ камък, мнозина се чудят каква е стойността на този минерал и може ли да се смята за ценен? Декорациите с този камък са сравнително евтини, но като цяло цената зависи от ръба (сребро или злато). В сравнение с топаз, този минерал е много по-евтин, така че принадлежи към полускъпоценните камъни. Също така трябва да се отбележи, че сянката, която може да има, не влияе върху нейната стойност по никакъв начин. Важно е да се разграничат димните топази от раухтопаз, тъй като те имат различни стойности.

Rauchtopaz и неговите магически свойства

В древни времена, rauchtopaz се счита за камък с много голяма енергия и магическа сила. Специално внимание към него проявяваха хората, които се интересуваха от тъмните сили, затова многократно използваха камък за извършване на ритуали на черната магия. Rauchtopaz се използва и в ритуали с конспирации и любовни магии, когато се опитва да установи връзка с душата на починалия човек.

Този скъпоценен камък отдавна е изключително популярен сред момичетата, тъй като те го използват, за да очароват избраните от тях и правят любовна магия, благодарение на която е възможно да се контролира любим човек. В същото време, маговете напомнят, че камък в ръцете на начинаещите може да донесе неприятности, защото дори всеки опитен човек не може да се справи с черната енергия на този камък. Ако не можете да се справите със силата на минерала, можете да станете заложник на света на илюзиите.

Като цяло, размерът на скритата енергия се определя от наситеността на цвета, следователно, за младите момичета, дори сега те препоръчват по-лек rauchtopaz. Що се отнася до зрелите жени, те могат да придобият кафяв или тъмен камък. Трябва да се отбележи, че този скъпоценен камък, въпреки че не се използва с добри намерения, все още може да донесе късмет и кураж на някой, който е мил и чист. Добрият човек с този камък ще стане по-силен дух и устойчив на работа. В допълнение, за мъжете, този камък има едно предимство - увеличава активността на сексуалния им живот.

Лечебни свойства на rauchtopaz

Както знаете, този камък помага при заболявания на надбъбречните жлези и храносмилателната система. В същото време, тя увеличава мъжкото либидо и има благоприятен ефект върху репродуктивните процеси. Rauchtopaz е идеалният начин за облекчаване на стреса и стабилизиране на нервната система, а резултатът няма да бъде дълъг. В случай на остра болка, достатъчно е да вземете камък в ръката си и да я стиснете здраво, след няколко минути болката напълно ще изчезне.

Предшествениците, според писмото им, използвали rauchtopaz като средство за премахване на шлаки, достатъчно е да сложат камък във вода и след това да го изпият. По този начин древните хора вярвали, че камъкът зарежда водата с енергията си, правейки я свята, способна да се освободи от болести. Rauchtopaz се препоръчва за хора с постоянно депресивно състояние, психични разстройства. Човек с този камък ще се чувства спокоен и уверен, ще започне да мисли по-позитивно.

Същото се отнася и за хората, склонни към самоубийство. Те ще желаят да живеят и да се наслаждават на живота си на планетата, отваряйки очите си за красивите и радостни мисли и принуждавайки да забравят за всичко лошо. Основната характеристика и достойнството на камъка - той елиминира човек от алкохола и наркоманиите.

Кой е подходящ за rauchtopaz по знака на зодиака

Както вече споменахме, rauchtopaz е много силен минерал, който крие огромен потенциал и енергия. В тази връзка, абсолютно всички признаци на зодиака трябва да бъдат изключително внимателни с този камък, избор на бижута с неговите вложки. Ако анализирате всички свойства и способности на скъпоценния камък, тогава най-добре е да ги комбинирате с Козирог. Само хората, родени под този знак, могат да контролират себе си и своите емоции, а не да се бунтуват срещу силата на камъка, привличайки гняв и черна магия.

Този камък е забранен твърде импулсивен и активен, тъй като камъкът им противоречи. Поради тази причина, rauchtopaz забранява използването на представители на огнени знаци (Стрелец, Овен и Лео). Също така е невъзможно да се свържете с този минерален Рак, защото той може да наруши тяхната психика, да причини дълбока депресия, привличане в света на илюзиите.

Що се отнася до останалите зодиакални знаци, за тях няма специални забрани или желания. Въпреки това, rauchtopaz е енергично силен и опасен камък, така че трябва да изберете бижута много внимателно и не се препоръчва постоянно да носите бижута с този минерал. Комуникацията с този скъпоценен камък ще даде спокойствие и редовност, но постоянното носене може да предизвика спорове за вътрешния свят на собственика на камъка.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук