Ако в света съществува хармония от контрасти, то Алтай е най-яркото му потвърждение. Гледайки неописуемата природна красота на региона, неволно разтривайте очите си. Дали това е сън? Сибирските красавици се намират в зеленото акварелно пространство на планините и горите. Безкрайни открити пространства, свободни за почиващите от ежедневните проблеми, което ги прави истински щастливи.

Манжерок е любимо туристическо селище

Понякога изглежда, че когато създаваме света, някои места са в привилегировано положение - те са толкова разточително обилно надарени с множество живописни естествени кътчета. Едно от тези места е село Манжерок на брега на река Катун, около която има уникални забележителности на Алтай: Тюркоаз Катун, Дяволски пръст, Тавдинска пещера, Камишински водопад, езеро Манжерокское. Можете да ги посетите самостоятелно или с екскурзионна делегация.

Въпреки че Манжерок се намира в пустошта на Алтай, но цивилизацията не я е заобиколила.Бензиностанции, евтини заведения за хранене, магазини, банкови клонове, ски курорт, паркове, хотели - всичко тук е за почивка през лятото. В езерото Manzherok, можете да плувате и да получите сувенир - Chilim ядка, а след това, за 350 рубли на човек, можете да се изкачи до най-високата точка на планината Sinyukha. Можете да стигнете до село Манжерок за четиридесет минути, като тръгнете с автобус в посока Чемал от град Горно-Алтайск.

Не само природата на село Манжерок привлича туристи. На територията на селището къщата е построена с главата надолу. Цената за посещение на обърнат дом е 200 рубли на посетител. Не само децата, но и възрастните са възхитени от оригиналния дизайн, където снимките в паметта остават шик. Имайте предвид, че боксофиса на интересна къща не работи по банков път.

Най-добрите възможности за настаняване в Алтай през лятото на 2018 година

"Неговото имение"

Петзвездният център за отдих "Негово имение" е идеалното убежище за уморените алтайски изследователи. Според туристите "Негово имение" е най-интересната база на брега на река Катун за семейства с деца. Честна услуга, отзивчив персонал, красиви места, уютни къщи, вкусна храна ви позволяват да се насладите напълно на почивката си в Алтай. Три отопляеми басейна, няколко вани, беседки с барбекю в близост до къщите - всичко на разумна цена, което зависи от сезона, категорията на настаняване и варира от 2000 до 3500 рубли.

"Гнездото на орела"

Не по-малко интересни от всички архитектурни сгради са и най-обикновените дървени къщи на туристическия комплекс „Орлово гнездо” в Алтай. Цената на почивката в Eagle's Nest зависи от броя: цената на икономичната класа е 950 рубли, цената за апартамент е 3750 рубли. Закуската е включена в цената и можете да вечеряте и да вечеряте в ресторанта или в кафенето на село Барангол. За децата се осигуряват всички моменти: от бебешко креватче за ръцете в огромен басейн. Очаквате добре поддържана зона, а ако душата иска повече, тогава можете да отидете на екскурзия до планината.

Хотелски комплекс "Ареда"

Удобни стаи, вкусни ястия от домашната кухня, чудесно занимание се предлага, когато дойдете в село Чемал, предварително резервирано настаняване в хотелския комплекс "Ареда". През нощта светлините светят в района, който превръща хотела в страхотно място. Отзивите на туристите за “Аред” са само положителни, затова препоръчваме да резервирате места за лятна почивка в Алтай чрез официалната им страница.

Област Chemal - място, което трябва да се види

Климатът в района на Чемал, в сравнение с други райони на Алтай, е мек. Тук почти никога не е ветровито. В района на Чемал, трябва да посетите Караколските езера, църквата "Св. Йоан Богослов" в богословския скит (отец Патмос) и химал.

Църквата "Св. Йоан Богослов" на остров Патмос

Църквата на св. Йоан Богослов на остров Патмос придобива значението на храма. Входът към жилището е свободен. Свещеният остров изумява с лукс и широко отвореност на пространството. Картини от камъни, ярки цветове на икони, блясък на бароковото позлатяване на олтари и иконостаси. Въздухът в храма на Йоан Божественият е ясен и влажен. Съдейки по прегледите, на туристите изглежда, че нейната вибрация минава през цялото тяло. Неволно си мислиш за хиляди църковни свещи, звезди, осветяващи нощта, хиляди тихи молитви, които са чували тук от много години.

Химическа водноелектрическа централа

Химетровата станция Chemal е особено живописно място, където се предлагат екстремни скокове с бънджи и сувенири и храна. Любителите на водноелектрическите централи на Чемалск определено ще харесат любителите на кебап не само заради пейзажите си, но и за удоволствие от времето си на открито с ароматно месо.

Караколски езера

Караколските езера в Алтай заслужават специално внимание, тъй като туристите обичат това място, но за да се избегнат неприятности по пътя, трябва да знаете как да стигнете до живописен кът на природата. Само с автобус по асфалтовия път от град Горно-Алтайск до село Елекмонар, но няма добър път към езерата (от думата).Off-road нужда ATVs или УАЗ, които туристите вземат под наем в най-близкия лагери за отдих на цена от 500 рубли на човек. Целият транспорт идва в тракта Sorgat, откъдето ще е необходимо да се изкачите до езерата пеша или на кон. Кук още 800 рубли. Най-малко три часа ще трябва да похарчите по пътя, за да стигнете до караолските езера, затова натрупайте храна или финансови ресурси, за да имате лека закуска в центровете за отдих.

Ая е мистериозно и необичайно място на Алтай

Топлото езеро Ая, макар и платено, винаги е пренаселено, тъй като останалата част е ограничена в избора на места за къпане. Ледените води на реките и езерата на Алтай не оставят избор, а езерото Ая е оборудвано с шезлонги, съблекални, катамарани, крадци и кафенета. Ако искате да запишете на входа на езерото Aya, тогава си купите билет за 50 рубли на мястото за лагеруване в Birch. От страна на парка-хотел входът е по-скъп - 200 рубли. Въпреки многото туристи, на езерото Ая можете да се отпуснете от шума и суетата.

Очарователни природни места на Алтай

Отидете на обиколка на Алтай, не забравяйте да изберете обиколка, която включва следните интересни кътчета на природата:

Езерото Телецкое - най-голямото в Алтай и означава "златен"

Величествена планина Белуха

Планинско-Алтайската ботаническа градина, която призовава да се забравят трудовете и скърбите, да седне, да легне, да диша хвойна.

Културно светилище - Тархатински мегалитен комплекс

Петроглифи на долината Елангаш - скално изкуство

Тракт Калбак-Таш

Планината Сарлик

Ако целта на лятната почивка през 2018 г. в Алтай е да се насладите на природните забележителности, то Националният парк Сайлюгемски е точното място.

Оставете отговор

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук