Великолепната и мрачна готическа Прага едновременно е едно от любимите места за туристи от цял ​​свят, за да отпразнуват Нова година. Тук този празник се нарича Силвестр. Прага през зимата изглежда още по-интересно в светлината на цветните иридесцентни светлини. Този град е достъпен и разнообразен по отношение на развлечения. Тук идват както млади туристи, възрастни двойки, така и семейства с деца. Всички са заети.

Характеристики на Нова година в Прага

През зимните празници температурата варира от -5 ... + 5 градуса. Понякога това е суграшица, но тук е трудно да се видят преспи. Въпреки това, за да се насладите на екскурзии и разходки, е необходимо внимателно да изберете дрехи. Също така е важно да резервирате екскурзии предварително, тъй като това е пиковото време и много туристи са склонни да стигнат до Прага за почивка. Веднага след закупуване на билет, трябва да резервирате хотел.

Най-добре е да наемете стая в хотел, който ще бъде близо до центъра на града. В центъра на Нова година се случват всички най-важни неща.Ако центърът не може да бъде настанен, по-добре е да се намери хотел близо до линията на транспорта. Такситата ще струват много повече за празниците, така че това трябва да се вземе предвид при планирането на маршрута. Отделна част от разходите следва да бъдат екскурзии, тъй като в сравнение с други европейски страни, тук те са по-скъпи. По-изгодно е да се изберат туристически обиколки.

Най-популярни са:

  • Замъкът Сихров и Фабриката на Гранат Търнов - 60 евро;
  • Прага през очите на местен жител - 23-30 евро;
  • Забележителности "Нов град и Вишеград" - 60 евро;
  • Замъци Карлштейн и Конопище - 30 евро;
  • Еврейски квартал - 19 евро.

Как и къде да празнуваме Новия 2019 в Прага

Местните хора се отнасят специално за празника на Нова година - те се опитват да напуснат този път извън града. Така столицата остава изцяло на разположение на туристите. Въпреки това, малка част от населението все още остава в града и на Нова година се разтваря на площада в тълпа от чужденци.

За разходка можете да изберете площада на Стария град, където ще остане главната коледна елха на страната, площад Венцеслас, вторият най-важен град, Пражкия замък, Малък градски площад, улица Нерудова. Има и някои от най-добрите коледни панаири в света, които определено трябва да посетите.

В Прага основният поздрав се открива на 1 януари вечерта по повод национален празник. Той обикновено продължава около 10 минути и изглежда магически. Най-хубавото е, че фойерверките могат да се видят от моста Манесов, Чехов мост, от Air Gardens, от Петришин. След това велико събитие хората отиват в клубове и ресторанти, за да продължат да празнуват Нова година. Нова година също се поздравява, но не толкова мащабна.

На централния площад до най-голямата коледна елха в страната ще бъдат разположени многобройни сергии с триделники и греяно вино. Тържественото осветление на коледната елха става всеки ден от 2 декември до 6 януари. Всичко това е под музиката и виковете на тълпата. Празничното настроение и дизайн ще продължат в града до 7 януари.

За празниците транспортът работи както обикновено, така че за туристи, които не познават града, няма да има проблеми. Метрото минава на интервали от 6 минути, влаковете - 20 минути. Трамваите се движат само през нощта с интервал от 30 минути. Тези, които планират да карат кабинковия лифт до Петрин, трябва да знаят, че той е отворен от 09:00 до 18:00 часа. На празнични дни ще работи до 23.20, а метрото до 02.00 часа.

Новогодишни заведения в Прага

В Прага има огромен брой различни заведения, ресторанти, кафенета и заведения за хранене. Изборът е широк, но за да стане доста труден. Центърът на града е по-популярен, така че местните места често са напълно пълни. Цените в менюто тук са по-високи с около 15%. В допълнение, на празници домакините все още хвърлят. Резервации за Нова година и Коледа се препоръчват предварително, най-малко 2 седмици преди планирания банкет. За да направите това, просто се обадете и след 2-3 дни отново потвърдете поръчката си. На известно разстояние от центъра и от периферията, с места по-лесно, но е желателно и резервация. Най-добрите ресторанти в покрайнините са разположени в районите на Смихов, Винохради и Жижков.

На 1 януари малко от собствениците ще отворят местата си. Нещо повече, 1 януари празнува значителна дата тук - Деня на възстановяването на независимостта. Ресторантите няма да отворят до 17:00, така че храна и напитки на сутринта на 1 януари, е по-добре да се запасите предварително.

Що се отнася до атракциите, то на празници повечето от тях не работят.

Прегледи на туристи, които се срещнаха с Нова година в Прага

Онези, които посетиха Прага за Нова година, бързат да споделят своите съвети и обратна връзка. Те говорят за факта, че в центъра на града е най-голямата тълпа, състояща се от туристи и местни жители. По-добре е да не стои на едно място, да се движи, защото във всеки ъгъл на площада има много интересни неща и има какво да се види. Полезно е да поискате от туроператора брошура за предстоящи събития на руски език.

На Чехов мост обикновено е претъпкан. Тези, които искат да видят фойерверки на по-голямо място, трябва да се насочат към моста на Манесов.Също така, туристите са призовани да не се страхуват от факта, че магазини и заведения за обществено хранене не работят. Тези, които остават отворени за празниците, са достатъчни.

Някои не препоръчват да празнуват Нова година в ресторанти, тъй като това затруднява усещането за вкус на местно празненство. По-добре е храненето да се замени в ресторант с шумна среща в града. Но това е въпрос на вкус. Можете да танцувате на местни места, но това не се приема от чехите.

Прага е чудесно място за отдих и нови преживявания. Тя ще зарадва туристите, независимо от целта на посещението. Новогодишният дух само ще придаде топли приятни емоции на пътуването. След внимателно проучване на спецификата, можете да направите отличен план и да изведете времето с максимална полза. След като работихме малко по маршрути и търсихме хотели или екскурзии, можете да видите почти всички основни забележителности, а не да пропуснете нито едно значително предизвестие. И всичко това за доста разумни пари и в отлични условия.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук