Книгите за любовта са изпълнени с недоразумения между героите в любовта, неразделени чувства, взаимно негодувание, горчивина на разочарование и загуба. Четене на романтична работа, ние сме транспортирани в свят, изпълнен с преплитане на трагични събития и драматична любов. И в живота, и в страниците на книгите се случват трудни житейски събития, засягащи най-дълбоките дълбини на човешката душа. Днес ви предлагаме 11 творби на любовта, които спечелиха сърцата на читателите по целия свят.

"Не позволявай ми да отида"

Казуо Ишигуро

През 2017 г. Нобеловата награда за литература е връчена на британския писател Казуо Исигуро. Неговият научно-фантастичен роман „Не ме оставяй“ е труден за четене, трагичен и запомнящ се. Събитията, които се случват в работата, са доста жестоки и описват трудния живот на клонираните хора при докосване на сцени. Любовта на двамата главни герои, Кейти и Томи, първоначално е обречена, защото само смъртта е предназначена за тях.Романът "Не ме пускайте" привлича читателя, сякаш с магнит, където Казуо Ишигуро тихо, на една малка нота, води читателя към трагичния финал на живота и любовта.

"ПОДЗЕМЕН ЖЕЛЕЗОПЪТНИК"

Колсън Уайтхед

В романа на Колсън Уайтхед „Подземната железница“ става дума за черната роба Коре и нейния партньор Цезар. Заедно те избягват от насаждението на роби, притежаващо злото, като използват подземната железница като благотворителен път към дългоочакваната свобода. Жизнените събития на романа са изпълнени със страшни и абсурдни нещастия. Чувственият океан от емоции, които преживява героинята на романа, е изпълнен с неизпълнени надежди и неоправдани очаквания.

"ANGEL"

Джоанна линдсей

Любовна връзка на Йоанна Линдзи “Ангелът” разказва на читателя за светлата, жива, жизнерадостна, емоционална и любезна героиня, която периодично дразни от децата си, но все още остава сладка. Мъжът от нейните мечти е силен и надежден партньор. Писателят толкова реалистично описва любовните събития на главните герои, изпълнени не само със страст, но и със забавни моменти, които остават дълго време в паметта на читателя.

"Щиглец"

Дона тарт

Психологическото и в същото време романтично произведение на Дона Тарт Златният лък е изпълнен с необичайно ярка художествена проза. Книгата “Златарче” абсолютно не прилича на дамски роман. Мелодраматичните любовни моменти на взаимоотношенията са красиви и искрени, но историята на главния герой от първия човек ясно показва колко труден е жизненият път и чувствената атмосфера на героя на съвременността. Романът се препоръчва за четене на читатели, които са достигнали пълнолетие, тъй като се занимава с глобалните проблеми на съвременното общество като алкохолизъм и наркомания (а не като психологическа и социална гледна точка, но със съвестно описание на “разпадането”, “пристигането” на наркозависимите).

- Здравей, милост!

Франсоаз Саган

Зашеметяващият роман "Здравей, тъга!" Писателят Франсоаз Саган се чете на един дъх. Лесен сюжет на женската любовна история - реалистичен и близък до реалността. Няма слезливост и чувственост. Петте главни герои на романа се опитват да открият морален баланс на житейски удоволствия и строги забрани. Съчувствието към главния герой прави буквално свикването с ролята й, изпитваща скръб и радост. Работата обаче е по-пронизана от тъга и безнадеждност на събитията.

"ВЪНШНИ КОМУНИКАЦИИ"

Алисън Лури

"Чужди отношения" е безупречен роман на Алисън Лури, в който любовта и самотата са преплетени. Историята е за петдесет и четири годишния литературен професор Вини Минер, който природата не възнаграждава с красота, а съдбата изигра шега с личния си живот. Партньорът на главния герой, Фред Търнър, не може да понася живота в Лондон, но в Англия те ще бъдат заплетени от гъст пашкул от любов, тъга, страстна лудост и специфична сатира.

"OLIVIA KITTERIDGE"

Елизабет Страут

Романтичната драма "Оливия Китеридж" ни води в труден живот, изпълнен с дребни неприятности и проблеми, депресия, самота, липса на разбиране, отчуждение. Елизабет Щрут ясно показва на читателите къде могат да доведат неизречени думи на любов. Младостта и старостта не са без страдание и надежда. Герои на старостта се опитват да намерят любовта на живота си, дори засилване на прага на старостта.

"Възлюбени"

Тони Моррисън

В красива, чувствена, но предизвикателна реч, писателят Тони Морисън прехвърля зашеметяващите, трагични събития в реалния живот на страниците на романа „Възлюбени”. Житейската история на главния роб на героинята потъва в шок, предизвиква необикновени чувства на състрадание и горчивина на загуба. Четейки работата “Възлюбени”, човек отново може да бъде убеден, че майчината любов е силна и няма граници.

"CLOCK"

Майкъл Кънингам

Многослойният роман на Майкъл Кънингам „Часовникът” събира на страниците на събитието три главни герои като жизнена мозайка.Времето на любовта и преплитането на три трудни живота на жената отнема душата и дава пълна представа за това колко горчива любов може да бъде. Интригуващите събития на „Часовниците” показват различни прояви на любов и водят до неочакван край.

"ПРОИЗХОД НА ВСИЧКИ НЕЩА"

Елизабет Гилбърт

Зашеметяващият роман "Произходът на всички неща" Елизабет Гилбърт разказва на читателя за невероятния и вълнуващ живот на ботаника на име Алма Уитакър. Еротичните моменти на страниците на романа са присъщи на мистична мистерия. Сюжетът улавя от самото начало до самия край, в който главният герой установява, че животът е живял не напразно. “Произходът на всички неща” е сага за мъдра и интелигентна жена.

„УРОКИ НА ДИШАТЕ“

Ан Тайлър

Ан Тайлър пише великолепно парче "Уроци на дишането", което се отнася до трогателната и спокойна история на семейство Айра и Маги. Любовта на живота се руши под думите на сдържаност. Романът "Уроци на дъха" учи читателите как да издържат на капризите на любим човек.

Ние предлагаме в коментарите да споделяте любимите си автори на книги за любовта, които си струва да се прочетат на тиха вечер.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук