Понякога има идеи за изпълнението на които по-късно можете да съжалявате. Един от тях често става решение да се направи татуировка, която впоследствие искам да донеса. Такава обривна простъпка може да спаси временна татуировка. Това е чудесен начин да видите дали трябва да направите постоянно изображение с мастило.

В зависимост от начина на полагане и материала, временните татуировки се пазят от няколко дни до месец и половина. Необходимо е да се страхуваме от временни татуировки, чиято безопасност майсторът гарантира до шест месеца и повече. Обикновено те използват обичайната игла и мастило, но пигментът се инжектира плитко. Такава картина скоро ще избледнее, но може и да не изчезне напълно, оставяйки грозно място на кожата в памет на самото себе си.

Какви видове временни татуировки съществуват

За щастие има много наистина временни и безопасни татуировки. Списъкът може да включва:

  • татуировка от къна (мехенди);
  • татуировка с аерограф (форма на боди арт);
  • блестяща татуировка (биотатуировка с лепило и блясък);
  • кристални татуировки (лепило + кристали);
  • преведени татуировки;
  • печатни временни татуировки (направени с печат и дебела гумена боя).

Повечето временни татуировки са много по-евтини от истинска татуировка. Татуировките на хената струват около 150-950 рубли. А шаблон за татуировки струва около 300-400 рубли, и набор за airbrushing ще струва около 450-1500 рубли.

Как да направите временна татуировка у дома

Друго предимство на временните татуировки е сравнително просто приложение, което ви позволява да създадете желаните модели у дома.

Временни татуировки от хена

Татуировките на хената са древно изкуство с богата история. Чертежите изглеждат привлекателни и не могат да навредят. Изключение могат да бъдат татуировки за тези хора, които страдат от нетолерантност към материалите.

Хената е лесна за нанасяне и се съхранява върху кожата от една седмица до 15 дни. Ако използвате не класическа чиста хена, а специални съвременни композиции, тогава можете да удължите живота на татуировката до два месеца. Процедурата е абсолютно безболезнена. Получаването на инфекция се изключва, тъй като веществото не се инжектира под кожата.

Комплект за готвене на рецепти. Можете например да разредите 20 грама прах от къна в 50 милилитра лимонов сок. След това тази смес се обвива в кърпа точно в контейнера и се изпраща на топло място за 12 часа. За да продължите по-дълго, трябва да добавите една чаена лъжичка захар и малко етерично масло към този състав. Подходящ евкалипт, карамфил, портокал или чаено дърво. За да направите цвета по-тъмен, можете да добавите мляно кафе или басма.

Втората рецепта предлага 500 милилитра вряща вода, за да се разтворят 40 грама къна, 2 чаени лъжички черен чай и смляно кафе. Всичко това трябва да се свари един час и след това се прецежда и охлажда.

Получената боя може да се използва за рисуване с четка или за използване на шаблон. Преди процедурата кожата трябва да бъде подготвена: да се епилира, да се обезмасли зоната и да се използва скраб. Първо можете да нанесете модела върху кожата с козметичен молив. В допълнение към четката, къната може да се нанася с помощта на спринцовка или клечка за зъби. На кожата съставът трябва да остане от 3 до 8 часа. След това пастата се изстъргва с тъпа страна на ножа. Fix резултата ще помогне лак за коса, които трябва да се поръсва с цветна област. След няколко дни рисунката ще стане още по-ярка - това е собственост на къна. Първите дни на модела е по-добре да не се мокри. За да направите това, преди обработката на водата, картината е покрита с масло.

Временни татуировки

Друг начин да приложите временна татуировка е да използвате писалка. За тази цел се побира обикновена хелиева писалка. Най-лесният и безопасен метод е да се начертае модел върху кожата и да се фиксира с лак за коса. Ако искате да запазите картината малко по-дълго, ще трябва да прибегнете до малко самонараняване. Тънка, стерилна игла трябва да помогне на мастилото да проникне малко по-дълбоко в кожата. За да направите това, трябва да се подготвите по-внимателно: използвайте ръкавици и дезинфектанти.

Свежият модел, нанесен върху кожата, трябва да се пробие върху цялата област със стерилна игла, която не е с малка дълбочина. Това е важно, за да се избегне инфекцията и да се направи процедурата безопасна. Рискът от алергии също е минимален поради много малката дълбочина на пробивите.

След процедурата може да има дискомфорт под формата на сърбеж, но те бързо ще преминат. За тази техника е по-добре да изберете мини татуировка, за да не рискувате.

Вторият метод на прилагане на татуировка писалка изглежда малко по-различно. На касетата избраната снимка е добре изчертана и оцветена. Мястото на рисуване се обработва с алкохол. След това парче плат, приготвено предварително, се намокря в гореща вода и се поставя върху касета с рисунка на гърба. Всичко това се притиска към кожата с лицето надолу и се държи за 5 минути. Ако моделът не е достатъчно ярък, той може да бъде дублиран с писалка точно върху кожата. На всичкото отгоре е фиксиран спрей за коса.

Временни татуировки с молив и специален спрей

За този метод трябва да приготвите обикновен мек молив, ножици, паус, влажна кърпа, талк, очна линия, четка за грим, алкохол, памучна вата, течен спрей за рани, който е предназначен да създаде водоустойчив филм върху повредена кожа.

На пауза трябва да начертаете желаната снимка и да я изрежете. Кожата трябва да бъде обезмаслена с алкохол и върху нея да се постави паус. Тъканта се овлажнява в топла вода и се нанася върху паус, плътно притиска цялата конструкция. Полученият отпечатък върху кожата е обграден с козметичен молив и изсушен с талк, нанесен с четка за козметика. От горе на рисунката се нанася спрей за рани. След пълното сушене може да се счита, че временната татуировка е завършена.

Всеки един от тези начини за украса на тялото ви е много по-безопасен от класическата татуировка. В допълнение, временен модел върху кожата винаги може да се отърве от последствията.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук