Ако говорим за популярността на плажната почивка през зимата, тогава Египет определено ще заеме първо място. Такава обиколка е чудесна възможност за сравнително малка сума да се измъкне от замръзнал Москва или друг руски град до топъл климат, да се потопите в нежното море и да лежите на мек пясък.

Спецификата на новогодишните празници в Египет

Климатът на Египет привлича туристи със своя комфорт, сухота и топлина. Изморителната топлина през зимата не си струва да се чака, тя идва само през лятото. Зимните месеци по стандартите на Египет остават най-студените. Местните жители не са свикнали да се охлаждат при +24 градуса и се обличат с якета и палта. Но гостите от Русия се чувстват комфортно и дори се къпят в морето. Рано сутрин и през нощта температурата спада значително, така че за това време на деня си струва да вземете топли дрехи.

Хургада и Шарм ел-Шейх се считат за най-любимите туристически курорти. В Шарм Ел-Шейх младите хора най-често пътуват. Тук празниците празнуват шумно и забавно.Мястото се характеризира с много хотели на различни нива, развлекателни центрове и развлекателни дейности.

В Хургада, по-измерен живот. Тук има повече семейни хотели. Хората с деца идват тук по-често. Местните плажове са по-нежни, което създава най-добрите условия за плуване с деца.

Дълбочините на Червено море могат да дадат незабравими впечатления от Новата година. Къде другаде можете да прекарате зимните празници сред великолепните корали и най-ярките представители на морската фауна! По това време температурата на водата е + 20 ... + 22 градуса по Целзий.

В допълнение към плажа и плуването, можете да се забавлявате с екскурзии, които значително ще разширят хоризонтите на всеки турист. Атракциите тук са специални и много необичайни. Именно през зимата можете да видите най-голям брой туристически точки, тъй като по това време няма толкова топлина, която често плаши далеч от подобни пътувания през лятото.

Празнуване на Нова година 2019 в Египет

В Египет зимните празници се празнуват не толкова широко, колкото европейците. Въпреки това в историята на региона има много собствени празници, свързани с пристигането на новата година.

В Александрия и Кайро Новата година се празнува най-живо с местни коледни елхи и Дядо Коледа. Тук мюсюлманите празнуват Нова година по лунния календар и го наричат ​​"Рас Ас Сана". В древни времена началото на новата година бе белязано от потопа на Нил. Това се случи в края на септември. Коледа се празнува на 7 януари. Но само преди няколко години този празник стана официален в Египет.

Не може да се каже, че на 31 декември всички празнуват Нова година. Въпреки това, можете да намерите тематични партита в няколко клуба. Но дори да не е възможно да се намери събитие, пряко свързано с Новата година, ще има много други забавления. Не се отегчавайте. Освен тематични партита, можете да посетите дискотеки, казина и всякакви нощни клубове. Много от тях ще се провеждат концерти, така или иначе свързани с празника.

Новогодишните екскурзии в Египет са малко. Но винаги можете да изберете обиколка, изпълнен със събития и да прекарвате времето си в различна атмосфера. Трябва да се помни, че най-скъпите екскурзии ще бъдат в хотелските екскурзоводи, затова си заслужава да се погрижите предварително за развитието на екскурзионната програма.

Най-честите маршрути от Hugadah са пътувания до Кайро и Луксор. Можете да отидете в пустинята в бедуинското селище. Ще трябва да отида там с автобус или квадроциклет. Интересно може да бъде круиз по Нил, планиран за няколко дни. Ако идвате да си почивате в Шарм ел-Шейх, тогава се препоръчва екскурзията да отидете в посока Израел и Йордания. Най-често от Шарм ел-Шейх туристи отиват на планината Синай. Това включва изкачване на планината. Винаги трябва да имате топли дрехи и обувки с дебели подметки. Програмата обикновено включва срещата на зората и спускането към манастира "Св. Катерина".

Новогодишното пазаруване в Египет не е толкова богато и разнообразно, колкото в други страни. Въпреки това можете да се забавлявате с придобиването на малки сувенири, подправки, чай и други приятни неща. Цените за всичко това са много достъпни, дори и в претъпканите туристически обекти.

Нова година в Египет: Туристически ревюта

Първото нещо, на което туристите обръщат внимание в своите прегледи, е прекомерното покачване на цените за почивка. Можем спокойно да очакваме, че цената на настаняването или дори за цялото турне ще се удвои. В допълнение, за вечеря на Нова година най-често трябва да плащат около $ 150. Същият кръг на средното ниво вместо стандартния $ 500 ще доведе до 1000. Ако отложите пътуването в средата на януари, можете да спестите от $ 200 на един билет.

Тези, които не могат да понасят хладното по това време на годината вода в морето, се препоръчва да се избират хотели с отопляеми басейни. Също така, туристите посочват, че рано се затъмнява, а след здрача е необходимо да се носят топли дрехи. В същото време през деня лесно можете да изгорите на слънце.

Туристите отбелязват, че въпреки хладното отношение на египтяните към Нова година, хотелите и улиците са облечени в най-добрите европейски традиции. Тук и гирлянди, и коледни елхи, и Дядо Коледа.Сред прегледите на недоволните туристи бяха оплаквания за бедната празнична трапеза, която прилича повече на вечеря, която не се яде предишния ден. Храната свършва бързо. Също така, някои се оплакват от празничната програма и работата на аниматорите. Но тези критерии за оценка на почивката могат да бъдат субективни. Някои дори планират в бъдеще да вземат със себе си деликатеси, за да празнуват празника в стаята сами.

Сред полезни съвети препоръки да изберете хотел в заливите. Няма студени течения и ветрове. Освен това тук можете да съхранявате витамини за цялата година, тъй като в Египет през зимата има много пресни зеленчуци и плодове.

Въпреки някои недостатъци, Нова година в Египет може да бъде един от най-ярките впечатления в живота. Спомените за него със сигурност ще се съхраняват в продължение на много години. Облечени палми и камили на фона на морето са перфектната украса за нестандартна среща на зимните празници. За да се уверите в това, трябва да посетите тази страна поне веднъж през зимата.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук