Всички хора на различна възраст очакват ваканции и почивни дни. Учениците и учениците очакват с нетърпение празниците, работещите граждани мечтаят за уикенд. А хората на старостта с останалите с радост ще се присъединят към атмосферата на спокойна почивка.

Зимни ваканции

Новогодишните празници са най-очакваните празници в годината. Добре е, че годината започва с тях. През 2018 г. ще започне дългоочакваната почивка в ежедневната работа. Това ще се случи на 30 декември 2018 г. и ще продължи до 8 януари 2019 г. 5 и 6 януари ще изчезнат през уикенда, така че съответният отдел предлага тези дни да се отложат до 2 и 3 май. Също така беше предложено да се отложи съботният празник от 23 февруари до 10 май. Това се прави с цел спазване на Кодекса на труда, че между две работни седмици трябва да има поне 42 часа непрекъсната почивка.

Ден на защитника на Отечеството ще се празнува на 23 и 24 февруари. За Русия този празник е от голямо значение, така че за празника му бяха отпуснати 2 дни.

Пролетни празници

Пролетта също ще даде на съгражданите много ясни дни в спокойна почивка от работа и учене. Международният ден на жената ще се празнува на 8-10 март 2019 г. През първата работна седмица на месец май има само два работни дни, а в останалата част можете да се отпуснете и да се насладите на пикник в страната, разходки със семейството и приятелите си или от страна на страната. Това може да стане от 1 до 5 май. И по-късно от 9 до 12 май. През този период населението на страната ще празнува Деня на пролетта и Деня на победата. Майските празници ще продължат малко повече от обикновено. Освен това всеки служител може да разчита на един почивен ден, предоставен от неговото предприятие, за провеждане на последващ преглед.

Лятна почивка през 2019 година

Лятните почивки - най-приятните. Изглежда, че в топлия сезон има много по-интересни и приятни дейности, на които искате да посветите време. За учениците и учениците е по-лесно, празниците им отнемат почти цялото лято, но за тези, които работят на работното място, е жалко да седят в топлите дни в запушен кабинет. Можете да започнете да се отпускате през лятото на 12 юни на Деня на Русия

Есенният уикенд

Есенният уикенд е не по-малко приятен от останалите. Националният ден на единството ще бъде отбелязан от гражданите на Русия от 2 до 4 ноември.

Статистика на работата и празниците за 2019 година

Счита се, че е нормално да се съкращава един работен ден или учебен ден с 1 час преди почивка. В съответствие с производствения календар 2019 г. в новата година той ще бъде 22 февруари в петък, 7 март в четвъртък, 30 април - вторник, 8 май - сряда, 11 юни - вторник и 31 декември - вторник. Тази година ще има само 249 работни дни от 365 календарни дни. Резултатът е 6 кратки дни и 116 дни почивка.

През седмицата на труда се приемат 40 работни часа (за цяла седмица на пълен работен ден), което е 2088 часа годишно. Ако режимът изисква 36 работни часа, излиза средно 1,879 часа годишно. 24-часовата седмица включва 1252 работни часа годишно.

Нови празници, както и премахването на старите през новата година не се очаква. Независимо от това, заслужава да се отбележи, че в сравнение с 2018 г., през 2019 г. почивните дни се очаква да бъдат 2 по-малко. Това се дължи на по-малкия брой отложени почивки. Окончателната счетоводна форма ще се появи през четвъртото тримесечие на 2018 година. В него можете да намерите по-точни данни за почивните и почивните дни.

Често чувате мнението, че в Русия има прекалено много празници и почивни дни. И платеният отпуск, предоставен на служителите в съответствие с Кодекса на труда, е голям - средно 28 дни. В допълнение, някои категории служители имат право на увеличена ваканция. Служителите на разследващата комисия могат да вземат 30 платени дни, а непълнолетните имат право на 31 дни. Повечето напускат службите за спешна помощ, достигат 40 дни. Окончателната цифра зависи от опита на служителя. Въпреки това Русия остава в петте най-работещи страни в света. Големите резултати през предходната година показаха само Южна Корея, Гърция, Коста Рика и Мексико. Но САЩ, Япония и Германия не са включени в първите пет. За съжаление това не се отразява на производителността на труда, която според „майския” президентски указ трябва да нараства с не по-малко от 5% годишно.

Предварително определен график за почивните дни и празниците ви позволява да използвате времето по-ефективно и да получите максимална ефективност от работа и обучение.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук