Малък град в Алтайския край е едно име със солено езеро. Голямото пролетно езеро се простира на повече от 10 км и е с ширина 8 км. Лечебната вода, саламурата и калта от дъното могат да направят останалото лечебно. Дори просто престой близо до езерото, излъчващ чифт бром, ви позволява да се отпуснете и укрепите нервната система. Изненадващо, в допълнение към лечението, мястото също привлича клубни партита и всякакви забавления.

През 2004 г. в града е построен известният сега Прихалски комплекс, който бележи развитието на града като курорт. Оттогава тук активно се изграждат хотели, мотели, центрове за отдих и инфраструктура.Редовните автобуси от Кемерово, Барнаул, Новосибирск, Томск пристигат на местната автогара.

Почивка в Яровом (Алтайски край): цените на жилищата 2018

Един от важните фактори за комфортен престой в курорта е мястото на пребиваване. Град Яровое предлага много различни възможности за всеки вкус и бюджет.

Почивка в частния сектор: апартаменти и къщи

Апартаментите и къщите в частния сектор ще предложат на гостите най-изгодните възможности за настаняване. Във всеки ъгъл на извора ще намерите подходящо място на всяко разстояние от езерото. Като примери заслужава да се отбележат няколко предложения.

  • "Уютни къщи"

Тази икономична възможност за настаняване се намира на ул. Верещагин, 33, Лято, Алтайски край. Тук можете да избирате между стаи за гости в обща сграда или една от самостоятелните къщи. Той предлага на гостите си безжичен Wi-Fi интернет. През деня ще трябва да платите 400 рубли.

  • Вила на Партизанска 45

На този адрес се предлага комфортна къща под наем. Намира се на тихо място и недалеч от езерото. Само на 20 минути пеша до брега. Настаняването ще струва от 400 рубли на човек на ден.

  • Стаи на улицата. Мира 2а

На този адрес има 8 стаи за по 4 души. Сградата е нова и се намира в близост до автогарата. До езерото само на 10 минути пеша. През деня ще трябва да платите 1000 рубли.

  • Апартамент на улицата. Квартал А, 31

Тук се отдава едностаен апартамент, който се намира недалеч от "Пристанище 42". В апартамента има остъклена лоджия, поставени са пластмасови прозорци. През деня ще трябва да платите 1000 рубли.

Има много опции за цени от 250 до 4500 рубли на ден. Цената варира в зависимост от сезона, разстоянието от езерото и набор от удобства. Цената на настаняването е по-добре да разберете директно от собствениците на апартаментите, за да не се сблъскате с неприятна изненада в момента на уреждането.

Санаториуми в Яровой

Санаториумите са чудесен начин да прекарате време в курортния град и да получите допълнителни услуги под формата на превенция и лечение на болести.

  • КГБУЗ "Регионален медицински център за рехабилитация езеро Яровой"

Санаториум диспансер КГБУЗ "Езеро Пролет" е известен с повече от петдесет години опит. Лечебните методи се основават на силата на природата: тиня сулфидна кал и саламура от езерото имат огромни лечебни свойства.

Гостите ще живеят в една от трите сгради или в една от къщите. Номерата варират по категории: икономични, стандартни, летни къщи, със съоръжения в стаята, както и с броя на местата във всяка от стаите.

Цената включва три хранения за възрастни и четири хранения за деца. Масата е предимно диетична. Цените варират в зависимост от сезона и избрания брой, както и от пакет медицински процедури.

  • Комплексен здравен център "Алтайхимпром"

Санаториумът се намира само на 100 метра от соленото езеро, което дава името на града. Лечебните свойства на съдържанието на езерото и въздуха около него се използват успешно за лечение на посетителите на санаториума. Той предлага няколко категории стаи с всичко необходимо вътре.

За децата се предполага пет хранения на ден, а за възрастни - четири хранения на ден. Продуктите са изключително чисти и екологични. Освен това гостите могат да ползват охраняем паркинг, фитнес зала, салон за красота, кафене, воден парк.

Условия за отдих

Възможностите за отдих също могат да се превърнат в опция за бюджетно настаняване. Те са оборудвани с всичко необходимо за комфортен живот.

  • "Strelinka"

В този център за отдих има няколко къщи в различни конфигурации. Най-простият от тях струва 750-950 рубли на човек на ден. Къщи с камина и стаи в сгради ще струва до 1750 рубли.

Базата приема гости целогодишно. Тук можете да ползвате кафене, сауна, билярд, спортна площадка, катамарани, моторни кораби. Закуската е включена в цената на стаята. За допълнително легло закуската ще струва 150 рубли. Вечеря и обяд се заплащат отделно за 250 рубли. Менюто е традиционно европейско.

  • "Manor"

Този център за отдих предлага 2 възможности за настаняване от 1200 и 1600 рубли на човек на ден.

  • "Тигър"

Предлага настаняване в техните стаи на цена от 2000 рубли.

Препоръчително е да изберете местата, които предлагат най-добрия набор от услуги. Това няма да бъде разочаровано в бъдеще.

Аквапаркът е най-яркото място за развлечения в Яровой

Тези, които искат да разнообразят своите празници, могат да посетят местния воден парк "Лава". От юни до август работи от 9.30 до 22.00 часа.Детски билет тук струва 400 рубли, а възрастен - 600 за 2 часа; 600 рубли и 1000 рубли за 3 часа, съответно; за 5 часа 800 и 1300 рубли; за 12 часа 1000 и 1500 рубли.

Паркът разполага с 11 слайда с различни конфигурации. Самият воден парк се простира на над 25 000 квадратни метра. Има няколко басейна с различна дълбочина и размери, някои дори отоплени. Гостите ще се насладят на така наречената "мързелива река" и басейн с вълни. В допълнение, можете да използвате сауни, кедрови вани, масажни услуги, чадъри, шезлонги, както и да се храните в местните кафенета.

Отзиви за останалата част в Яровой

Според мнения, езерото в Яровой напомня на туристите да почиват на морето. Въз основа на територията, мястото може да се конкурира с черноморските курорти. Туристите празнуват инфраструктурата, чистата вода и общата приятна атмосфера.

Сред отрицателните отзиви - недоволство с малък брой обекти и продукти в тях. Но за тези, които идват да се наслаждават на природата, този фактор не е от значение.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук