Повечето градове в Русия притежават величие и красота, които изумяват туристите. Нижни Новгород е един от тях. Това родно място на великия писател Максим Горки е известен с многобройните си исторически паметници и забележителности.

През зимата градът изглежда невероятно в снежно-бялата си украса. Добре е да бъде избран за новата среща 2019 година.

Характеристики на зимните почивки в Нижни Новгород

Градът е готов да предложи на своите гости всичко, от което се нуждаете за една чудесна почивка. Тази модерна инфраструктура, както и масата на развлеченията, и чудесна програма за Нова година в ресторантите.

Има няколко възможности за среща на Нова година в Нижни Новгород. На първо място, това е нощта при главното дърво на града. Алтернатива е шумното празненство в едно от местата за забавление. Освен това през последните години стана много популярно да има почивка в селски къщи или в център за отдих.По-оригинален начин за отбелязване на Новата година бе наемът на "парти-бас" (автобус). На празнична вечер той хвърля гостите си из града и спира на най-емблематичните места. Това е такова удоволствие от 7500 на вечер, в зависимост от допълнителните опции.

Бюджетният вариант за отбелязване на пристигането на Нова година ще бъде посещение на главната коледна елха. Традиционно е инсталиран на площада на Минин и Пожарски. В нощта на 1 януари около него ще се съберат хиляди посетители и жители на града. Тази година градските власти обещават богата и разнообразна програма:

 • дискотека на открито;
 • състезания;
 • изпълнения на артисти;
 • фойерверки;
 • реч на губернатора и така нататък.

Масови празници ще се проведат в много части на града. Най-големият ще се проведе на площад Жуков, в парка "1 май", "Швейцария", "Автозаводская", на улица Рождественская и в близост до стълбата Чкалов. В Rozhdestvenskaya улица ще бъде поставена пързалка, която няма да спре да приема всички, дори и в навечерието на Нова година.

Трябва да се помни, че в някоя от горепосочените точки е забранено да се внася алкохол. Инспекционните пунктове и детектори ще бъдат инсталирани във всички претъпкани места.

Настаняване и ресторанти на града

В района на Нижни Новгород има много различни курорти, лагери, ваканционни жилища и мини-хотели, които са готови да приемат гости и да им предложат отлични условия за честване на Нова година. Тук можете да почувствате всички удоволствия от тази руска зима и да се потопите в новогодишната приказка в комфорт и спокойствие. Средно, настаняване по време на новогодишните празници ще струва туристически 2500 рубли на ден.

В нощта на 31 декември до 1 януари десетки местни кафенета и ресторанти ще предлагат услугите си. В списъка с най-популярните:

 • Сан Ремо;
 • "Балкан двор";
 • "Азия";
 • "Весел кръстник";
 • "Салют" и други.

Най-често в града има институции, специализирани в европейска и руска кухня. Но можете да оценят и ориенталски ястия, например, в кафе "Азия". Почти всички институции имат своите официални страници в Интернет, където можете да се запознаете с менюто и програмата на Новогодишната нощ. Кафенета, ресторанти и барове на града са в различни ценови категории, но можете грубо да определите средната стойност на цената на масата на празнична нощ - това е сумата от 4000-5000 рубли. На всяко избрано място местата трябва да се резервират предварително, тъй като на 31 декември ще бъде проблематично.

Забележителности на Нижни Новгород

В свободното си време от празника можете да се посветите на културното развитие, особено след като Нижни Новгород е известен с голям брой интересни исторически и архитектурни паметници. Сред местата, които се препоръчват да посетите на първо място:

 • Стълби на Чкалов;
 • Коледна улица;
 • Ул. “Болша Покровска”;
 • Църквата на Богородица;
 • Нижни Новгородски Кремъл;
 • На брега на Волга.

Разхождайки се покрай брега на Федоровски, можете да оцените красотата на панорамата. Пейзажите на Волга и Ока могат да се видят от стените на Кремъл, където има средновековна крепост и музеи.

Интересно пътуване ще бъде на кабинковия лифт. То води към Долния бор. Еднопосочният билет е 100 рубли.

Нов 2019 г. в Нижни Новгород за деца

С деца можете да отидете до зоологическата градина на Лимпопо. Цената на посещението за деца е 150 рубли, за възрастни - 400 рубли. Можете не само да видите много животни, но също и храна и дори удар. По време на училищните ваканции местните театри представят много детски представления с тематична новогодишна програма преди спектакъла. Във всяко място за масово честване младите гости ще бъдат посрещнати от отец Фрост и Снежанката и други приказни герои. За децата се организират състезания с подаръци, загадки и шаради, както и забавни танци.

Нова година Обиколки 2019 до Нижни Новгород

Екскурзии до Нижни Новгород са много популярни поради богатото културно и историческо наследство на града. Средната цена на едно пътуване за двама от Москва с настаняване в хотел с четири звезди ще струва около 40 000 рубли. Колкото по-обширна и разнообразна е програмата, толкова по-скъпа ще бъде обиколката.При избора на хотел, не забравяйте, че най-евтините прилични апартаменти ще струват около 2500 рубли на ден. Апартаментът може да се наеме за 1500 рубли. В този случай, всяка от опциите ще трябва да резервирате за 2-3 месеца.

Турове могат да бъдат железопътни и автобусни. Например за 3 дни с автобус можете да посетите Муром, Нижни Новгород, Пешелан, Подземния музей на минно дело, Арзамас, Дивеево. Тя струва от 10900 до 11900 рубли, в зависимост от избрания номер.

Автобусна обиколка за 4 дни, включително запознаване с подземния свят, древните търговски градове и светилища ще струва 14 000 - 16 100 рубли. Тази сума включва екскурзионни и транспортни услуги, закуска и настаняване в 3-звезден хотел.

Някои обиколки изискват допълнително заплащане за билети за влак: резервирано място 3,500 рубли, купе - 5000 рубли. Това трябва да се изясни с туроператора преди да се плати за резервацията за турнето.

Впечатления от пътуване в Нижни Новгород са красиви. И ако пътуването е свързано и с честването на Нова година, настроението ще бъде невероятно през цялото време. Предложеното за запознаване с културното наследство духовно се издига духовно и оставя следа в душата на всеки гост, а веселите фолклорни фестивали ще вдигнат настроението за цяла година.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук