Козирка на верандата: възможности за дизайн

0

Създаването на голям, красив дом за цялото семейство всъщност е вълнуващо преживяване. В края на краищата, необходимо е не само да се мисли над общия изглед, но и да не се забравят всички нюанси, които ще помогнат да стане функционален. Това се отнася както за вътрешното оформление, така и за външната облицовка, допълнителни детайли. Един от тях е козирка над верандата, която изпълнява декоративна и практична функция.

С правилния размер и форма, козирка предпазва вратата от слънчева светлина и снеговалеж. Освен това, под въздействието на дъжд, вратите и тяхната облицовка много бързо стават неизползваеми и се деформират. Що се отнася до декоративната функция, много е важно да се избере правилната форма, стил и материал за създаване на визьор. Само с тези параметри, тя ще бъде идеалната украса за къщата.

Видове козирки над верандата

Има голямо разнообразие от навеси, които се различават помежду си в определени характеристики. Помислете за най-често срещаните в дизайна на природата.

Модулни козирки

Най-популярни през последните години са модулните козирки. Те се състоят от няколко взаимосвързани елемента. За разлика от други видове, модулната конструкция е много лесна за замяна изцяло или частично в случай на счупване.

Друго безспорно предимство на този тип е голямото разнообразие от различни нюанси. Благодарение на това лесно можете да изберете желания цвят, който е идеален и допълва цялостния вид на къщата. Много е лесно да се инсталира такава конструкция, така че често дори не се налага да се свързвате с магьосници.

Монолитни козирки

Тази гледка е цялостна със стените на къщата. Поради тази причина тя е много издръжлива и изключително трайна. Но има няколко недостатъка, които трябва да знаете, преди да решите да го инсталирате.

Поради факта, че монолитен визьор е създаден за конкретна входна врата, той не може да бъде заменен в бъдеще. Също така, такива конструкции не могат да бъдат преместени в друга врата или частично подменени в случай на счупване, механични повреди или деформации. Недостатъците включват инсталирането на такъв визьор. Факт е, че инсталацията е избрана в процеса на създаване на структурата, така че е много трудно и достатъчно дълго, за да се направи това.

Материалът за такива козирки се използва много различно. Изберете според личните предпочитания и, разбира се, общия стил на къщата. Същото се отнася и за формата на монолитен визьор. Ако желаете, можете да поръчате не стандартна версия, а необичайна и творческа форма.

Препоръчваме да се обърне внимание на факта, че има няколко вида визьори според вида на закрепването. Това е важен момент, който първоначално се взема под внимание при планирането на строителството на къщата.

Окачени визьори

Такива дизайни винаги са направени от леки материали, тъй като те трябва да бъдат прикрепени със специални висулки. Понякога за този тип стъкла като основен материал се използва стъкло. Изглежда много модерно, особено ако цялостният вид на къщата е направен в този стил. Тяхната цена винаги се изчислява индивидуално, тъй като зависи от размера и вида на визорния материал.

Монтирани козирки с опори

Може би най-стабилната и здрава се счита за монтиран визьор, но само ако е с опори. Такива структури са прикрепени директно към стената над входната врата. Подпори, от своя страна, дават допълнителна стабилност, така че дизайнът ще запази първоначалното си положение за дълго време.

Материал за козирка над верандата

За да служи визорът за повече от една година, трябва да изберете подходящия материал за неговото производство. След това разглеждаме най-популярните от тях, както и оценяваме предимствата и недостатъците на всяка от тях.

поликарбонат

Този материал е много популярен. Има разнообразие от нюанси на материала, включително и полупрозрачни, което ще ви позволи да изберете най-подходящия за цвета на къщата. Трябва да се отбележи, че поликарбонатът е много гъвкав, така че можете да му придадете почти всякаква форма. В допълнение, тези козирки са много издръжливи, издръжливи и огнеустойчиви.

Въпреки този брой предимства, поликарбонатът има недостатък. То е доста лошо поносимо от слънцето и в резултат на облачно. За да се избегне това, препоръчваме визора да се покрие със специален защитен слой.

Метални плочки

Визорът от този материал често се поставя на етапа на изграждане на къща. Тя помага да се направи покрив, заедно с козирка в същия стил, който изглежда много хармонично. Такива дизайни винаги са много издръжливи и не изискват специални грижи.

Но имайте предвид, че това покритие е много горещо и на практика няма изолация.

Метални изделия

Козирки от този материал - доста бюджетен вариант. Но работата с метал ще бъде по-голяма степен по-трудна, тъй като е необходима заваръчна машина. Също така не забравяйте за корозия, която ще отнеме много неприятности. Въпреки това си струва да се отбележи, че такива продукти са много издръжливи.

украса

Този материал се използва не по-малко от метал. Това се дължи на относително ниската цена и лекотата на инсталиране и поддръжка. Пикове от професионална подова настилка се считат за трайни и практични. Но в същото време те нямат висока якост и дори малък удар може да повреди продукта. Препоръчваме ви да вземете по-дебел материал и да го покриете със специален защитен слой.

Ковани козирки

Висококачественият кован визьор за частна къща изглежда наистина много красив. Но такива продукти винаги имат висока цена, тъй като те ги правят по предварителни поръчки и като се вземат предвид всички желания. За да направите тази опция малко по-евтина, можете да поръчате комбиниран визьор, който е с добавка на метал, поликарбонат или друг материал.

Visor с право може да се нарече един от необходимите елементи на частна къща. Разгледайте горните нюанси, за да намерите най-подходящия вариант.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук