В новия сезон тъмните наситени цветове и дългите нокти, които наскоро се смятаха за знак за лош вкус и вулгарност, отново бяха повдигнати на пиедестал. Но модните предпочитания на момичетата не могат да се променят толкова драстично, така че ниските и спокойни нюанси са все още актуални и търсени.

Ако за тъмно изкуство за нокти е необходимо да се избере подходящия образ, тогава пастелен маникюр е подходящ за почти всеки лък.

Предимствата на пастелните нюанси

Въпреки факта, че нюансите на пастелите изглеждат меки и бледи, изглежда доста светло, като се фокусира върху маникюра.

В опит да направят дизайна на ноктите по-малко забележим, много модни жени се обръщат към пастелните нюанси. Резултатът обаче е точно обратното.

Пастелните нюанси имат млечно-бяла основа, затова, за разлика от полупрозрачните лакове "желе", те създават по-плътно, по-интензивно покритие. По този начин, невен с запазени цветове няма да се превърне в дребен детайл от роклята.

Избор на пастелни нюанси

Пастелът е доста голяма група нюанси, които могат да бъдат получени от основните 7 цвята чрез добавяне на бял или друг светъл цвят.

В маникюр, най-важни са ярки пастелни нюанси: мента, праскова, лавандула, шам-фъстък, розово и др.

Интересен факт е, че каквито и пастелни нюанси да изберете, всички те перфектно се вписват заедно, така че само с няколко лака можете да създадете много уникални изкуства за нокти.

Пастелните лакове са едни от малкото, които изискват избор не само за основното изображение, но и за цвета на кожата. Когато избирате покритие, обърнете внимание на този нюанс и след това вашият маникюр ще изглежда хармонично и стилно.

Ярки пастелни нюанси - череша, слива благоприятно засенчват светлата кожа. По-наситен червен пастел изпълва бледа кожа с енергия, тонизира и вдъхновява.

Кораловите нюанси са подходящи за собственици на лека и дори бледа кожа. Сияещата метална сянка трансформира кожата, особено ако нюансът на розовото злато се допълва от основния път.

Най-универсалните пастелни нюанси - плътно-кафяви, бежови, розови - са незаменими в случаите, в които все още не сте решили какво ще носите утре.

Актуални техники за маникюр в пастелни нюанси

Монофоничният маникюр вече не е интересен сред модата. То е толкова светско и познато, че на практика не се счита за дизайн на ноктите.

В новия сезон момичетата могат да мислят за въплъщението на уникалния си дизайн или да вземат под внимание тенденциите за нокти от модните подиуми.

Класически дизайн Neyl в пастелни цветове

Френският и лунен маникюр са станали синоним на дизайна на ноктите като цяло. Без тях никъде, защото това е изпитана класика, която е подходяща във всички ситуации.

Каквито и тенденции и нюанси да доминират на модните подиуми, маникюрът на якето и луната винаги ще бъде в мода. Популярните техники в пастелните нюанси изглеждат много по-изразителни и по-интересни, отколкото в познати цветове.

Изборът на радикалната дупка, която "оформя" нокътната плоча, отдавна е популярна сред майсторите на маникюра. Първите опити да се съсредоточи вниманието не само върху ръба на нокътя, но и на неговата основа са направени на модни ревюта, където те предлагат да покрият дупката с искри. По-късно тази тенденция се адаптира към нормалния живот и сега лунен маникюр в пастелни нюанси се счита за най-добрия избор за ежедневни изображения.

Ефект Ombre с пастелни цветове

Що се отнася до пастели в техниката на ombra, има някои правила, спазването на които ще позволи да се получи хармонично покритие. Когато създавате градиентен маникюр, не използвайте само пастелни нюанси. Изберете 2-3 нюанса на една цветова скала, едната от които ще бъде по-ярка и по-наситена, а останалите меки и леки. В този случай плавният преход ще бъде по-забележим и изразен.

Прозрачен фон, украсен с кратки малки рисунки, винаги е от значение. Всяка модна жена може да се присъедини към тази тенденция, като е покрила част от невен с лек пастелен лак и е декорирана с помощта на маникюрна нишка с малък шаблон или геометрични фигури.

Авангарден пастелен маникюр

Геометричните модели не са първият сезон в любимите на дизайнерите на ноктите, които подготвят детайлите на изображението за модни ревюта. Обикновените модни жени бързо вдигнаха нарастващата тенденция и всеки ден създават своя собствена интерпретация на този дизайн в стила на блокиране на цветовете.

Пастелните нюанси са идеални за маникюр с геометрични модели. Важно е да не се набляга на отделни фигури, а да се създаде хармоничен ансамбъл.

Пастелни мрамор

Fashionistas непрекъснато търсят нови идеи, които да заменят познатите и понякога скучни нокти. Просто промяна на цвета на лака не е достатъчно, че е важно да се намери един уникален начин за украса на ноктите, които преди това не съществува.

Едно от тези нововъведения е мраморността, техника, която предава текстурата на мраморните модели. Изглежда най-впечатляващо в тъмните нюанси, но пастелните цветове вършат отлична работа с тази роля.

Пастелен маникюр с рисунки

Колко сдържани и умерени пастелни нюанси, толкова по-спокойни трябва да бъдат рисунките върху ноктите. Не бива да рисувате богати цветни цветя или плодове върху ноктите си, за стилен дизайн е достатъчно да изобразите скромни ненатрапчиви модели под формата на ивици, петна, капчици, точки, ажурни шарки.

Маникюрът не трябва да бъде пренаситен с отпечатъци, а напротив, те се изпълняват с тънки фини удари, точки или абстракция. Не трябва да използвате светли лакове заедно с пастелна основа. Изберете няколко подобни нюанса, контрастът в този маникюр не е подходящ.

Пастелен маникюр за къси нокти

Първо трябва да се подготвят къси нокти за пастелен маникюр. Всяка грапавост и прорези ще бъдат видими на светлата повърхност на лака.

Използвайте класическите техники за маникюр - френски или лунни, тъй като на късите нокти ще бъде трудно да се представят по-екстравагантни опции, например с моделиране или кристали.

В повечето случаи пастелният маникюр на къси нокти се извършва с максимум 2 лака. Ако добавите още един нюанс към този комплект или украсете дизайна с искри, камуфак или бульони, ще получите сложен и нелепо маникюр, наситен със значително количество детайли в малко пространство.

Без значение как се променят модните тенденции, умерените, спокойни нюанси винаги ще бъдат приоритет за модата. Всяко момиче може да създаде маникюр в пастелни цветове, не е трудно и интересно. Сдържаност в детайлите и правилния избор на сянка върху цвета на кожата - всичко, което е необходимо за постигане на зашеметяващ резултат.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук