Пътуването в чужбина по време на новогодишните празници ще донесе несравними впечатления. Ентусиазираното празнично настроение ще направи всеки ден на такова пътуване ярък и изпълнен с приятни преживявания. Емоциите допълват цветните декорации и играта на светлините, с които градските жители украсяват улиците си.

Германските градове не са изключение. Красотата на местната новогодишна природа е очарователна. Много туристи дори идват тук само за да видят това великолепие, създадено от педантични германци.

Как да празнуваме Нова година и Коледа в Германия

Коледните жители на Германия празнуват спокойно със семейството си. Но Новата година се празнува в голям мащаб. На този ден германците излизат по улиците, събират се в големи тълпи и шумно и весело се разхождат по площадите и главните улици на градовете. Всичко това е придружено от поздрави и фойерверки, както и от задължителни посещения на клубове и барове.

Такъв подход към празника се свързва с древното убеждение, че шумът отблъсква злите духове.Германците се надяват, че в резултат на цялата следваща година те няма да бъдат притеснявани от неприятности и проблеми.

Самото честване на Нова година в Германия се нарича Силвестър - това е името на библейския свещеник, починал през 335 г. на 31 декември. Подгответе се за празника преди време. Вече през 2-3 месеца повечето места в кафенета и ресторанти са резервирани. Германците през този период вече канят приятели и планиращи партии. Туристите купуват билети за транспорт и места за резервация в хотели.

Непосредствено преди тържеството германците внимателно почистват домовете си, изваждат елегантни ястия и нови легла. Това се дължи на традицията за навлизане на Нова година с всичко ново. На традиционната новогодишна маса най-често се среща шаран - везните му символизират монети. По този начин германците желаят гостите и себе си богатство.

Все по-често, собствениците предпочитат да не готвят на празника таблица неприятни ястия. Ето защо, фондю, раклет, всякакви разфасовки и магазин за сладкиши са вече познати гости на новогодишния банкет. Също така масата е украсена с плодове. Сред традиционните сладкиши е огромен сладък натруфен със стафиди. Най-важното питие на вечерта е традиционно шампанско. Също така германците обичат удара и удара.

В навечерието на Нова година е обичайно да гледате празници по телевизията, да играете игри и да слушате музика. Предсказанията и желанията са се превърнали в интересен обичай. Най-често подаръците в Германия дават за Коледа. В навечерието на Нова година, подаръци не се приемат за размяна, с изключение на малки сувенири.

Задължителен атрибут на немската Нова година е красиво украсена коледна елха. Под нея сгънати бебешки подаръци. Тук коледните атрибути са много подобни на руските: бенгалски светлини, коледни топки, светещи гирлянди, свещи, фишеци, фойерверки. Пиротехниката не се продава на лица под 18 години. В нощта на 31 декември всички излизат да видят яркото зрелище. Вместо Дядо Коледа, германците имат главния герой Ниманд. Той кара магаре и дава на децата подаръци.

Новогодишни обиколки 2019 в Германия (цени за ваучери)

Сред руските туристи, автобусните пътувания до Германия остават най-популярни. Най-популярните турове включват посещения на замъци Аугсбург, Нойшванщайн, Шонгау, Фусен. Необходими са също разходки по древните улици на Мюнхен и Нюрберг. През този период всичко изглежда особено празнично и магически.

Най-скъпи са ски туровете. Това се дължи на почтеното отношение към германските Алпи, с което те включват опитни скиори. Местните ски курорти винаги осигуряват най-високо ниво на обслужване.

Ако се вземе решение да не се пътува, а да остане в един от малките немски градове, тогава такова пътуване ще бъде най-бюджетът от всички възможни. Такива обиколки обикновено включват отделно платен банкет с концертна програма. Цената на самото пътуване обикновено включва:

 • въздушен полет или автобус;
 • прехвърляне;
 • настаняване и храна;
 • застраховка.

Независимо от избраното турне, то трябва да се резервира предварително най-малко два месеца предварително. В противен случай подходящата опция просто не се открива. Ако искате да спестите малко, можете да използвате акциите от ранната резервация и да резервирате пътуване през август. Това ще спести около 30% от стандартната цена.

Средната цена на едно новогодишно пътуване за двама за една седмица ще струва 1000 евро. Това е предмет на ранна резервация. Колкото по-близо до празниците, толкова по-скъпо пътуване става. Цената може да нарасне 3 пъти. Важно е да се провери дали въздушният билет влиза във ваучера.

Преглед на коледните турове в Германия

 • Тур „Европейски класики - дворци и музеи, сирене и шампанско” - 31 120 рубли;
 • Тур “Нова година в Чешки Крумлов + Германия и Австрия” - 37 400 рубли;
 • Обиколка „Нова година за Саксония” - 28 800 рубли;
 • Обиколка “Три брега на Рейн. Нова година в Страсбург ”- 35 000 рубли;
 • Обиколка „Нова година Белгия + Германия” - 38 200 рубли;
 • Обиколка „Приказки на Бавария и Чешката република - Коледа” - 27 600 рубли;
 • Обиколка “Алпийски пейзажи + Елзас. Нова година в Нюрнберг ”- 40 500 рубли;
 • Обиколка „Чудесата на новогодишния Мюнхен” - 33500 рубли;
 • Обиколка “Тайните на Коледа в планините Ерцгебирге. Германия + Чехия ”- 25 700 рубли;
 • Тур "Нова година в Краков + Чехия + Германия" - 24 500 рубли.

Мнения на туристи за новогодишните празници в Германия

Отзивите на туристите за пътувания до Германия за Нова година са предимно ентусиазирани. Някой се оплаква от високите цени, но по европейските стандарти всичко е доста достъпно. Бюджет пътуване толкова трудно да се обадя, но това ниво на обслужване и подход към организацията на обиколки струва всички разходи. Много малко хора не са доволни от зимните празници в Германия. Всеки е изумен от красотата на украсата на градовете и разнообразието от забавления и атракции.

Някои туристи предупреждават за обхвата на фолклорните фестивали, където не трябва да идвате с малки деца. Тълпите хора, които вървят, се състоят предимно от пияни млади хора, които се забавляват с безразборни доброволци на пиротехника. В интернет можете да намерите снимки на площади и улици, гъсто осеяни с останки от салюти и фишеци.

Във всеки случай, за това пътуване трябва да си направите собствено впечатление. Можете да направите това само като посетите Германия.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук