Мислете къде да прекарате почивката си тази година евтино и с вкус? Какво ще кажете за пътуване до Адлер, който е един от районите на Сочи, отличен курорт близо до Черно море? Можете да се отпуснете в Адлер за всеки бюджет: тук можете да намерите достъпни, евтини пенсии, частни сектори, почивни станции, както и луксозни хотели и хотели, където всичко е включено.

Почивка в Адлер 2017

Искате да се установите в близост до морето, а може би имате планове да бъдете в тишина и околната среда на природата. В Адлер всичко е възможно: има луксозна туристическа инфраструктура на цени на самите собственици - без допълнителни такси от агенции и други посредници.

SEC мандарин, Адлер

Най-популярният район за престой - курортен град. Тук по крайбрежието са разположени големи курорти, водни паркове, делфинариум и други обекти. Намира се между Сочи и Адлер, близо до Кудепста.

Курортният град в Адлер Курортният град

Път до Адлер

Адлер се намира в долината, при сливането на река Мзимма в Черно море. Това е най-южното селище и курорт на руската зона на Кавказ. От страна на Абхазия, Адлер е в непосредствена близост до Гагра и курорта Цандрипш.Малко по-високи край брега са Кудепста, Хоста и Сочи. Разстоянието до централната част на Сочи е около км. В автобуса можете да стигнете там максимум половин час.

Да стигнеш до Адлер е много лесно. В крайна сметка, този курорт е един от основните транспортни центрове на Кавказкия Черноморски бряг на Русия. Тук се намира основното летище на града на Големия Сочи.

Летище Сочи (Адлер)

По време на подготовката за Олимпийските игри беше осъществена неговата основна модернизация и днес се произвеждат полети от почти всички големи центрове на Руската федерация. В допълнение, Адлер е крайната дестинация за повечето влакове на дълги разстояния. По крайбрежието има и доста интензивен автобусен обмен.

За Адлер

Общински Адлер не е независим град, а един от най-големите райони на Сочи. Тези точки бяха свързани още през 60-те години. Територията на Адлер е много обширна и е разделена на по-малки площи. От тях, както вече споменахме, най-популярният за туристите е курортният град.

Курортно градче, хотел

Произходът на името Adler няма една единствена версия. Най-честото декодиране е от немската дума adler, което означава „орел“. Релакс в Адлер може да бъде много разнообразен и очарователен. Освен плажовете, морето, планинските красавици, той е и голям здравен комплекс. Освен това в Адлер се провеждат големи спортни събития. Точно тук е Олимпийският парк в Сочи, където те проведоха Олимпийските игри през зимата на 2014 година.

Олимпийски парк в Адлер

Почивка в Адлер: средните цени на жилищата без посредници (2017)

Когато планирате почивка в Адлер, винаги има възможност да наемате апартаменти, къщи за гости, хотели без посредници. Нека дам някои примери с различен ценови диапазон.

1. Хотел "Мираж". Намира се в курортния град Адлер, на 10 минути. пеша до морето. Разходите за живот на ден - 350 рубли. Площта на хотела е доста голяма. Има беседка, барбекю, басейн, трапезария и оборудвана кухня за самостоятелно готвене.
Всички стаи са "стандартни" с индивидуален балкон, от където можете да се насладите на прекрасна гледка към морето.
Хотел Mirage Adler
2. Къща за гости “Агава”. Разходите за живот на ден - от 450 до 600 рубли. Двуетажна къща с балкон с двойни и тройни стаи, по три на етаж. Има частен двор, лятна кухня, два душа. До морето 7 минути. Ресторанти, кафенета, столове и детска площадка се намират на 7 минути пеша. Един и половина километра до забележителностите на "Сочи парк" и Олимпийския парк.

Къща за гости Агаве Адлер

3. Къща за гости “Александра”. Разходите за живот на ден - от 900 рубли. Намира се на брега на река Мзимта (на 300 метра от морето). Площта на помещението е от 13 квадрата. м. Стаите са оборудвани с мебели, балкон, хладилник, телевизор, санитарен възел, има ястия и Wi-Fi.

4. Къща за гости "Евелина". Разходите за живот на ден - от 500 до 1200 рубли. Триетажна сграда, разположена в центъра на Адлер (200 метра от морето). Перфектно оборудвана зона за отдих с барбекю и беседка. В близост се намира цялата инфраструктура за отдих с атракции и развлекателни центрове, кафенета, барове, ресторанти и магазини. За да стигнете до Олимпийския парк, трябва да прекарате само 10 минути. с влак, до Красна поляна - 40 мин.

Хотел Евелина Адлер

Къща за гости Евелина Адлер

Разбира се, за тези туристи, които търсят лукс с подходящи апартаменти, има хотели, вили, къщи много пъти по-скъпи.

забавление

В Adler е невъзможно да се отегчите - има много възможности, където можете да се забавлявате със семейството и децата. По този въпрос Адлер ще бъде достоен за конкуренция дори и до известния Сочи.

воден парк Адлер воден парк в Адлер забележителности Адлер

В Адлер хората идват от цял ​​крайбрежие, за да посетят и да видят великолепните забележителности. Какво представлява водният парк "Амфибиус" сам! Това е истинско движение на водни развлечения, истински курорт Дисниленд в Русия.

Вход към водния парк Amphibus, Adler воден парк Амфибий

След като се насладите на развлечение във водния парк, не пропускайте да опитате океанариума в Сочи. В Русия това няма да намерите никъде другаде!

Аквариум на град Адлер

Радвайки се на морската фауна и флора, събрани от цял ​​свят, не забравяйте да уловите най-ярките моменти на снимката. В океанариума има 29 аквариума. Той е посетен от пътници от много страни, само за да погледне тази магическа гледка.

Адлерски аквариум Адлерски аквариум

Също така не пропускайте възможността да посетите местния делфинариум. "Водите" винаги предлага обширна програма, която ще се хареса на възрастни и деца.

Делфинариум в Адлер Делфинариум, Адлер

Това забавление не свършва дотук: уникален исторически музей, планината Акун, Паркът на южните култури и много други невероятни места няма да оставят никого безразличен.

климат

Благодарение на приемливия си климат, най-южният регион на субтропиците на Русия позволява целогодишно да се наслаждава на красотата на Адлер. Плувният сезон е един от най-дългите: от края на април до средата на ноември. Тук няма зими. На брега температурата винаги е не по-малко от +7 ° C. Но планинските върхове и склонове са покрити със сняг дори през лятото.

Пансион Адлер с плаж

плажове

В Адлер има няколко градски плажа и много плажове на пансиони, санаториуми и други ведомствени институции. Тяхната дължина е около 15 км.

Плаж, Адлер

Такива плажове като "Чайка", "Искри", "Перла" - основното място за почивка на тези туристи, които са отсядали в мини-хотели или частния сектор. Ширината на тези плажове е около 40 м. Те са доста просторни, разположени в близост до жилищни райони.

Плаж, курорт Адлер

Туристите в курортния град могат да съветват такива плажове като "Юг-1", "Юг-2". Те са отворени за всички желаещи.

Лечебни места

Много хора идват в Адлер, за да подобрят здравето си. Лечението в курорта се основава на използването на утайни кал, обогатени със сероводород (съдържащи се в водата на Matsestian). Лечебните му свойства имат положителен ефект дори при хронични заболявания. Има курсове за хора с проблеми на храносмилателната, сърдечно-съдовата, мускулно-скелетната, нервната системи, както и гинекологията. В курорта работят 22 най-големи санаториума, като не се вземат предвид малките курорти и постоянната способност за самостоятелно правене на кални обвивки.

санаториум Адлер

Adler sanatorium Knowledge

Плюсове и минуси на почивка в Адлер

Обобщавайки многобройните отзиви за Адлер, си струва да се отбележат основните плюсове и минуси на този курорт. Въпреки че вече беше казано много за достойнствата, основните са:

 • голямо разнообразие от хотели, къщи, апартаменти, хотели, хостели за всеки вкус и бюджет;
 • изобилие от развлекателни центрове и комплекси;
 • естествена красота;
 • атракции (изложби и музеи);
 • прекрасен климат;
 • санаториум;
 • прекрасни плажове, предимно безплатни;
 • близо до Сочи;
 • от центъра на Адлер до Абхазия 15 минути с автобус;
 • развита туристическа инфраструктура;
 • дълбоко и чисто море.

курорт Адлер

Разбира се, както и навсякъде, туристите по един или друг начин се сблъскват с определени неудобства. Що се отнася до Адлер, най-често туристите отбелязват следните недостатъци:

 • в сравнение с други черноморски курорти (особено в курортния град);
 • големи задръствания на места от жп гарата до противоположната страна на Сочи (на завоя към центъра на Адлер);
 • шума на влаковете в центъра на Адлер;
 • шум от въздухоплавателни средства в квартали, разположени близо до летището (в курорта не се чува шум).
Въпреки това, Адлер е чудесно място за почивка. И ако все още си мислиш къде да отиде това лято, направи избор в негова полза. Повярвайте ми, ще бъде скучно!

1 КОМЕНТАР

 1. Отворен в Адлер от 4 до 14 август в Сочи Парк Хотел. Хотелът е хубав, подубит, но за трешки наистина не е зле. Взеха храна - закуска и вечеря. Храната в “ресторантите” със седналите столове не е много, но няма да бъдете гладни .. най-важното е да отидете на откритието, иначе ще ви накара да се разболеете от това, което виждате. Районът на хотела е добър, но няма сянка, децата в топлината се държат в хотела.В залите сплит-системите се отрязват докрай, много опасно за здравето на децата и възрастните, които се връщат в мокрите помещения от басейните, детето е настинка на третия ден. Но най-важното е морето. Никога преди не си почивал на плажовете с камъни - това е ужасно! Водата не е много чиста, пълна с медузи. На насипа да ходят също не беше тръпка. няма сянка, а дърветата по протежението на насипа са оградени с ограда. Ценовите етикети за плодове - зеленчуци и общо взето всичко - са до небето. А кг диня струва 60 рубли (9 рубли на килограм в Сибир). Навсякъде има търговия с алкохол-съдържащи продукти на "домашното производство", полицията изобщо не се вижда. От останалите остава неприятно впечатление. Не искам повече курорти в Краснодарска територия. И да, децата са болни от някакъв неизвестен боклук - инфекциозна болест с 500 места е пълна ... и всеки ден, където и да отидат - навсякъде има хора, които повръщат

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук