Мечтата на всяко момиче е красива и здрава коса. Но по пътя към тази цел мнозина имат някои трудности. Ако срещнете такъв проблем, първо трябва да проверите здравето си. Понякога, дори и поради липса на витамини, страда качеството на косата. Също така е много важно редовно да се подрязват върховете и да се прави тази процедура в подходящи дни. Затова ще разгледаме лунния календар за 2018 г., който ще ви помогне да развиете дълга, луксозна коса.

Съвети за коса

Както се казва, ако една жена иска да промени живота си, тя започва с прическа. Често това е вярно, но все пак не препоръчва вземането на такива решения без мисъл. Опитайте се да претеглите всичко и тогава се регистрирайте за прическа. Внимателно изберете майстор, който ще чуе вашите желания според индивидуалните характеристики.

Обърнете внимание на луната, когато планирате прическа. Например, ако искате да расте косата по-бързо, тогава е по-добре да имате подстригване на нарастваща луна. Тези, които искат косата им да не пухне или да спрат да излизат, трябва да изберат периода на намаляващата луна.

Лунна прическа 2018

Можете да ускорите растежа на косата или да укрепите корените с помощта на лунния календар. Това ще помогне да се определи оптималният ден за тази процедура и да помогне за бързо постигане на желания резултат.

Януари 2018

Разбира се, на 1 януари не трябва да посещавате фризьор, особено за драматични промени. Според астролозите, дори ако сте уверени в господаря си, по-добре е да се регистрирате за него на следващия ден. За този идеал 2, 3 и 7 януари. Тези дни допринасят за растежа на нова, силна коса.

Има и няколко дни, които абсолютно не са подходящи за подстригване. Това са 4, 10, 11 и 24 януари. Останалите дати се считат за неутрални, така че промяната в дължината не влияе върху бъдещото състояние на косата.

Февруари 2018

Този месец ситуацията е подобна на предишната. Първият ден не е подходящ за манипулация на косата. По-добре е да посветите този ден на грижите им под формата на маски за укрепване. За тези, които искат да растат дълги коси, препоръчваме да планирате пътуване до фризьорския салон през втората половина на месеца.

Благоприятни са 2, 22-24, 27 и 28 февруари. Тези дни са подходящи за всякакви прически и бои. Ако ще отрежете малко съветите, то за това можете да записвате 11-13 февруари.

Март 2018

За разлика от предишните месеци, март е чудесен за експериментиране с косата. Но все пак до 5 номера е по-добре да не посещавате салона. И в периода от 6 до 8 и от 22 до 28 март можете не само да изрязвате, но и да рисувате къдрици. Смята се, че тези дати са най-благоприятни този месец.

Април 2018

Тези, които са планирали прическа за април, са много щастливи. Факт е, че независимо от датата, косата ще бъде подсилена и ще бъде послушна. Но ако искате да увеличите дължината, не забравяйте да подстригнете краищата малко следващия месец. Най-подходящите дни за подстригване: 3, 10, 25-28.

Май 2018

Този месец е подходящ не само за подстригване, но и за боядисване, кърлинг и процедури за грижа. 1 и 2 се считат за благоприятни, както и за периода от 15 до 23 май. Тези дни ще ви помогнат да направите косата си по-здрава и по-силна. В други дати е по-добре да не отивате при фризьора.

Юни 2018

Първият летен месец е доста богат с подходящи дати за рязане на къдрици. В зависимост от целта изберете желаната дата за влизане в салона. Въпреки факта, че в началото на месеца луната отслабва, подстригването през този период няма да влоши състоянието на косата. Но ако искате да постигнете техния растеж, най-доброто за това е 19 юни. Не по-малко благоприятни ще бъдат такива дати: 4-6, 11-13, 18, 20, 26 и 27 юни.

Юли 2018

Юли ще се харесат не по-малко благоприятни дати. Според астролозите е по-добре да планирате пътуване до салона на 4-ти, 10-ти и 11-ти брой. Малко бръснене краищата и започнете процеса на растеж на косата ще се окаже, ако се запишете на капитана в такива периоди: 16-20, и 23-28 юли. Опитайте се да не извършвате никакви манипулации на 6, 29 и 30 юли.

Август 2018

За да се подобри състоянието на косата и да се ускори процесът на растеж, това ще помогне за подстригване в такива дни: 4, 16 и 17 август. Също така се считат за благоприятни 7, 9, 14, 21-25, 30 август. Останалите дни допринасят за по-бавен растеж, затова се опитайте да планирате пътуване до фризьора, като се вземе предвид лунния календар.

Септември 2018 г.

Септември няма да бъде много благоприятен месец за експерименти с коса. В началото е възможно да се отрежат върховете малко, но тъй като луната ще намалява по това време, не трябва да очаквате интензивен растеж на косата след това. За целта изберете една от дати: 10, 13-18, както и 23 септември.

Октомври 2018

Този месец лесно можете да изберете подходяща дата за прическа, която ще повлияе добре на състоянието на косата. Тези дати включват: 10, 12-16, 18 и 24 октомври. Тези, които страдат от прекомерна крехка коса и искат да ги укрепят, трябва да намалят връхчетата си на 1 или 6 октомври. Според астролозите тези дати се считат за най-подходящи за такива цели. Силно препоръчваме да не се регистрирате в салона на 23-ти.

Ноември 2018

Посетете салона за красота, за да промените прическата е най-добре по време на новолунието. През ноември 2018 г. този период се очаква на 7 ноември.Ето защо, този ден, както и следващия - е време да си уговорите среща с капитана. Благоприятни ще бъдат и 9, 13, 15 и 21 ноември. Въпреки това, ако сте искали да имате подстригване на 19-тия ден, след това отложете посещението и се опитайте да не правите нищо с косата си.

Декември 2018

Преди началото на новата година е по-добре да не се правят големи промени. Малко можете да подобрите прическа или съвети 4, 5, 8, 11-14, 20 и 21 декември. Смята се, че на 16-ия номер е по-добре да не правите нищо с коса, за да не навредите твърде много.

Когато планирате пътуване до фризьора, опитайте се да обърнете внимание на лунния цикъл на прически. Този прост метод не само ще расте косата на желаната дължина, но и ще я укрепи и направи по-здравословна.

И как се чувствате по лунния календар: следвайте фазите на луната или смятате, че такъв подход е суеверие?

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук