Къде е истинската магия на зимните празници, ако не в родното място на Дядо Коледа! За Нова година и Коледа хиляди туристи идват във Финландия, където се намира тайнствената Лапландия. Всеки иска да бъде част от една зимна приказка, или поне да я погледне с едно око. Възрастните се радват на посещението в Дядо Коледа не по-малко от децата. Ето защо, пътуването със сигурност ще даде на всеки най-ярките спомени.

Как и къде да прекарате Новата 2019 година в Лапландия

В действителност Лапландия е разделена между четири държави:

 • Норвегия;
 • Швейцария;
 • Русия;
 • Финландия.

Регионът се намира в Северна Европа.

Задължителните атрибути на Лапландската Нова година ще бъдат пухкав сняг и северно сияние. Истинският Дядо Коледа ще се срещне с децата и ще ги отведе до магическия си дом. Това ще осигури на бебето вълна от невероятни емоции и преживявания.

Зимните забавления ще бъдат интересни за възрастни:

 • Шейни за кучета;
 • планински ски;
 • разходки на моторни шейни и моторни шейни;
 • езда с шейна за елени;
 • дегустация на традиционни северни ястия на открито;
 • ходене по девствения сняг и много други.

Прекрасното село Дядо Коледа се нарича Кайна. Тук, в допълнение към къщата, е работилницата на Дядо Коледа. В него той, заедно със своите поддръжници, прави играчки и коледни подаръци за деца. Селото е обитавано от приказни джуджета, които помагат на местния Дядо Коледа във всичко.

Също така тук можете да посетите училището на елфите, натруфен сладкарски изделия, леден бар и поща, от които можете да изпратите поздравителна картичка. Не пропускайте възможността да се вози на известния полунощ експрес.

Оттук можете да отидете на екскурзия до Новогодишния център в Куопио, който се намира на връх Пуйо. Всичко наоколо ще бъде украсено със зашеметяващо осветление, което изглежда особено впечатляващо на фона на недокосната заснежена гора. Тук за публиката ще се играе презентация, а приказни герои ще дават малки сувенири на всеки гост. След такова събитие децата най-накрая ще повярват в една приказка и ще живеят в очакване на чудо.

Настаняване и екскурзии в Лапландия

Най-популярните начини за настаняване тук са хотели и малки вили, всяка от които е оборудвана с истинска камина. Стаята със сигурност ще има малка украсена коледна елха, близо до която, с пращването на дървените трупи в камината, е приятно да се събере с цялото семейство или с голяма група приятели. Малките хотели предлагат стаи на по-ниска цена от големите хотелски вериги.

За тези, които искат да прекарат време в луксозни хотели, предлагат настаняване в хотели от висок клас. Това са суити или апартаменти. Също така е възможно да се наемат луксозни къщи с няколко стаи. Трябва да се помни, че това ще бъде основната част от разходите за такова пътуване, поради което трябва да се обърне специално внимание на избора на подходящ вариант и неговата резервация. Това трябва да се направи най-малко два месеца преди планираното пътуване.

Най-често хотели и хотели включват закуска на шведска маса в цената на стаята. Срещу допълнителна такса можете да получите три хранения на ден. Настаняването в къщи и апартаменти не включва храна, включена в цената. Тя ще трябва да се организира самостоятелно.

Екскурзиите също трябва да се плащат отделно. Не пренебрегвайте възможността да видите Лапландия, тъй като има много интересни места. За съжаление, екскурзиите са скъпи.

Популярните екскурзии включват каране на моторни шейни. Отнема около 2,5 часа. В процеса можете напълно да се насладите на красотата на природата. Инструкторът ще даде на туристите всички знания, от които се нуждаят, за да карат безопасно и ще ръководи пътуването през цялото време. По време на почивките можете да пиете чай с бисквити и да направите снимка.

Алтернатива може да бъде пътуване до ферма на Северна Лос. Тук гостите ще бъдат запознати с особеностите на породата и неговите навици. Комуникацията с тези кучета ще даде огромен заряд на емоциите на децата и възрастните. Основното събитие на турнето ще бъде пътуване до гората с шейна с кучета. Също така в тази обиколка можете да седнете около огъня и да ядете пържени финландски колбаси.

Цени за екскурзии

 • Екскурзия до Рованиеми: моторни шейни, северни елени и сафари с шейни за кучета - от 99 евро;
 • Polar Express: маршрут за 3 дни на Санкт Петербург - Рованиеми - Санкт Петербург - от 199 евро;
 • Обиколка на Лапландия: 5 дни, настаняване в Северна Финландия, пътуване до село Дядо Коледа - 269 евро;
 • Кралството на полярната нощ: 4 дни, Санкт Петербург-Кемпеле-Оулу-Кеми-Рованиеми-село Дядо Коледа-Каяни - Санкт Петербург - от 299 евро;
 • Lapland чудо: 5 дни, Санкт Петербург-Оулу-Рованиеми-Санкт Петербург - от 320 евро;
 • Нощен експрес в Вуокати и Рованиеми: 4 дни, почивка в ски курорта - от 342 евро.

Мнения за туристи, които са посетили Нова година в Лапландия

Почти всички отзиви за новогодишната почивка в Лапландия са ентусиазирани. Туристите са единодушни, че мястото е наистина страхотно и празнично.

Сред недостатъците гостите посочват, че финландските служители в сектора на услугите не желаят да работят. Бързината не е тяхната силна страна.Също така, някой вярва, че магазини за сувенири, снек-барове и павилиони с обичайните празнични напитки не са достатъчни.

Някои туристи не бяха щастливи и вместо сняг валеше, което разваля впечатлението за зимните празници. В допълнение, като един, на всички се препоръчва да се подготвят за високи разходи и да вземат със себе си повече пари. В Лапландия има много забавления, но за всичко трябва да платите отделно.

Туристите препоръчват посещение на Снежен свят, леден хотел, леден бар и ледена пързалка. Живите сакове се измерват в километри. Обикновено на 1 километър на елен отнема 15 минути. Същото пътуване продължава с два километра езда с шейни с Huskies.

Лапландия е мястото за посещение поне веднъж. Тези впечатления, които децата ще получат от пътуването, си заслужават да отделят време и пари. Няма аналози на такова пътуване в света. Изключението може би ще бъде останалата част от Велики Устюг, но разликата между пътуванията е осезаема.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук