Цветя в къщата са винаги красиви, особено ако те украсяват стаята по повод празник и дори в необичайни вази. Днес ще говорим за това как най-простата ваза може да се превърне в нещо наистина ценно. Повярвайте ми, това уникално нещо ще се превърне в стилен елемент на декора на вашия дом и със сигурност ще привлече вниманието на всички гости.

ваза декор

Стилна геометрия

Такава ваза ще украси всеки интериор и ще се превърне в стилен акцент. За да направите това, не е необходимо да можете да рисувате или притежавате някакви способности. Вие ще трябва само маскираща лента, спрей боя, както и четка, обезмаслител и памучни тампони.

За да започнете, обработете вазата с обезмаслител и памучен тампон. След като повърхността изсъхне, залепете вазата с лепенка в произволен ред.

Ние покриваме спрей-боя ваза, отиваме към залепващата лента към ръбовете са ясни и гладки. Остава само да изчакате, докато всичко е сухо и внимателно извадете лентата. Съгласен съм, че такава ваза изглежда много по-интересна от прозрачна.

Изглежда много хубав геометричен дизайн, ако използвате тясна лента.

Не по-малко привлекателен е декорът, който покрива частично вазата на дъното. За да не боядисвате прозрачните зони, използвайте пластмасова торбичка и я прикрепете с скоч.

Златни искри са идеалното решение за декориране на прозрачна ваза в геометричен стил.

 

Много е важно да изберете правилните нюанси за декорацията на вазата, така че тя да допълва интериора и да се смесва добре с нея. Различни пастелни, златни, сребърни, медни нюанси, както и бели и черни се считат за най-универсални.

Боядисване на точки

За тези, които обичат сложни модели и искат да се опитат да създадат нещо необичайно, предлагаме да се овладее точката.

За да направите това, подгответе:

  • алкохол или ацетон
  • памучни тампони и колела
  • очертани бои
  • синтетична четка или клечка за зъби.

Първо трябва да обезмаслите вазата и да изчакате, докато изсъхне напълно. Що се отнася до рисунката, опитни майстори правят шедьоври с лекота, но ако сте нов в този бизнес, препоръчваме да отпечатате скица. Много е важно да практикувате върху лист хартия, за да поставите точки със същия размер и плътност. Ако всичко се окаже, след това се пристъпи към декора.

Когато чертежът е готов, трябва да изчакате да изсъхне естествено или да сложите вазата да се пече във фурната. Препоръки за температурата и времето, определени от производителя върху боята.

Монохроматично покритие

Най-лесният начин за трансформиране на прозрачна ваза е да го боядисвате с боя. Можете да изберете акрил, спрей боя и всякакви други. Що се отнася до цвета, изберете този, който ще се хареса на останалата част от интериора.

Частичното монохроматично покритие изглежда не по-малко красиво.

Романтични панделки

Обвързването на лента около ваза е един от най-лесните начини да го украсите. И можете да направите един буен лък или няколко, да добавите допълнителен декор или да промените цвета на лентата. Благодарение на това вазата ще изглежда по нов начин, но все пак стилно.

Еко декор

Всяка година популярността на всичко природно и природно нараства. Ето защо ние предлагаме да се направи модерна украса за ваза в стил "еко". За да направите това, ще се нуждаете от различни клони, видяхте разфасовки от дебели клони, ленти и всичко, което искате да използвате за декорация.

Боядисване на стъклописи

Контурните бои могат да се използват не само за точкова техника, но и за зашеметяващо красива рисунка на стъклописи.

За това ви е необходимо:

  • обезмаслител
  • очертани бои
  • естествена четка
  • памучни тампони и пръчки
  • скица.

Много е важно боята да се пече, тъй като това ще ускори процеса на декориране на вазата.

Първо обезмаслете вазата навън и я оставете, докато не изсъхне. Следващата стъпка е да осигуриш скицата от вътре в вазата. Когато всичко е готово, ние рисуваме всички затворени контури с тънка четка и ги оставяме да изсъхнат 2 часа.

Напълнете контурите с боя, равномерно разпределете я. Може да е твърде течен, така че трябва да се нагласите. Много е важно боята да влезе в контакт с контура, тъй като видът на вазата ще зависи от него. Когато всичко е напълнено, поставете вазата във фурната за половин час при температура от 150 градуса.

При условие, че всичко е направено правилно, ще получите невероятно красива ваза с шарка.

Самозалепващ декор

Друг лесен начин да направите ваза малко по-модерна е да закупите самозалепващ декор. Тя може да бъде във всякаква форма, но ивици, кръгове с различни размери и зигзаги изглеждат най-подходящи. Такива прости детайли моментално трансформират проста прозрачна ваза.

Въже - стилен елемент на декора

Въжето като декор за ваза изглежда доста необичайно и оригинално. Можете да изберете всяка дебелина и цвят на въжето, като вземете предвид цветовата схема на вашия интериор.

Красив възел от тънко въже в комбинация с бяла лента на ваза изглежда невероятно.

Празничен декор за ваза

Много често цветни аранжировки се използват за украса на събития. Тя може да бъде рожден ден, сватба, моминско парти, детско парти и много други.Но за всяка от тези опции се нуждаят от различни нюанси на цветовете и, разбира се, декора за вазата.

За украса на празничната маса често се използва цветна аранжировка във ваза, която е украсена с вино. За да направите това, в голяма ваза поставяме ваза с по-малък диаметър, в която стоят цветята. И между тях заспиваме задръствания. Този декор изглежда много интересен.

Можете също да украсите празнична детска маса със свежи цветя и да използвате многоцветни бонбони като декор. Такава декорация определено ще зарадва най-младите и приятно ще изненада родителите.

Тематичните партита или отдих в провинцията е отличен повод да се направи цветна аранжировка във ваза с красив декор.

Обикновено чертежи

За да създадете красива декорация ваза не е задължително да имат таланта на художника. Обикновено, кратки рисунки понякога изглеждат много по-стилно и модерно.

Оригинални идеи за декорация на ваза

Декор за ваза с необичайна форма може да бъде най-простата. Различни точки, линии и триъгълници - чудесна възможност.

За да украсите ваза със собствените си ръце, изобщо не е необходимо да имате много допълнителни материали. Достатъчно е това, което вече е във вашата къща или на улицата. Например ленти, монети и клонове.

Обичате ли да ремонтирате неща или предпочитате да купувате нови?

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук