Със сигурност много вили, свързани с големи градини и постоянна работа за тях. Но все пак, ако работите усилено, можете да направите дори и най-малката секция много привлекателна и щастлива да прекарват времето си там. Първо, предлагаме да изчистите района и да подготвите място за засаждане на цветя.

Планиране на парцела

За да направите дачата наистина красива благодарение на хармоничното подреждане на цветовете, ви препоръчваме да направите проект предварително. Тя не изисква специални познания, просто се въоръжете с лист хартия и молив.

Първо, трябва да се отбележат всички сгради, които са на мястото на подаване. Обмислете техния стил и външен вид, за да изберете правилните растения. След това трябва да решите какво точно бихте искали да видите на територията: цветни лехи, арки, красива градина или нещо друго. И само на този етап си струва да се отбележи на фигурата приблизителното подреждане на цветовете.

Например, ако на парцела има градински пътеки, можете да ги украсите с цветя.За да направите това, от двете страни се засаждат закърнели цветя. Между другото, поради различни нюанси на цветовете, можете да създадете интересен модел. Придържайки се към монофонична скала, можете лесно да се съсредоточите върху пистата.

Ако харесвате цветни лехи, то това също е страхотно. В крайна сметка, те изглеждат не по-малко красиви и в същото време ще бъде много по-лесно да се грижи за цветята. Формата на цветното легло може да бъде всяка, започвайки с кръгла, квадратна, правоъгълна и завършваща с ромбовидно и сложно, необичайно. Въпреки това, изберете размера на базата на областта на територията, която искате да прецизирате.

Що се отнася до местоположението, има няколко различни мнения. Някой твърди, че най-добре е да се засаждат цветни лехи покрай къщата и да се прави добре поддържана морава в останалата част от територията. По този начин, вилата изглежда по-привлекателна.

Други съветват организирането на отделна градина с цветя, за да им се насладите и техния аромат в ограден район. Въпреки това, ние препоръчваме да започнете в тази област от размера на парцела, където се намира вилата и от личните предпочитания.

Следващото нещо, което можете да украсите с помощта на цветя - арката или беседка. По време на цъфтежа този елемент в страната ще се отличава със своята красота и зашеметяващ аромат.

На средни и големи площи изглежда много хубаво. Това е доста широка лента с цветя с различна височина и нюанси. Такава цветна градина наистина е чудесно решение. В крайна сметка, те цъфтят на завои и следват един друг. Ето защо, цвете ще бъде много по-дълго, за да ви моля с външния си вид.

Какво цветя са по-добре да избират в страната

За да създадете необичайни композиции един денлили ще бъде добър вариант. Тези цветя се считат за трайни насаждения, както и цъфтят от доста време. В допълнение, те имат широка гама от цветове, така че лесно можете да изберете правилните нюанси, за да създадете интересен състав в страната. Положителните качества на лилия могат да се отдадат и на възможността за комбиниране с други храсти и цветя.

Преди да купите този вид цветя, препоръчваме ви веднага да помислите какъв трябва да бъде резултатът. Разбира се, лилавицата в големи количества изглежда невероятно красива и ярка. Но ако искате да го комбинирате с друг вид цветя, тогава най-подходящи за това са далихи, коча билка, лалета, зюмбюли, агапантус и флокс. Комбинирайки тези цветя, бъдете сигурни, че композицията ще изглежда наистина красива.

Друг нюанс, който е важно да се разгледа преди закупуването на daylily е височината на композицията. Факт е, че различните сортове могат да имат цветни дръжки от около 35 см до 1 м. Ето защо е важно да се помисли къде и къде да ги засадят. В противен случай крайният резултат може да не съвпада с очакванията.

Доста популярно цвете за ландшафтен дизайн се счита за петуния. Много е лесно да го отглеждате, така че дори човекът, който се занимава с цветя за първи път, ще се справи с тази задача. Има обаче една точка, която си струва да се спазва. Ако искате петунията да разцъфне скоро, не сейте семената в земята. Най-добре е да го засадят под формата на разсад.

Петуния има няколко разновидности, така че помислете предварително къде точно ще я засадите. Например, спрей петуния изглежда страхотно в цветни лехи или покрай границите. И каскада петуния е много непретенциозен и затова цъфти красиво дори и при лоши метеорологични условия. Най-често се купува за украса на беседка в страната или арки. От своя страна, пепенията се използва за декорация на саксии с цветя, тъй като тя произвежда падащи клони.

Други многогодишни растения, като астра, адонис, лилии, божури, лешник, бял равнец, лалета, градински чай и хризантеми, са не по-малко популярни. Те се считат за слънчеви, така че се грижете за тяхното правилно местоположение в страната.

Ако планирате да засадите цветя на място, където слънцето няма да свети постоянно, тогава не избирайте предишните опции. За това, хортензиите, гераниумите, незабравките, примрозите и традициите са много по-подходящи.

Правила за грижа за цветята в страната

Цветята, които най-често се използват за летни вили, не са причудливи и ще е доста лесно да се грижи за тях. Просто достатъчно, за да знам няколко основни правила.

Най-важното нещо е да ги насадите на правилното място. Тоест, така, че слънчевите цветя винаги попадат в слънцето, а любящите сянката се радват на лъчите само няколко часа на ден.

По време на цъфтежа, дайте им малко повече внимание и незабавно премахнете онези листа и цветя, които са изсъхнали. Така естетическият вид на композицията ви ще бъде запазен.

Когато купувате цветя, винаги проверявайте колко пъти цъфтят една година. Факт е, че някои от тях цъфтят два пъти, но само при условие, че след първия цъфтеж те се подрязват.

Възможно е да се украсяват територията на вилата с цветя с минимални усилия. Прекрасна гледка към обекта и приятен аромат за целия сезон ще зарадва Вас и Вашите гости.

Какви цветя избирате за вашата вила?

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук