Съвременните екшън филми се сливат в едно понятие с екшън филми. Зрителите очакват от този жанр светли сценични промени, специални ефекти и лукаво изкривени сцени. Най-често в такива филми, самият герой се справя с огромен брой злодеи, използвайки своя ум и физическа сила. Най-успешните филми от тази поредица са не просто колекция от трикове, а грандиозно представеното противопоставяне между доброто и злото в рамките на един-единствен сюжет.

2017 г. харесаха феновете на такива филми с голям брой нови продукти, както под формата на продължение на добре познати филми, така и на абсолютно нови истории с непознати герои.

"Планета на маймуните: война"

Този филм е издаден през 2017 г. и представлява преплитането на няколко жанра: драма, приключение, трилър. Увлекателна история разказва как една армия от маймуни, водена от Цезар, се изправя срещу безмилостния лидер на човешката армия, така нареченият полковник. В предишната част на Планета на маймуните: революция, маймуните бяха победени и главата им дълго време беше измъчвана от жажда за отмъщение.Кулминацията на екшъна ще бъде личната битка на полковника с Цезар, който ще предреши съдбата на всеки от видовете.

Рецензиите на филма бяха непоследователни. Според критиците използването на деца и животни в парцела е безопасно движение. Основният "злодей" - полковник - надарен с многобройни пороци, така че маймуните от самото начало на филма предизвикват публиката симпатия.

"Блосираща блондинка"

Непревъзходният Шарлиз Терон свири във филма агентът на британското разузнаване Лорен Бротън, който пристигна в Берлин, за да разследва смъртта на нейния колега. Основната задача на героинята е търсенето на списъци с двойни агенти, с които е работил мъртвецът. По време на филма, героинята обединява усилията си с местния шеф Дейвид Персивал.

Когато гледате филм, изглежда, че многобройните разговори на героите само запълват времето между каскадите и специалните ефекти. Авторите не крият факта, че бюджетът не е позволил взривната блондинка да се доближи до нивото на „Бондиана“. Ето защо в съда зрителите представиха какво се е случило.

"Валериана и градът на хиляда планети"

Фантастичният екшън разказва, че през 28-ми век хората са преодолявали пространството и времето и са се научили как да ги управляват. В Галакси всеки живее във виртуална реалност. Главният герой Валериан е предназначен да защити планетата от временни парадокси. Работи заедно със своя партньор Лорелин, който идва от Средновековието.

От детството си фен на комикси за главните герои, Бесон ги заснема. Но сюжетът беше много приблизителен. Можем да кажем, че феновете на комикса не са получили дългоочакваната филмова версия, която се очакваше.

"Тор: Рагнарек"

В историята Локи измамва престола на Один. Това причини края на света за боговете, така нареченият Рагнарок. Чрез даване на боговете трябва да падне, а небесната обител да изгори. Само великият Тор може да промени бъдещето. Въпреки драмата на сюжета, филмът е пълен с шеги и комедийни елементи. Сцените на битките са придружени от хард рок музика, която създава подходящо настроение за публиката. Филмът е по-добре да гледате в 3D, защото е пълен с пленителни битки и психеделични пейзажи.

"Кингсман: Златен пръстен"

След унищожаването на главния щаб на тайната английска дивизия, съдбата на мира на земята е застрашена. Основната опасност е блестящ престъпник, световно известен. В борбата срещу нея разузнавателните служби на САЩ и Великобритания трябва да се обединят.

Тези, които харесаха първата част на филма, също ще се радват на този филм. Многобройни екшън сцени и каскади ще зарадва любителите на действията. За съжаление, новият филм е загубил своята уникалност и британски вкус. Американският дух се намеси в сюжета, който не можеше да повлияе на филма.

"Лига на правосъдието"

Фантастичен трилър говори за това как Батман събра екип от хора със суперсили. Надяваше се да осигури на Земята защита от опасност, но се появи много по-бързо, отколкото очакваха героите. Критиците смятат, че картината не достига до „Отмъстителите“, а някои от героите не са напълно ясни на зрителя. Например, Аквамен не отговаря на характера му от комикса. Ситуацията е донякъде спасена от ясната игра на Джейсън Момоа. Въпреки многото нелогичности в сюжета, картината оставя приятно впечатление. В много отношения това се дължи на множество шеги и комични сцени.

"Бебе на шофиране"

Необичайно за индустрията на съвременното кино се превърна в музикален трилър "Хлапето на диска". Сюжетът се развива около млад мъж на име Кид, който перфектно кара кола. Съдбата го доведе до работа в местната криминална власт, но героят очаква възможно най-скоро да промени обхвата на дейностите. Плановете се променят след съдбоносната среща на Хлапето с красива сервитьорка, която несъзнателно се влюбва в героя.

Малка част от действието се компенсира от високото му качество. В този филм минимумът от впечатляващи пристъпи, но достатъчно достатъчен, за да го класира сред екстремистите.

"Джон Уик 2"

Бивш убиец реши да се пенсионира.Но миналото не го пуска и неочаквани гости се появяват в къщата му. Героят е длъжен да убие сестра си, която също е част от мафиотски синдикат. Уик отказва, но правилата изискват изпълнението на задачата.

Този филм, според критиците, откри нова страница в индустрията на производството на бойци. Режисьорът издига естетиката на убийството на ново ниво. Реки от кръв в почти всеки епизод само допълват качествените екшън сцени, подредени и усъвършенствани за две години.

"Конг: остров Череп"

В историята на киното това е вече осмият филм за огромна маймуна. В историята в океана е открит остров, непознат досега и не е отбелязан на картите. Пристигналата там експедиция среща огромни чудовища, обитаващи този остров. В допълнение към огромните горили, героите крият различни опасности в лицето на други огромни чудовища. Само някои от героите ще оцелеят и ще разберат как ще приключи приключението.

На снимката има много герои. Всеки от тях има ясна линия на работа. Но такъв брой знаци ви кара да мислите, че те са били въведени във филма само за да умрат ярко. В резултат на това зрителят няма време да решава какви предпочитания и не харесва. На острова има местни жители под формата на малко селище от хора, които са се научили да оцеляват в тези условия. Мистиците и представите за опасност за зрителите добавят мистериозни пейзажи от непроходима джунгла. Накратко, филмът има всичко, за да го направи достоен продължение на епопея за огромна маймуна.

 

"Бързи и яростни 8"

Престъпният екшън „Бързи и яростни 8“ беше продължение на добре познатата серия от филми. Героите се отдалечиха от престъпността и изцелиха един спокоен живот. Но неочаквано новият герой в лицето на героинята Шарлиз Терон влачи Доминик в света на престъпността и го принуждава да предаде приятели. Момчетата са принудени да се обединят отново, за да върнат ума към член на техния екип.

Критиците твърдят, че филмът е абсолютно лишен от смисъл и дълбоки мисли. Но голям брой експлозии, преследвания на автомобили и специални ефекти го превръщат в един вълнуващ спектакъл. Въпреки това, за тези, които харесваха предишната серия, новият филм ще изглежда забавен.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук