Интензивността на емоциите в дебатите може да се възхити. От особен интерес са разговорите на политическите опоненти, когато жените участват в тях. Избори 2018 не са изключение. Това беше всичко - от пламенните речи и завършването с открити конфликти, заплашвайки да се превърне в битка.

Ксения Собчак се разплака

Ксения Собчак, с характерните за жените докосвания, не издържа на атаките на други кандидати и разплака по телевизионния канал "Русия 1". Тя многократно е привличала вниманието на телевизионния водещ Владимир Соловьов към факта, че не му е позволено да изразява своята гледна точка и непрекъснато се прекъсва.

Собчак нарече това поведение "колективно преследване" и "позор", беше на път да напусне студиото, но като си спомни, че е влязла в политиката "сериозно и дълго време", се събра и продължи дискусията.

Борбата на живо: това, което Максим Сурайкин искаше да докаже

След отказа на Павел Грудинин да участва в дебатите, Максим Шевченко трябваше да се подчини на главния комунист на Русия.Той стана обект на преднамерен конфликт, сключен от кандидата за президент Максим Сурайкин.

Когато словесните доводи на Сурайкин бяха изчерпани, той решил да приложи ефективен и дългогодишен метод на убеждаване - кулаците. Те не са имали време да нанесат тежки щети един на друг, охраната ги раздели навреме. Но osadochek, както се казва, остана - как може хора, които докажат нещо с помощта на борбата водят страната.

Грудинина се срамуваше от разискването и напусна студиото

Какво стои зад привидно проспериращата ферма на име Ленин, която се оглавява от кандидата за президент Павел Грудинин? Условията, при които хората живеят и работят в този „рай“, не се разкриват.

На дебатите на 15 март Павел Грудинин набързо напусна студиото, когато в нея се появи Лидия Филкина, един от жителите на държавното стопанство. Жената публично обвини кандидата, че не изпълнява обещанията си - тя не е предоставила на семейството си безплатно жилище. Грудинин напусна да продължи дебата на журналиста Максим Шевченко, който също беше враждебен към другите кандидати. Сурайкин дори обеща да "счупи челюстта си".

Според анализаторите отклонението на Грудинин от дебата е знак за слабост и неспособност да защити своята гледна точка. Самият кандидат оправдал заминаването си, като закъснял със самолета и така решил ефективно да напусне студиото, без да забрави да каже последните думи.

Собчак изля вода над Жириновски

Може би един от най-запомнящите се епизоди на дебата е „водните процедури“, които Ксения Собчак уреди за неспокойния говорител Владимир Жириновски. Тя сигурно се е опитала да спре потока от нецензурни изрази, които Владимир Волфович използвал по отношение на Собчак.

Жириновски, който не беше свикнал с такова отношение към себе си, беше изненадан и избухна в неприличен език.

Плагиатството от Собчак: какво я накара да хвърли вода върху "дядото"

Каквито и емоции да присвоят Собчак по време на дебатите, тя не бива да излива вода над Жириновски. Това е мнението, изразено от представители на ЛДПР, което засрамява Собчак и я призовава да "уважава възрастта".

Ксения Собчак също бе обвинена в плагиатство, припомняйки ситуацията в ефира на програмата "Едно на едно", където Жириновски пръска портокалов сок в Немцов. Тогава този случай беше обсъден във всички федерални медии и без съмнение беше запомнен дълго време. По време на дебатите през 2018 г. Собчак реши да направи подобно впечатление за публиката. От самото начало на речта си тя започна да нарича Жириновски клоун и приключи речта си с такъв грандиозен трик.

Според пресслужбата на Либералдемократическата партия, Ксения Собчак е провокатор с много опит, готов да направи всичко за свръх и самореклама.

Ксения Собчак: „Още съм в шок“

Ксения Собчак нарече поведението си необходима мярка. Според нея просто е невъзможно да се успокои пламенния оратор Владимир Жириновски по друг начин, а тя „леко я поръси със студена вода”, за да го донесе до чувство за реалност.

Ксения Собчак смята, че е жертва в тази ситуация, но политическите анализатори наричат ​​този трик върха на неморалността. Към факта, че кандидатите се борят в дебата, публиката някак си свикна. Тази гледка е дори забавна, истинските емоции показват истинския характер на кандидатите за президент. Но тогава възниква разумен въпрос - какво ще видим по-нататък в живите дебати.

Как Сурайкин печели слава

Както показа дебата, Максим Сурайкин, кандидатът на партията на руските комунисти, не може да предложи на руснаците нищо друго, освен обиди и показни битки. Такива тактики успешно работят на други избори, когато някои кандидати се опитват да спечелят собствената си „слава”. За някои политически лозунги и представянето на програмата не ставаше дума.

Публиката дълго ще помни битката между Сурайикин и Шевченко, който може би може да заеме почетно второ място в класацията на най-запомнящите се дебат-скандали през 2018 г. На първо място без преувеличение е позорното напускане на Грудинин от студиото след обвиненията на Филкина.

Защо Путин не участва в дебата

Други кандидати за президент са натрупали много въпроси към Владимир Путин, които те биха искали да го питат на живо по време на изборните дебати. Въпреки това, настоящият лидер на страната отказа да участва в тях, позовавайки се на заетост.

Кандидатите от Комунистическата партия настояват за среща с Путин, но пресслужбата на Кремъл даде да се разбере, че настоящият президент няма да се срещне публично с опонентите си.

Кандидатите от други партии също не са склонни да чуят от Путин основните моменти от неговата „творческа” програма, заявявайки, че биха искали да спорят с главния си съперник, а не помежду си. С решението си Владимир Путин не наруши избирателните правила. Според закона, той има право да изпраща пълномощници вместо себе си, което той всъщност се радва на всички избори от 2000 г. насам.

Известният политолог Анна Федорова описа дебата като "меланхолично мърморене", но това е трудно да се каже за дебата преди президентските избори през 2018 година. Брайт, според нея, Ксения Собчак „направи” този дебат, работещ с чаша по-добре, отколкото с изявления за външна и вътрешна политика.

На този фон остава само да се надяваме, че зад всички битки и скандали публиката все още чува конструктивните идеи на кандидатите за президент.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук