Легло-подиум, разбира се, оригиналната мебел. Подобен начин на сън е измислен в Япония. Тук те спяха на легла, оборудвани с модули за съхранение на дрехи, чинии и други необходими неща. Само два вида такива конструкции са популярни в Русия. Първият е подиум с дървена ламперия, върху която е поставен матрак. Вторият е дървена рамка вече с рафтове или метална рамка.
Често архитекти и дизайнери казват, че леглото-подиум е истинско откритие за мързеливите. През деня можете да си поръчате лека закуска и да пиете чай, а през нощта просто да поставите матрак и да заспите. Хумор хумор, но това удобно нещо наскоро става все по-популярни.

 Рафтове и шкафчета в леглото: удобство, практичност и функционалност

Този тип дизайн може да съдържа както легло и нощно шкафче, така и рафтове. Опции за комбиниране на различни функции - тегло, в зависимост от вашите предпочитания. Плъзгащите се чекмеджета са чудесна алтернатива на скринове и шкафове. Тези незабележими места за съхранение поставят много неща в себе си. Самите рафтове са различни по ширина и височина - всичко зависи от размера на подиума.

 Легло-подиум - интериор

Легло на хълм се вписва идеално не само във вътрешността на малък апартамент. Щастливите собственици на големи спални, използващи леглото-модник, ще могат да направят своето място за сън един от най-важните моменти в интериора, след като издадоха подобен дизайн по оригинален начин. Така че, атмосферата в къщата значително ще се промени, ако украсите подиума с няколко стъпки, създавайки своеобразно мини-стълбище или вграждате ненатрапчиво осветление.

Играйте с пространството

Подиум за легло във вътрешността на стаята ще помогне за оптимизиране на пространството. Организацията на такава структура ще ограничи пространството по най-добрия начин и ще увеличи визуално площта на помещението. Или коригирайте, ако стаята е твърде голяма или непропорционална.
Доста често в детското легло-подиуми. И това не е странно, защото има сериозни аргументи. Първо, бебето се нуждае от достатъчно пространство за учене и забавление. Второ, такива конструкции, както вече бе споменато по-горе, значително спестяват място. На трето място, подиумът перфектно решава проблема с съхранението на детски играчки, дрехи, училищни принадлежности и други неща.

Коректорна функция

Подиумът доста успешно се справя със задачата да коригира пропорциите на стаята. Това прави помещенията с високи тавани по-ниски, тесно удължени - по-широки. А пропорциите на квадратна стая могат лесно да бъдат коригирани, ако подрежете ъгъла под подиума.

Компетентна ергономичност

Често успехът на интериорните проекти не е толкова в самите мебели, колкото в правилната ергономичност. Ярък пример за това е снимката по-долу. Тук архитектът постави леглото в някакъв гардероб с чекмеджета. Той деликатно изтича към работния плот, а под него са рафтове за хартии и книги. И вече над бюрото е скрит гардероб. Защо не проектирате чудеса?

На платформата

Няма желание да се изгради подиум - получи легло с платформа с вградени чекмеджета. Съвет: изберете модел, в който контейнерите са разположени по периметъра на платформата, а не само от едната страна.

Няколко легла

Тук под моста се крият две разтегателни легла, които значително спестяват ценни квадратни метри. Самата кота е многофункционална: тя служи като нощно шкафче, сцена за детски домашни изпълнения и място за сядане, а на него има и работна зона.

Три в едно

Под подиума с две легла можете да скриете още един. В компактна стая, такъв дизайн с допълнителна тайна ще помогне за решаване на проблема с допълнително легло за гости.

В голям начин

В тази голяма спалня в екологичен стил с дървена облицовка дървеният мост е в центъра на интериора. Матракът е потопен в малка депресия, а останалото пространство около периметъра може ефективно да се използва както в нощното шкафче, така и като място за сядане.
Предлагаме да разгледаме по-невероятни примери за организацията на пространството с легло-подиум.
И кой от примерите за организацията на пространството с модния подиум ти хареса най-много? Споделете вашето мнение в раздела за коментари.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук