Много се знае за предстоящите президентски избори в Руската федерация: датата, имената на потенциалните кандидати, предварителната им оценка. Но за никого не е тайна, че Путин остава основният фаворит на изборите през 2018 година. Дълго време настоящият президент на Руската федерация мълчеше и избягваше въпросите, свързани с назначаването на кандидатурата му на предстоящите избори, но той не го изрази.

Мистерията е покрита в тъмнина

По-рано Владимир Путин по всякакъв начин избягваше въпроси относно участието си в изборите. Например, отговорът на въпроса дали не е време да се говори за изборите, които бяха изразени на пресконференция в Пекин, държавният глава отговори недвусмислено, „не”.

Разбира се, Путин винаги лаконично и ясно заявява своите измивания, но такава прекомерна недостиг за него е необичайна. И това подсказва, че въпросът към владетеля беше явно неприятен. Ако човек не може да се усъмни в мъжествеността и патриотизма на сегашния президент, то тогава при липсата на мисли за предстоящите избори е трудно да се повярва. Ясно е, че Владимир Владимирович прави планове.Тук обаче не е съвсем ясно: или планът не е построен, или е толкова смел, че самият факт на неговото присъствие е дълбока мистерия.

Вместо Путин

Путин има най-голям шанс да спечели. Но нека разгледаме и други възможни кандидати, които могат да се конкурират. Има шанс да се поеме председателството на Руската федерация в настоящия премиер Д. Медведев, казват експерти. Най-вероятно в този случай ще бъде включена вече доказаната схема, използвана на изборите през 2008 г., когато Медведев получи повече от 70% от гласовете. Политическата и икономическа ситуация през 2008 г. обаче е коренно различна от сегашната ситуация. Очевидно е, че в момента Медведев не е най-силният кандидат от правителството. Особено след прословутото разследване на опозицията.

Също така, не забравяйте за силния спад в популярността на Медведев в регионите, включително и заради мнозинството от „крилатите“ думи на политик.

Разбира се, шансът му да спечели избори е достатъчно висок. Но победата може да бъде пирарна за властта. Ако не "Майдан", тогава масови протести със силни лозунги могат да бъдат доста си представени. Вероятността за победата му е много ниска.

Дмитрий Медведев

Представители на Либералдемократическата партия или на комунистите, за които само 10% и 17% от руснаците са гласували на последните избори, имат минимални шансове за победа през 2018 г., твърдят експерти. Ролята на тези политически сили е много ограничена и е малко вероятно да надмине представителите на „Единна Русия“. Жириновски е по-известен със своите изрази и лудории. Пример за малък политик е лъжата.

Ако политик очевидно се крие в неща, които са лесни за проверка, хората няма да имат доверие в него. Шансовете за победа са минимални.

Владимир Жириновски

Опозиционните лидери - Алексей Навален, Михаил Касьянов и Григорий Явлински, според прогнозите на експертите, също ще останат без подкрепата на руснаците през 2018 г. Предишният опит от изборите за Държавната дума през 2016 г. показа, че опозиционните сили не се ползват с подкрепата на гражданите. Ако икономическите шокове не променят ситуацията, но такава, съдейки по ситуацията на петролните пазари и стабилния валутен курс на националната валута, не се очаква. Припомнете си, че Алексей Навален (настоящият лидер на опозицията) получи широка популярност след филма „Той не е за теб Димон“. В момента не е допуснат до изборите поради криминално досие. Дали това нещо е изфабрикувано или не - никой не знае със сигурност. Според нас, шансовете му за победа са минимални.

Алексей Навален

Имената на Сергей Шойгу, Сергей Иванов, Вячеслав Володин, Юрий Трутнев, Сергей Лавров, Сергей Кириенко и Антон Вайно също се споменават като кандидати за президент на страната. Последните двама - ръководителят на Кремълската администрация и първите, проверени от него заместник - източници, се считат за кандидати за премиера. Освен това акциите на Антон Вайно са цитирани доста високо и този обещаващ лидер може да поеме председателството на Руската федерация след известно време. Предположението е напълно оправдано, защото Vaino е подкрепен от олигарсите Ротенберг и генералния директор на Ростеч С. Чемезов.

Антон Вайно

Според наличните данни Т. Голикова (ръководител на Сметната палата) и Е. Набиулина (председател на Централната банка) също са в списъка на заместителите. Казват, че Путин е много впечатлен от успеха и на двете.

Татяна Голикова

Напоследък популярната “социалистка” Ксения Собчак направи изявление за кандидатурата си за президент на Русия през 2018 година. Вярва ли в победата си? Едва ли е възможно и тя го разбира. Може би той иска отново да попиарися или номинацията му на някой да е печеливша. Истинските мотиви остават неизвестни. Съветваме ви да видите какво мисли Ксения за децата и как се отнася към хората, когато нейните интереси са засегнати.

Също така, известното момиче е недоволно, че бедните пречат на богатите на почивка и иска да повиши туристическия данък, като по този начин изолира "големия" от всички останали. Собчак сподели инстаграта си в своя микроблог.

Освен това мнението на кандидата за президент за обикновените хора оставя много да се желае. Ксения Анатолиевна не харесва факта, че „обикновените смъртни“ се движат по същите пътища като нея. Чудя се как ще реши този проблем, ако стане президент?

Сега си представете какво ще стане, ако тя наистина стане президент ...

Ксения Собчак

По последни данни от януари 2018 г. актуални кандидати за президент на Руската федерация са:

 1. Елвира Агурбаш ("Зелен съюз") - първи вицепрезидент на фирма "Мортадел".
 2. Сергей Бабурин (ROS) - изследовател в ИСПИ РАН.
 3. Павел Грудинин (КПРФ) - директор на ЗАО „Ленинска провинциална ферма“.
 4. Владимир Жириновски (ЛДПР) - председател на ЛДПР.
 5. Наталия Лисицина (ROT FRONT) - Кран оператор АД Металургичен завод Петростал.
 6. Владимир Михайлов (самореклама) - заместник на Костромската регионална дума.
 7. Станислав Полищук (Партията на социалните реформи) - председател на Партията на социалните реформи.
 8. Владимир Путин (самореклама) - настоящият президент на Руската федерация.
 9. Ксения Собчак (“Гражданска инициатива”) - журналист, водещ на телевизионния канал “Дъжд”.
 10. Максим Сурайкин ("Комунистите на Русия") - председател на партията "Комунистите на Русия".
 11. Борис Титов (“Партия на растежа”) - председател на “Партия на растежа”.
 12. Александър Чухлебов (самореклама) - главен изпълнителен директор на Елоф Хансон ООД.
 13. Григорий Явлински ("Яблоко") - председател на Федералния политически комитет на Партия "Яблоко".
 14. Ирина Волинец (Народна партия на Русия) - съпредседател на Партията срещу хората срещу корупцията, председател на Националния комитет на родителите.

С една дума, изборът е многостранен, но такова изобилие от кандидати означава само, че няма истински заместител на Владимир Владимирович.

Възможни сценарии

 1. Когато ситуацията е под контрол.

Наистина, теоретично е възможно да се приеме компромисен сценарий, когато контролът на Путин ще продължи с пристигането на наследника. По тази схема президентът ще има чисто представителни функции, а пълномощията ще бъдат в ръцете на Владимир Владимирович, който ще стане ръководител на Държавния съвет.

2. Удължаване на срока на действие на борда V.V. разрешен сезон за риболов

С една дума, по един или друг начин, най-добрият наследник на Путин, според самия Владимир Владимирович, е политически силен и абсолютно вярен - той самият. Ако само здравето не се провали.

Но едва ли удължаването на управлението на Путин ще помогне на страната. В края на краищата, за целия период на неговото председателство, те не успяха да създадат пълна политическа структура, която да бъде гарант за безболезнена промяна на властта.

И какво можем да кажем за пристигането на опозицията, дори ако прехвърлянето на контрол върху някой от тях е изпълнено с катаклизми. Липсата на кардинални промени с течение на времето със сигурност ще доведе до проблема за "приемствеността" и въпросът ще бъде много по-остър.

Очакванията ще бъдат кратки. Очевидно е, че войната за мястото на Путин ще започне веднага след избирането му за последния позволен от Конституцията мандат. Ехото на приближаващата се борба може да бъде чуто днес под формата на интриги, скандали, разследвания, клюки. И ако се съди по първите предпоставки, вендетата ще бъде гореща!

15 КОМЕНТАРИ

 1. граждани на Руската федерация, президентът на Руската федерация ще бъде Сергей Лавров за един мандат, а Путин Владимир Владимирович ще почива като правителство. Бог да го благослови лично от мен !!! Защото той е гражданин на Цар и Русия стана Лидер в световната общност и отива само напред.

 2. Роман, гледай по-малко телевизия. Русия не може да бъде лидер, стига да има корупция. беззаконието, докато всеки руски гражданин няма да живее достойно, а бюрократите за сметка на хората ще ядат омари. Как да не се задави ???

 3. Присъединявам се към думите на Маргарита, страната за 17-та не е празнина освен външните врагове и бедните пенсионери

 4. нищо лично, но вярата в политиците, които през 18-те години на своето управление не са направили нищо, за да подобрят живота на мнозинството от гражданите. И това е мнението на абсолютния брой на обикновените граждани.

 5. ИЗБОРИ - 2018

  Тамара Глоба: “В“ изборите ”* в бъдещата ера, когато силите на мрака мислят, че са покварили света и победата в джоба си, Духът на Русия ** ще спечели“ с един глас ”... И това ще бъде гласът. Провеждане ... "*

  * 18 март, 2018
  ** Сила на Светлината

 6. Вие, опозицията х ... вие, се нахвърли върху един положителен коментар в тълпата. Колко ви се плаща за това? Ако сравним 90-те години, когато е било невъзможно да се решат въпроси без багажника, нашата държава е сега: стандартът на живот се е увеличил значително, постоянно се строят нови заводи, агропромишленият комплекс се повишава, инфлацията е 4%, оръжията са най-добрите в света с разходи за отбрана 10 по-малко от любимата си Америка, която ви плаща денюшки. С такива мисли, които изпращате на масите, имате възможност да унищожите нашата велика държава и велики хора, те също ще ви унищожат, вие сте просто инструмент - оръдие за нашите геополитически врагове. Помислете за това.

  • За Собчак или слаб или същият социален лъв може да гласува. Между другото, понякога във Франция бяха създадени институциите на жените, там бяха отгледани жени, продадени на един богат господар. Искаш ли лъвица от обществото?

 7. Грудинин от комунистическата партия и от НСП! Това е истински президент! В противен случай изчезването на руския човек не може да бъде избегнато

 8. Ксения!

  Пожелавам ви, или по-скоро ние, победа на президентските избори в Русия през 2018!
  Успех!

  Saoshiant *

  * Пощальон; “Отворено писмо до Ксения Собчак”, 23 октомври 2017 г.

 9. Какво мислите, че самата Ксения трябва да отиде в самия бордей, политик ли е? стернум, който чух за него преди състезанието за президент. Жириновски прав човек !!!!!. единорози като паразити на врата на руснаците, а не как да бъдат удовлетворени. и факта, че крадците, така че Русия е подредена, така че те крадат кражба и ще крадат. Необходими са само мерки, свързани с престъпността.

 10. Мисля: гласуването за Путин е всичко, което имаме сега. - Корупцията, пълна с беззаконие. Да, а аз не виждам програмата му? Някои показват доброволци? И така, коя ще бъде програмата, която да предложи самият Путин или неговата .... ????
  Мисля, че всички кандидати, най-добрите в програмата и в случаите, които виждам, е ЗАМЪРСЕН ГРУДИНИН !!! Разбира се много мръсотия върху него сега се излива !!! Но това е разбираемо !!! Не се очакваше хората да подкрепят ГУДИНИНА !!!

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук