Често собствениците на коса с права и рядка коса искат да направят косата си по-луксозна и обемна. Един от начините да трансформирате изображението е да направите набраздяването частично или по цялата дължина на косата. За да въплъти такъв вариант на главата си може да бъде както в кабината, така и у дома. В последния случай ще струвате по-малко и ще получите ярък и привлекателен външен вид.

Прическа с вълна: малко терминология

Гофриране - това е фино нагънати нишки, които, поради свободната структура, придават на косата допълнителен обем. Професионалистите споделят набраздяването на няколко вида:

 • по дължина
 • според формата на къдря
 • над дебелината на вълните

В допълнение, нагръдните прически могат да се разделят на:

 • малка пулсация - придава на косата максимален обем
 • средно вълнение - изглежда органично и спретнато, като "африканска" прическа
 • голямо вълнение - имитация на естествена вълнообразна коса.

Малкият и среден гофриран подхожда на всички.Собствениците на тъмна коса е за предпочитане да направят малка вълна. Голямото вълнение изглежда чудесно на дебели коси.

За да отговарят на прическата с нагъване: експертни съвети

"Плисирана коса" на косата придава на всички нежния пол определена мистерия, романтика и изтънченост. Дори и естествено къдрава коса може да се направи с помощта на техниката на гофриране, ако първо я оправяте.

Гофрирането за къса коса се извършва в малки версии. Особено е необходимо да се внимава с косата, която след това трябва да се събира в опашката. Допълнителният обем просто няма да ви позволи сигурно да фиксирате косата, създавайки нежелан ефект на "пролетта".

Според стилистите, дори една гофрирана нишка може да превърне ежедневната прическа. Малкият „plisse“ е универсално решение, което е допустимо при вечерен и сватбен стил.

Плисена прическа: опции за дълга, средна и къса коса

Собствениците на дълги къдрици не могат да се тревожат за стила. Всичко, което трябва да се направи, е да се изпълни “plisse”, да се направи прави или асиметрично устройство и перфектната ежедневна прическа е готова.

Ако искате да създадете по-сложни опции, помислете за такива прически като:

 • козина с тясна опашка
 • оригинален "лък" на велпапе
 • обемна плитка, хвърлена на една страна и сплетена по класическия начин

Собствениците на къси прически са свободни да направят гофрирането с всякакви налични средства. Например, изпълни боб по главата с цветни вълнообразни ресни или четири от вида с навита на двете страни нишки.

Подстригване с гофриране: стъпка по стъпка ръководство за прилагане

Направете косата с пулсации у дома може всяко момиче. За да направите това, ще ви е необходимо:

 • железни или електрически клещи
 • някои фиби
 • четка за масаж

С този прост инструментариум, само за 15 минути, ще получите великолепна великолепна коса.

 1. Включете електрическите клещи и приведете температурата на плочите до оптимална стойност.
 2. Внимателно разресвайте косата си, подготвяйки ги за процедурата
 3. Разделете нишката на няколко части с гребен, закрепете ги с фиби
 4. Нанесете на косата си ребристи електрически клещи за няколко секунди.

Изпълнете тази процедура изцяло или по ваша преценка. Фиксирайте получените вълнообразни направления със стайлинг.

Прическа с флейта: която форцепс да избере

За да създадете великолепна и проветрива плеса, ще ви трябват специални щипки с различно покритие и сменяеми дюзи. Производителите предлагат модели на електрически клещи с керамични, matellicheskim, титанови покрития. Най-скъпите и по-малко вредни за косата се считат форцепс с керамично покритие. Йонното покритие на плочите надеждно предпазва косата от излагане на топлина, има антистатичен ефект, не пресушава косата.

Обърнете внимание на удобството на форцепс, защото трябва да ги държите на теглото, дизайнът трябва да се изпълнява възможно най-ергономично. Погледнете опциите с въртящ се кабел, чиято дължина достига 3 m или повече, компактни модели, с автоматично изключване при достигане на опасна температура, с допълнителни функции.

Варианти на прически с нагъване: оригинални идеи за всеки ден

Пълно оцветяване

Напълно гофрирана коса изглежда очарователна и стилна, като дава на момичето специална игривост и чар.

За да създадете прическа, добавете нишките в корените и обиколете останалата част от масата на косата с желязо. Осигурете резултата с мус. В резултат на това ще получите цял "облак" от вълнообразна коса, която по-късно може да бъде поставена по свое усмотрение. Най-популярните идеи с дълги гофрирани коси са обемни плитки или лък в задната част на главата.

Гофрирането на боядисана, мека, оцветена коса изглежда особено впечатляващо и стилно. Очарователен „плисе“ на червена коса, като тези на местните ирландски жени, изглежда очарователно, невероятно.

Частично вълнение

Стилно и игриво изглежда малко снопче коса, което виси над челото му. Особено красива тази опция изглежда на къса коса.

Обемни плитки върху гофрирана коса

Различни начини за тъкане на коса бързо набират популярност. Красиво и великолепно плитки изглеждат точно на обемни къдрици. Ако природата ви излъга дебела и буйна коса, тогава се движете по наклонените нишки. Косата ще бъде много пъти по-голяма и плитките ще изглеждат много по-грациозни.

Косите с деликатна вълниста коса са перфектната прическа за специални събития, дипломиране или други събития.

Как да се възстанови косата след свиването

Излагането на високи температури на косата може да повлияе неблагоприятно на тяхното здраве. Дори керамичното покритие не дава 100% гаранция, че къдриците ще изглеждат добре поддържани след тази процедура.

Процедурата за грижа за косата след plisse е доста проста. Достатъчно е да измиете косата си с шампоан и нанесете балсам или маска върху тях.

Ако използвате редовно желязо, ще трябва да се погрижите за допълнителни грижи. Използвайте за възстановяване на косата такива инструменти като:

 • натурални медицински масла, които подхранват косата, но не я правят по-тежък
 • продукти за грижа с уплътнителен ефект, който предотвратява напречното сечение на косата
 • отвари и инфузии на базата на народни средства
 • специални шампоани за повредена или боядисана коса

Нагънат е подходящ за всеки, независимо от възрастта, дължината и дебелината на косата. Безспорното предимство на този метод е, че можете да го извършите у дома. Един минус на прическата е, че трябва да закупите специално желязо, но тази покупка си струва парите. В резултат на това ще получите незаменим помощник в създаването на модерни и красиви прически.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук