Модната тенденция в маникюра "счупено стъкло" не се отказва от позициите си от 2016 година. Тя получава името си от английския еквивалент на Shattered Glass Nails и е повърхност, подобна на парчета. Тя е от значение и през лятото, блещукащи в лъчите на слънцето, и през зимата, повтаряйки модела на нарязан лед. Способността да се създаде маникюр от всякакъв цвят и всякаква интензивност го прави универсален.

Как се прави маникюр "счупено стъкло" на гел лак

Има маса от материали, които ви позволяват да създадете маникюр с ефекта на счупено стъкло. Това са различни филми с пигмент, фолио, слюда от различни нюанси. Абсолютно не е необходимо избраният материал да е строго предназначен за дизайн на ноктите. Когато този стил се появи за пръв път, за него се използва изключително специален ултра-тънък филм, който е прикрепен с гел лак. Майсторите, напълнили ръцете си, започнаха да използват по-евтини и по-достъпни материали, които създадоха същия ефект без допълнително усилие.

Предимството на специализиран материал е, че често се продава вече нарязан и остава само да се разпредели подрязването по повърхността на предварително обработения нокът. Алтернатива на стоманата е непрекъснатата лента, която може да се разбива по ваша преценка на парчета с по-подходящ размер и форма. Такива преливащи се "фрагменти" изглеждат еднакво привлекателни на тъмно и на лек субстрат.

Използвайте фолио

Ако решите да използвате фолио, тогава трябва да изберете не преведени. Трябва да се има предвид, че всяко фолио е по-дебело от специален филм и неговото разпределение върху лепкавата повърхност на гел-лак може да предизвика някои затруднения. Най-естественият вариант е „счупено стъкло” върху прозрачен лак.

Като алтернатива, можете да използвате лъскаво фолио и една и съща цветна тонална основа под формата на гел лак. Маникюрът изглежда привлекателен, където парчетата фолио са подредени хаотично и са представени от „фрагменти“ с различни размери. Техника за нанасяне на маникюр:

  1. Предварителна подготовка на нокътната плоча и областта около нея. Най-лесният хигиенен маникюр ще свърши работа.
  2. Основата се нанася върху нокътя и се суши под лампата.
  3. Цветовият лак се налага по избор в един или два слоя, всеки от които трябва да се суши отделно. За този тип маникюр, избраният лак трябва да има дисперсионен слой.
  4. Предварително нарязаното фолио се фиксира върху частично полимеризирания гел за полиране и всяка част се изглажда около ръбовете. На този етап можете също да изложите ноктите на кратко изсъхване под лампата.
  5. Покритието се нанася в два слоя. Това ще помогне да се скрият всички неравности и издатини, създадени от гъсто фолио. Цялата структура се изсушава под лампата, докато напълно се излекува. Ако леплив слой остане отгоре, той трябва да се отстрани.

Използване на специализиран филм

Работата с филма е малко по-различна от манипулирането на фолиото. Много по-лесно е да се залепи, тъй като тънкият слой се слива с основата и не изисква допълнително покритие с втория завършващ слой. На ноктите можете да създадете изобилие от фрагменти или да имитирате само едно парче счупено стъкло. Изработването на кристали в този случай може да добави допълнителна жар към маникюра. Кристалите в този случай са прикрепени директно към горния слой.

Ако филмът се използва за маникюр с обичайния лак, тогава трябва да направите всичко много бързо, докато веществото е сухо. В този случай, фолиото трябва да бъде закрепено с особено внимание, тъй като лаковия слой е по-деликатен от гелообразния си аналог и дори в суха форма може да бъде повреден от интензивни манипулации с филма.

"Счупено стъкло" в червено, бяло и други варианти

Както бе споменато по-горе, цветът на маникюра „счупено стъкло” зависи от нюанса на субстрата и избрания филм. Можете да създавате всякакви опции чрез комбиниране на цветовете от един диапазон или обратното чрез комбиниране на контрастни нюанси в един маникюр.

Белият фон позволява всякакви опции за цветни разтвори за фолио или филм. Ще се получат по-елегантни и сдържани изображения, ако използвате бял филм или пастелни нюанси. Светлината на такава повърхност ще блести нежно, придавайки на ноктите едва забележима сянка. Този маникюр може да се носи в офиса и на церемониални събития.

За разлика от нежните модулации ще има ярки петна от червено, синьо, лилаво или дори черно. Стотици опции ще осигурят избора на най-взискателните модници. Дълбоките цветове на бяла подложка ще създадат ярък контраст, който органично гледа на тържествата, на уличните лъкове и на партита.

Ако фонът беше веднага избран в светлата версия, тогава щеше да е трудно да го направим сдържан. Но това е чудесна възможност да се създаде уникален ярък маникюр за тържествен вид. Не пренебрегвайте тази възможност. Червената подложка и златните фрагменти на върха са печеливша опция за забавно парти. Важно е да не претоварвате лъка с други отразяващи детайли. Само в този случай маникюрът ще изглежда органичен.

Френски "счупено стъкло"

Тези, които имат малък ефект от една от ярките техники на дизайна на ноктите, можем да предложим различни комбинации от тях. Например в новия сезон хибридните версии на френския стил със счупено стъкло заслужават специално внимание. Тук можете да дадете свобода на фантазията и самостоятелно да комбинирате нюансите и структурата на маникюра.

Например, "трески" разграничават частта, която се отглежда отново, а останалата част от нокътната плоча се оставя в естествен цвят или се покрива със слой от боядисан гел. По същия принцип се прави лунен маникюр (анти-слой). "Счупено стъкло" може да покрие основната част на нокътя, а отгледаната част или дупката на кутикулата да подчертае цвета.

Цветовите комбинации тук също не знаят границите. По-популярни, както и в други случаи, използва естествен нюанс в комбинация с пастел. Също така в класиката на тенденцията: червено, черно, бяло, златно, сребристо. При избора на комбинации трябва да се помисли за бъдещите лъкове и аксесоари.

Създаване на шедьоври в стила на "счупено стъкло" не изисква специални умения. Достатъчно е да приложите малко усърдие и да прекарвате времето си. В резултат на това всеки ще може да се възхищава на оригиналния и уникален поглед на добре поддържаните си нокти.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук